Skip to main content

Tyrol, Westendorf

Status:
Forespørg på pladser

Bjergtagende natur og traditionsrige folkefester

Alpernes forrevne tinder og vilde bjergnatur har altid haft en næsten magisk tiltrækning på os som danskere. Her finder vi de himmelstræbende bjerge, som vi ikke har i Danmark, og overalt i de dybe dalstrøg ligger charmerende og blomsterprydede landsbyer som perler på en snor. Hver en landsby værner om sine egne gamle traditioner og året igennem arrangeres optog og folkefester, hvis rødder går mange hundrede år tilbage i tiden. Vi har valgt den særdele hyggelige by Westendorf som vores base i Tyrol, og på alle vores rejser får du mulighed for at opleve en af områdets traditionelle folkefester: byfest i juli, blomsteroptog i august og Almabtrieb i september.

Turen dag for dag:

1. dag
Udrejse via Rødby-Puttgarden. Overnatning i Tyskland.

2. dag
Gennem Sydtyskland og ankomst til Westendorf.

3. til 7. dag
• Hitlers Ørnerede og sejltur på Königsee
• Kraftværket og søen ved Kaprun samt Zell am See
• Kufstein og Wilder Kaiser-bjergene
• Byfest (juli), blomsterparade (august) eller Almabtrieb (september)

8. dag
Afrejse fra Westendorf. Overnatning i Tyskland.

9. dag
Hjemrejse via Puttgarden-Rødby.

 

Hotel:

Hotel Briem se hotellets hjemmeside HER

Søg rejse

Rejseprogram

Westendorf
I Kitzbühler-alperne tæt på de imponerende Wilder Kaiser-bjerge ligger Westendorf, der byder på alt det, som en østrigsk landsby er kendt for. Her er flotte huse med smukke træudskæringer og blomsterudsmykning, hyggelige små caféer og restauranter, butikker og selvfølgelig den gamle kirke kronet med løgkuppel. Det hele er omgivet af frodige bjerge og fra byens centrum kan vi tage med svævebanen op i 1700 meters højde og opleve det imponerende panorama udover Kitzbühler-alperne og Wilder Kaiser-bjergene. Westendorf er også et perfekt udgangspunkt for spændende udflugter og de lokale festtraditioner er prikken over i’et på denne rejse til Tyrol.

Hitlers Ørnerede og Königsee
Nogle af alpernes flotteste bjerge og søer ligger på grænsen mellem Tyskland og Østrig. Det var i dette område, at Hitler havde sin såkaldte Ørnerede, der blev bygget som en fødselsdagsgave til hans 50-års fødselsdag i 1939. For at komme til tops, skifter vi først til lokale minibusser, der tager os op ad bjerget, inden vi stiger ind i den store messingbeklædte elevator, der fører det sidstestykke til toppen. Her er i dag indrettet restaurant og udsigten er intet mindre end enestående. Efter besøget begiver vi os ned til den flotte turkisfarvede bjergsø Königsee, der nogle steder er omkranset af næsten lodrette bjergvægge. Her tager vi på sejltur på søen og får undervejs serveret kaffe og kage, mens  vi kan kigge op mod bjergenes majestætiske tinder.

Kraftværket ved Kaprun og Zell am See
Østrig er ikke blot rig på naturlige søer – også store, opdæmmede søer er blevet anlagt til at forsyne landet med ren energi. Ved Kaprun smelter natur og teknik sammen og skaber en bjergsø, der forgrener sig som turkisfarvede fjordarme ind mellem Østrigs højeste bjergtinder. Her kan vi spadsere på de enorme dæmninger, se den lille udstilling om bygningen af kraftværket og imponeres over menneskets opfindsomhed og tekniske kunnen. For at komme op til søen, benytter vi os også her af lokale busser, der kører os gennem tunneller til den helt specielle ”Schrägaufzug”, der bedst kan betegnes som en kæmpe platform, der kører på skinner op ad bjergsiden. På vejen tilbage mod Westendorf kører vi omkring byen Zell am See, hvor vi tager os tid til at nyde den flotte søpromenade og kan gå på opdagelse i gågaderne i den hyggelige gamle bydel.

Kufstein og Kaiserbjergene

Tæt på Westendorf finder vi også den gamle fæstningsby Kufstein, der ligger direkte ved Inn floden i Østrigs største og længste dal. Her tager vi på en lille rundtur i byen og ser bl.a. den gamle gade ”Römergasse”, der er berømt for sine mange gamle huse. Der bliver selvfølgelig også tid til selv at gå på opdagelse, finde gode tilbud i de mange butikker og måske nyde en god frokost på en af de hyggelige caféer eller fortovsrestauranter. På vej tilbage mod Westendorf kører vi langs Wilder Kaiser-bjergkæden, så vi kan opleve det kendte bjergmassiv på nærmeste hold.

Byfest ( juli)
I Westendorf samles byens indbyggere hvert år til den såkaldte ”Alpenrosefest”, hvor der på byens torv bliver opstillet boder med et stort udbud af områdets mange kulinariske specialiteter. Sidst på eftermiddagen marcherer byens eget orkester ind på torvet og aftenen igennem er der fest og levende musik.

Blomsterparade (august)
I nabobyen Kirchberg afholdes hvert år en fantastisk blomsterparade, hvor traktorer og ”oldtimer-biler” bliver pyntet med mere end 500.000 blomster og kører i optog gennem byen. En farverig sommeroplevelse der afsluttes med fes i byen.

Almabtrieb (september)
En anden af årets store, traditionelle fester er Almabtrieb i september, hvor bønderne bringer dyrene ned fra bjergene inden vinteren sætter ind. Her samles man i et farverigt optog, hvor dyrene er pyntet med blomster, klokker og billeder. Hele optoget tager et par timer og herefter er der fest i byen med musik på restauranterne og handel i byens gader, hvor bønder og kunsthåndværkere sælger deres lokale produkter.

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

26/11Julemarked RhinenFra 3.575,-
26/11Julemarked Münster og DortmundFra 2.950,-
28/11Julemarked BremenFra 3.175,-
28/11Julemarked Kiel, Lübeck og FlensburgFra 1.995,-
30/11Julemarked BerlinFra 2.995,-