Tyskland er det land i EU, der  med 82 millioner har den største befolkning. Landet strækker sig fra Nordsøen og Østersøen mod nord til Alperne i syd, og nogle af Europas største floder som f.eks. Rhinen, Donau og Elben løber gennem landet. Tyskland er en forbundsrepublik med 16 delstater (Bundesländer).

Tyskland er verdens tredjestørste økonomi med produktion af biler, finmekanik, elektronisk udstyr og kommunikationsudstyr, kemikalier, lægemidler og meget mere. Landet er verdens næststørste producent af humle, og er kendt for sine kvalitetsøl. Derudover produceres der fremragende vine i flere områder, bl.a. Mosel- og Rhindalen.

Som fødested for bl.a. Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms og Richard Wagner har Tyskland ydet et stort bidrag til den klassiske musik i Europa. Tysklands enorme kulturarv omfatter værker af filosofferne og forfatterne Luther, Goethe, Schiller, Nietzsche, Kant, Brecht og Thomas Mann. Især Martin Luther kommer i centrum i 2017, hvor det er 500 året for gennemførelsen af reformationen.

Vi er glade for den bayerske kromand ved det solide plankebord, vindronningen ved Mosel og Rhinen, fårehyrden på heden og Sorberne lidt syd for Berlin, bare for at nævne enkelte ting, der gør landet til et spændende rejseland. Tyskland fylder da også meget i vores program - brug linkene til højre for at få inspiration.