Skip to main content

Tranedans

Status:
Forespørg på pladser

Tranedans, smukke søer, sluser og svensk industrihistorie

Sverige byder på storslået natur med smukke skovsøer, klipper, vandfald og ikke mindst et rigt dyre- og fugleliv. På denne rejse kommer vi tæt på naturen og oplever bl.a., hvordan Traner i tusindvis samles ved Hornborgasjön og udfører deres særlige pardans. Vi ser også, hvordan mennesket gennem tiden har tæmmet naturens kræfter og udnyttet energien fra de brusende fosser, der har dannet grundlag for nogle af Sveriges mest berømte virksomheder.
Menneskets store bedrifter kommer vi også tæt på ved de store sluser i Trollhättan og det enorme fæstningsværk ved Karlsborg. Du kan med andre ord glæde dig til en forårsrejse med masser af oplevelser i Sveriges flotte natur.

Rejsen dag for dag:

1.dag: F
rokost i Lagan med Elggryde, besøg i Husqvarna Fabriksmuseum og ankomst til Skövde

2. og 3.dag: Udflugter fra Skövde
- Traner ved Hornbergasjön
- Trollhättan med sluser og kanalmuseum
- Karlsborg med rundvisning på fæstningen og Götakanalen

4.dag:
Göteborg med byrundtur og havnerundfart

Hotel:
Quality Hotel Prisma

Søg rejse

Rejseprogram

Skövde og Hornborgasjön
Mellem Sveriges to største søer Vänern og Vättern ligger den mindre sø Hornborgasjön i smukt kuperet landskab ved foden af plateaubjerget Billingen. Søen er en af Nordeuropas vigtigste fuglesøer og her samles tusindvis af traner på deres vej fra Sydeuropa mod ynglepladserne i Nordsverige. De første traner ankommer i slutningen af marts og i første halvdel af april måned topper antallet med op til 26.000 traner om dagen! Omkring søen er anlagt adskillige gode observations- og udkigsposter, hvor vi kan komme tæt på fuglene og opleve deres særlige pardans, som skal knytte parrene tættere sammen. Her er vi for alvor tæt på naturen!

Vi har valgt at bo i den nærmeste by, Skövde, så vi er tæt på søen og kan opleve tranerne om morgenen, hvor aktiviteten er størst. I Skövde bor vi centralt på Quality Hotel Prisma, der ligger blot fem minutters gang fra byens hovedgaden. Hotellet byder på pæne værelser og god forplejning med udgangspunkt i det svenske køkken.
Skövde ligger også centralt for områdets andre store seværdigheder, som vi glæder os til at vise dig på vores udflugter.

Trollhättan
Smukt beliggende ud til Göta Elven ligger Trollhättan, der er en af Sveriges mest kendte byer. Her har den store elv et fald på mere end 30 meter og allerede i 1700-tallet begyndte man at udnytte vandets enorme kræfter. Trollhättan udviklede sig til en af landets første store industribyer og kendte fabrikker som SAAB og Volvo har haft produktion her. Vi ser selvfølgelig det imponerende sluse- og kanalsystem, der er byens absolut største seværdighed, og der bliver mulighed for at besøge kanalmuseet.

Karlsborg og Götakanalen
Den gigantiske fæstning Karlsborg er et af Europas største bygningsværker og blev i 1800-tallet anlagt som Sveriges stærkeste forsvarsværk. Her skulle kongen, regeringen og hele landets guldbeholdning være i sikkerhed, hvis landet blev angrebet. Hele komplekset står intakt og giver et spændende indblik i vores broderlands historie og relation til Danmark. Vi får en rundvisning med lokalguide inden der bliver tid til selv at gå på opdagelse og udforske fæstningen. Tæt på Karlsborg skærer Götakanalen sig gennem en smal langtange ved Vätterns bredder og her tager vi et lille kig på de hyggelige omgivelser langs kanalen.

Elggryde i Lagan og Husqvarna Fabriksmuseum
På rejsens første dag kører vi gennem ”Elgriget”, hvor mange af de store dyr holder til i Skovene. Her er Klingenberg vært ved frokosten, der selvfølgelig byder på den lokale specialitet Elggryde. Efterfølgende får vi et indblik i svensk industrihistorie, når vi i Husqvarna besøger fabriksmuseet, hvor der gennem tiden har været produceret alt fra symaskiner til motorcykler og våben. Vi tager på en nostalgisk rejse tilbage i tiden, hvor fabriksbygninger var udformet som flotte palæer, og ser motorcykler, symaskiner og komfurer, der kan vække barndommens minder til live igen.

Göteborg
På rejsens sidste dag tager vi en lille byrundtur i Sveriges næststørste by Göteborg og slutter af med mulighed for en spændende havne- og kanalrundfart. Herefter bliver der tid til at gå på opdagelse på egen hånd i centrum og måske finde en hyggelig cafe eller lade sig friste af shopping og den lave kronekurs. Herfra sættes kursen mod syd langs Sveriges vestkyst og over Hallandsåsen tilbage til Sjælland.

Påstigningsruter

Rute 7, 7A, 8 og 9

Se ruterne HER