Skip to main content

Tromsø, Norge, Fly

Status:
Forespørg på pladser

Ishavskatedralens og nordlysets by

Nordnorges største by ligger omgivet af fjorde, fjelde og øer og bliver fuldt fortjent kaldt ”Porten til Arktis”. Her er enestående landskaber og ikke mindst verdens bedste betingelser for at opleve det ubeskriveligt smukke naturfænomen Aurora Borealis – også blot kaldet Nordlys. Tromsø ligger præcist, hvor den såkaldte nordlysoval oftest dannes og det magiske farvespil optræder derfor næsten hver aften på himlen over byen.
Fjeldene bag byen beskytter mod vestenvindene fra havet og giver gode muligheder for at finde et sted uden skyer, hvorfra nordlysets farvestrålende spil kan ses. Med lokale eksperter, der kender området ud og ind, drager vi afsted på nordlyssafari til en af de særligt indrettede ”basecamps”, hvor chancerne for en skyfri himmel er størst.

Vi besøger selvfølgelig også Ishavskatedralen, der er byens berømte vartegn, og skulle du have lyst til det, kan du også få en uforglemmelig naturoplevelse med hundeslæde gennem de snedækkede vinterlandskaber – med dig selv som slædefører.

Rejsen dag for dag:

1.dag:
Fly fra København via Oslo til Tromsø. Ankomst om eftermiddagen og herefter to timers byrundtur i Tromsø med lokal guide inklusive besøg i den berømte Ishavskatedral. Indkvartering og aftensmad på hotellet.

2.dag:
Mulighed for at tilkøbe udflugt til Husky-farm inklusive kørsel med slæde og hundeforspand. Rejselederen arrangerer også gerne en tur med byens kabelbane til Tromsøs bedste udsigtspunkt 421 meter over havet.

3.dag:
Dagen til rådighed til at opleve Tromsø. Besøg f.eks. udstillingscentret Polaria, domkirken, Polarmuseet eller den gamle hvalfangerskude MS Polstjerna. Nordlyssafari om aftenen til Basecamp inklusive let måltid, kage og varm drik.

4.dag:
Sidste dag i Tromsø. Transfer til lufthavnen og fly via Oslo til København.

Søg rejse

Rejseprogram

Tromsø og Thon Hotel Polar
Som et gammelt handelssted ved den vigtige sejlrute langs Norges kyst er Tromsø en by med stolte traditioner. I byens gamle hjerte ligger træhusene tæt og skaber en hyggelig atmosfære – ikke mindst når sneen har lagt sig på gader og hustage.
Vi bor på det moderne Thon Hotel Polar, der ligger blot 100 meter fra byens handelsstrøg Storgata. Alle de store seværdigheder som Domkirken, Polaria, MS Polstjerna og Polarmuseet ligger inden for 500 meter fra hotellet.

Byrundtur og Ishavskatedralen
Ved ankomsten til Tromsø bliver vi mødt af en lokalguide, der tager os med på en to-timers byrundtur og fortæller om byens spændende historie som handelssted, fangstby og udgangspunkt for de store polarekspeditioner. Som Nordnorges uofficielle ”hovedstad” er byen rig på kulturoplevelser og vi besøger selvfølgelig den berømte Ishavskatedral, der blev bygget i 1960’erne. Arkitekten hentede sin inspiration i områdets arktiske natur og kirken er i dag blevet Tromsøs moderne vartegn.

Nordlyssafari
Tromsø regnes for at være et af de bedste steder i verden, når det kommer til at opleve nordlyset. Nordlysovalen, der dannes når solvinden afbøjes i jordens magnetfelt, går oftest direkte over byen. For at opleve nordlyset skal det være både mørkt og skyfrit. Derfor har vi allieret os med lokale eksperter, der gennem mere end 15 år har arrangeret over 4.000 nordlyssafarier. Baseret på deres unikke viden og erfaring er der etableret 7 såkaldte basecamps i området omkring Tromsø. Inden vi tager afsted analyseres de seneste vejrudsigter, der tages højde for vindretning og hentes information fra værterne på de forskellige basecamps. Herefter vælges det område, hvor chancerne for skyfri himmel er størst. I den seneste sæson gav det mulighed for at opleve nordlys på 85% af alle de arrangerede ture. Vel ankommet til vores basecamp serveres der varm suppe efterfulgt af kaffe eller the og et stykke kage. Skulle vejret pludseligt ændre sig og der er bedre chancer for nordlys andre steder, begiver vi os videre med bus mod de dale eller fjelde, hvor chancerne for at opleve himlens magiske farvespil er allerstørst. Nordlyset lader sig ikke bestille, men vores lokale eksperter giver os de allerbedste chancer overhovedet.

Besøg på Husky-farm og tur med hundeslæde (tilkøb)
Kan du ikke få nok af store naturoplevelser, er der også mulighed for at opleve Nordnorges vinterlandskaber på hundeslæde. Vi besøger den lokale Husky-kennel og bliver modtaget af mere end 120 legesyge og energiske slædehunde, der blot venter på at bruge deres kræfter i sneen. Vores værter fortæller selvfølgelig om hundene og der bliver god tid til at hilse på vores firbenede venner inden vi tager afsted. To personer deler en slæde, hvor en står på slæden og er fører, mens den anden sidder foran. Turen går gennem bakket terræn, hvor slædeføreren selvfølgelig hjælper hundene, når det går op ad bakke. Turen er ikke hård, men den, der fører slæden, skal være parat til at ”træde til”. En fantastisk oplevelse, der på alle måder bringer os tæt på naturen.
Turen inkluderer også kørsel til og fra Husky-farmen, varmt termotøj, vinterstøvler og handsker, kaffe/te og kage samt guider undervejs på turen. Pris 1.455 kr.

Tromsøs mange muligheder
Der bliver selvfølgelig også god tid til at opleve Tromsøs mange seværdigheder under opholdet. Som Nordnorges uofficielle hovedstad er byen rig på kulturelle oplevelser og vores rejseleder vil selvfølgelig fortælle mere om de mange muligheder undervejs. Her skal blot nævnes nogle af de mange muligheder:

Fjellheisen: Tromsøs nye kabelbane, der fører op til byens bedste udsigtspunkt 421 meter over havet

Polarmuseet: Fortæller historien om norsk fangst, arktisk videnskap og polarekspeditioner med særligt fokus på Roald Amundsen

Udstillingscentret Polaria: Arktisk oplevelsescenter med speciel arkitektur udformet som isblokke på vej ud i vandet

Hvalfangerskuden MS Polstjerna: Norges bedst bevarede fangstskib, der tager os tæt på historien om sæl- og hvalfangst

Domkirken: Tromsøs over 150 år gamle trækirke i bycentrum

Fakta

Forbehold:
Nordlyset lader sig ikke bestille og oplevelsen er afhængig af solaktiviteten og vejrforholdene. Rejsens program kan ændres som følge af vejrmæssige forhold.

Rejseleder og lokalguider
Klingenberg har egen rejseleder med på hele rejsen. Du møder rejselederen i lufthavnen ved afrejsen. I Tromsø har vi lokal, norsktalende guide på byrundturen og ligeledes lokale, norsktalende guider på nordlyssafarien. 

Vejr og påklædning
Vinteren i Tromsø kan byde på en del sne og der kan være glat i byen. Medbring varmt tøj, hue og handsker samt gode sko og støvler.

Fly ud og hjem:
Der flyves med SAS både ud og hjem. Udrejse med afgang fra Kastrup kl. 11.50 og ankomst til Tromsø kl. 16:20. Hjemrejsen afgang fra Tromsø 15:35 og ankomst til Kastrup 20:05. Flytiderne kan ændres af flyselskabet og Klingenberg vil selvfølgelig informere om dette, såfremt det skulle ske. Inden afrejsen vil du modtage brev/e-mail med endelige informationer om flytider samt mødested og -tid i Københavns lufthavn.