Skip to main content

Gardasøen

Status:
Forespørg på pladser

Sydlandsk charme, maleriske byer & smukke bjerge

Gardasøen er et af Europas mest berømte rejsemål og med god grund. Her er bjerge, vand, charmerende byer, flotte søpromenader, spændende historie, god mad og ikke mindst et fantastisk klima. Overalt langs med søen finder vi gamle, maleriske byer, olivenmarker, vingårde og fristende forretninger. På vores udflugter besøger vi også to af Italiens mest berømte byer, Verona og Venedig, ligesom vi selvfølgelig tager på sejltur, besøger en vingård og smager på områdets fremragende olivenolie.

9 dags turen dag for dag:

1. dag
Færge Gedser-Rostock og overnatning i Tyskland
2. dag
Via Brennerpasset og Sydtyrol til Gardasøen
3. til 7. dag udflugter:
• Malcesine, Sejltur og Limone
• Sirmione og Garda by
• Verona og middag på Taverna
• Venedig (tilkøb)
• ”De små Dolomitter” og lokal frokost
8. dag
Gennem Østrig til overnatning i Tyskland
9.dag
Frem til færgen Rostock-Gedser

 

Hotel:

Hotel Drago se hotellets hjemmeside HER

Søg rejse

Påstigningsruter

Rejseprogram

Assenza og søudsigt fra Hotel Drago

Vi har valgt den lille by Assenza som vores base ved Gardasøen. Her er hyggelig italiensk landsbystemning omgivet af fantastisk natur. Mod øst ligger det store bjerg Monte Baldo, mens Gardasøen breder sig mod syd og vest, så vi kan nyde solen og det lune klima helt til solnedgang. Vi bor på det gode Hotel Drago, der ligger direkte ned til søen og hvor der er vandudsigt fra alle værelser, så du får mest muligt ud af din ferie ved Italiens måske smukkeste sø.

Malcesine, Limone og sejltur

Vi tager dig selvfølgelig med på tur til de nærliggende byer og besøger bl.a. Malcesine, hvor vi gæster de hyggelige middelaldergader og det charmerende havnemiljø ved søen. Skulle du have lyst til det, er der herfra mulighed for at tage med svævebanen til toppen af Monte Baldo og nyde det enestående panorama fra 1800 meters højde. Bjergene, naturen og de mange maleriske byer skal også opleves fra søsiden, så fra Malcesine tager vi på sejltur og krydser søen for at komme til byen Limone, der er særligt kendt for sine citroner. Her bliver der tid til at besøge byens citronmuseum, handle i de gode butikker og nyde den smukke udsigt over søen.

Olivenoliemuseet og besøg på vingård

Udover citroner vokser der også oliventræer overalt langs Gardasøens bredder og her produceres noget af verdens allerbedste og fineste olie. Vi får et interessant indblik i den lange proces fra frugt til olie på en rundvisning på Olivenoliemuseet, der naturligvis også byder på smagsprøver undervejs. Et besøg på en ægte italiensk vingård er også en oplevelse, som vi tager med på en af vores udflugter og også her kan vi glæde os til smagsprøver på områdets gode vine.

Sirmione og Garda by

De smukke byer Sirmione og Garda er også en del af vores spændende udflugtsprogram. I Sirmione, der ligger på en halvø i den sydlige ende af Gardasøen, ser vi bl.a. den fascinerende borg med tårne og vindebro, den flotte kirke Santa Maria Maggiore og skulle du have lyst til det, er der mulighed for at besøge de kendte Catullos-grotter. Vi besøger også Garda by, hvor der bliver tid til en lille tur i de smalle, hyggelige gader og langs den flotte søpromenade, hvor butikkerne lokker med lædervarer, smykker, olivenolie og vin.

”De små Dolomitter”

Ved den nordlige del af Gardasøen ligger de smukke bjerge, som er kendt som ”De små Dolomitter”. Her ser vi den snævre, dybe og imponerende slugt ”Grotta Cascata Varone”, hvor kaskader af vand gennem tusinder af år har formet slugtens specielle klippeformationer. Vi oplever også ”Lago di Tenno”, den grønne sø, og passet ”Passo del Balino” inden vi får serveret en traditionel italiensk frokost på en af områdets hyggelige restauranter.

Verona og aftensmad på lokal taverna

En udflugt til den gamle kulturby Verona hører også med på en rejse til Gardasøen. Byen er måske allermest kendt pga. historien om Romeo og Julie, så på vores lille gående byrundtur lægger vi selvfølgelig vejen forbi Julies berømte balkon. Blandt de mange seværdigheder i bykernen besøger vi også det gamle grøntmarked Piazza Erbe. Efter byrundturen er der god tid til at gå på opdagelse på egen hånd og måske nyde en italiensk frokost eller handle i byens gode shopping gader.

Efter besøget i Verona byder vi på aftensmad inklusive vin på ”La Taverna del Borgo”, som er en typisk italiensk taverna med lokale specialiteter – en hyggelig afslutning på turen til Verona.

En dag i Venedig (tilkøb)

Venedig behøver næppe nogen præsentation. Alene navnet danner billeder på nethinden af smalle gyder, hyggelige kanaler, syngende gondolierer og smukke broer. Vi tager det sidste stykke af vejen ind til byen med den traditionelle ”vandsporvogn”, der sætter os af direkte ved Rialto broen. Rejselederen vil herefter tage os med på tur gennem de smalle gader, og undervejs spiser vi frokost på en af de lokale restauranter. Vi ser naturligvis også Markuspladsen og Dogepaladset, ligesom der bliver tid på egen hånd til at gå på opdagelse – eller måske forkæle sig selv med en sejltur i gondol gennem byens gamle kanaler.

Oplevelser ud og hjem

En tur til Gardasøen byder også på flotte naturoplevelser på ud- og hjemrejsen. Det er næsten altid magisk, når vi i det sydlige Tyskland ser alpernes tinder rejse sig mod himlen, inden vi begiver os ind i de smalle dale gennem Østrig. Turen over Brennerpasset er et studie i, hvordan mennesket har været udfordret af bjergenes manglende fremkommelighed. Europabroen står den dag i dag som et monument over ingeniørernes store bedrifter. På den anden side af grænsen til Italien begiver vi os gennem Sydtyrol, hvor den østrigske fortid stadig er levende i både kultur og byggestil.

Tyrol i 2 dage på vej mod syden (11 dags rejsen)

Du kan se frem til ekstra oplevelser på udrejsen, med behagelige dags etaper og to overnatninger på hyggeligt Hotel i den flotte dal Zillertal. Herfra tager vi på udflugt til Innsbruck, der er en af Østrigs smukkeste og vigtigste gamle kulturbyer, og besøger også Swarovski’s fantastiske krystalverden. Her har nogle af verdens bedste designere skabt en eventyrlig verden under jorden i 16 store sale med fantasifulde udsmykninger og fortællinger. Her får du ganske enkelt en ekstra dimension med på din rejse til Gardasøen.

Kort

rejsekalender

10/12Julemarked i QuedlinburgFra 3.225,-
22/12Jul i BremenFra 4.775,-
22/12Jul i PotsdamFra 4.095,-
23/12Jul i SæbyFra 4.450,-
29/12Nytår i BerlinFra 4.775,-