Skip to main content

Tyskland/Polen

Status:
Forespørg på pladser

Rejsen dag for dag:

Dag 1. Gedser – Rostock med morgenbuffet, Greifswald og sejltur.  
Vi starter rejsen med at køre til Gedser hvor vi på overfarten på Scandlines færgen nyder vi en lækker morgenbuffet. Efter ankomst til Rostock i Tyskland kører vi frem til byen Greifswald. Her skal vi ”bo” og opholde os de næste dage. Vi starter med at kigge på denne hyggelig og charme-rende universitetsby, som har mange forbindelser til Skandinavien og Danmark – bl.a. et tidligere kloster som er bygget af munke fra Esrum kloster. Der vil være tid på egen hånd til at se på byen og måske et cafébesøg, inden vi mødes ved havnen og skal have en lille sejltur på floden Ryck, hvor vi bl.a. sejler forbi Wiecker Historiske Klappbro. Efter sejlturen kører vi til hotellet og bliver indkvarteret på vores værelser.

Dag 2. Usedom, Swinoujscie, Herregårdskaffe
Efter lækker morgenmad på hotellet, starter dagens udflugt der går øst på mod øen Usedom eller Uznam, som den hedder på polsk. Det meste af Usedom hører til Tyskland. Kun den østligste del, hvor Swinoujscie ligger, er polsk. Det er en meget smuk ø med mange søer, hvor Gothensee er den største, og en stor del af øen er helt fredet. Ved ankomst til Swinoujscie, som ligger på ørene Wollin, Uznam og Karsibór og bliver delt af sundet Swina der munder ud i Østersøen, får vi fra bussen en lille byrundtur.
Der bliver frokostophold i en hyggelig polsk restaurant. Efter frokost kører vi ud af Swinoujscie og forlader Polen igen. Turen fortsætter igennem naturen via Anklam og frem til Stolpe an der Penne. En helt særlig lille ”perle” ved floden Penne og hvor en elegant restaureret herregård byder på kaffe og kage. Efter et hyggeligt ophold her kører vi tilbage til Greifswald.

Dag 3. Pennemünde, Greifswald (halvdagstur)
Efter morgenmaden kører bussen os på en spændende udflugt til Pennemünde. Byen lå i DDR. Under den Kolde Krig blev stedet brugt til militære formål, og det var derfor først efter Murens Fald i 1989, at offentligheden fik adgang til området. Vi gør stop ved havnen, hvor der er mulighed for at besøge Juliett U – 461, det største u-båds museum i verden. Hvis man ikke er til de små rum i u-båden, kan man besøge Historisch Technisches Museum der ligger lige i nærheden. Mulighed for en let frokost på f. eks en båd-restaurant eller en café i byen. Først på eftermiddagen er vi tilbage i Greifswald, hvor der på egen hånd bliver mulighed for at kigge mere på denne dejlige by.

Dag 4. Stralsund, Zingst, Ahrenshoop, Rostock – Gedser med aftenbuffet
Afrejsedag. Efter morgenmaden pakker vi bussen og begynder hjemturen. Vi kører til den smukke by Stralsund, der siden 2002 har været optaget på UNESCOS´s verdensarvsliste. Byen kaldes også for ”Porten til Rügen”. Den gamle bydel står stort set, som da den blev bygget i middelalderen. Der vil være mulighed for at spise frokost i byen. Efter et par gode timer sætter vi kursen videre mod vest. Vi tager dog en afstikker ud mod Østersøen til byen Zingst, som i dag er en meget populær ferie og badeby med fin badestrand og flotte hoteller. Herfra videre over halvøen Fischland-Darß-Zingst igennem den lille kunstnerby Ahrenshoop. Små stop / fotopauser begge steder og måske eftermiddagskaffe inden at den sidste del af rejsen fortsætter til færgen i Rostock. På sejlturen til Gedser får vi den store aftenbuffet inkl. drikkevarer.

Rejsen er lavet i samarbejde med en af vores rejseklubber og påstigningsruten er derfor særligt lavet til denne rejse. Ved spørgsmål kontakt gerne kontoret, vi sidder klar ved telefonerne.

Søg rejse

Påstigningsruter

Rødovre 07:00, Valby 07:25, Ølby 08:05, Ringsted 08:35, Næstved 09:15, Stensved 09:50

rejsekalender

5/7Ærø Fra 2.995,-
8/7Ree Park og LEGO HouseFra 3.370,-
12/7André Rieu i MaastrichtFra 4.995,-
18/7BornholmFra 4.595,-
22/7Flodkrydstogt RhinenFra 10.950,-