Skip to main content

Vesterhavet, Nymindegab

Status:
Forespørg på pladser

Fjord, hav og magisk Danmarkshistorie

Den jyske vestkyst byder på nogle af Danmarks største naturoplevelser og har en spændende historie fra vikingetid til nutid. Vi bor på den traditionsrige Nymindegab Kro ved den sydlige spids af Ringkøbing Fjord, tæt på både Vesterhavet og Nordeuropas største fuglereservat. Undervejs besøger vi Tirpitzbunkeren ved Blåvand, tager på rundtur på Fanø, smager danskproduceret whiskey i Stauning og drager tilbage til vikingetiden ved Bork Havn.

Rejsen dag for dag:

1. dag
Besøg ved Jelling Monumenterne. Indkvartering og efterfølgende kaffe og kringle på Nymindegab Kro.
2. og 3. dag
• Nr. Lyngvig Fyr, Thorsminde, Ringkøbing og Stauning Whiskey med rundvisning og smagsprøver.
• Rundtur på Fanø med ”frokost i det grønne” og besøg i Tirpitzbunkeren ved Blåvand.
4. dag
Rundvisning på Bork Vikingehavn og sen frokost i Vejle.

Hotel:

Nymindegab Kro læs mere om hotellet på hjemmesiden HER

Søg rejse

Rejseprogram

Nymindegab
Nymindegab Kro har siden 1800-tallet tiltrukket et utal af malere, der har ladet sig inspirere af havet, naturen og fuglelivet. At gå udenfor og nyde den friske havluft, kigge på fuglene og lytte til havet, er næsten som at træde ind i et af de gamle mestres malerier og selv blive en del af det. Ejerne, Lone og Finn Steffensen, har siden de overtog kroen i år 2000 bygget til og renoveret, så vi i dag kan nyde moderne komfort i de traditionsrige omgivelser.

Vesterhavet, fjordene og whiskey i Stauning
På turen langs Ringkøbing fjord er vi omgivet af vand på begge sider. Ved gamle Nørre Lyngvig Fyr er der mulighed for at nyde udsigten over både havet og fjorden, inden vi fortsætter til fiskerbyen Thorsminde, der ligger på en smal landtange. Frokostpausen holder vi i Ringkøbing, hvor der er tid til at slentre i de gamle brostensbelagte gader og måske shoppe lidt på byens hyggelige gågade. Inden vi vender tilbage til kroen, besøger vi Danmarks største whiskey-destilleri, der bl.a. leverer deres gyldne dråber til flere Michelin-restauranter. Vi hører selvfølgelig historien og får både rundvisningog smagsprøver.

Fanø og Tirpitz-bunkeren i Blåvand
Efter et lille besøg ved Hjerting Kirke sejler vi til Fanø, hvor vi besøger både Nordby og Sønderho. Vi har medbragt lidt mad i bussen og finder et hyggeligt sted i Fanøs flotte natur, hvor vi spiser frokost ”i det grønne”. Om eftermiddagen lægger vi vejen forbi den nyåbnede Tirpitz-bunker i Blåvand. Bunkeren var en del af Hitlers enorme projekt ”Atlantvolden” og bag de 3,5 meter tykke betonmure får vi med digital teknologi historien om stedet.

Jelling, Bork Vikingehavn og Vejle
Med de korte afstande i Danmark har vi god tid til oplevelser på både ud- og hjemrejsen, hvor begge dage i sig selv er som spændende udflugter. På udrejsen genopfrisker vi Danmarkshistorien, når vi lægger vejen forbi Jelling Monumenterne, hvor der også bliver tid til frokost på egen hånd. På hjemrejsen bliver historien levende, når vi møder en fortællelysten viking på Bork Vikingehavn. Som en flot afslutning på turen byder vi på frokost i Vejle, inden vi kører det sidste stykke tilbage til Sjælland.

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

10/12Julemarked i QuedlinburgFra 3.225,-
22/12Jul i BremenFra 4.775,-
22/12Jul i PotsdamFra 4.095,-
23/12Jul i SæbyFra 4.450,-
29/12Nytår i BerlinFra 4.775,-