Skip to main content

Sydslesvig, Kropp

Status:
Forespørg på pladser

Gæstfrihed, god mad og ”Gemütlichkeit” i det gamle grænseland

Mellem de store fjorde ved Østersøen og det næsten endeløse marskland ved Nordsøen ligger smukke, historiske byer som Friedrichstadt, Schleswig, Tönning og Flensburg. Her er dansk og tysk kultur blevet blandet gennem tiden og både historien og naturen har skabt et område fyldt med charme, hygge og store seværdigheder.
Vi bor på det gode Hotel Wikingerhof, hvor områdets rige traditioner lever gennem gæstfriheden, god mad og masser af ”Gemütlichkeit”.

Rejsen dag for dag:

1.dag:
Udrejse via Storebælt. Frokostpause på ”Den gamle Grænsekro” og lille byvandring i Christiansfeld. Ankomst og indkvartering i Kropp.

2. og 3. dag: Udflugter fra Kropp
- Marsklandet, Ejderen og ”Nordens Venedig” Friedrichstadt
- Eckernförde, domkirkebyen Schleswig og Dannevirke

4.dag:
Ophold i Flensburg, tid til grænsehandel og hjemrejse via Storebælt.

Hotel:
Hotel Wikingerhof 

Søg rejse

Rejseprogram

Kropp og Hotel Wikingerhof
Midt i landsbyen Kropp mellem byerne Schleswig og Rendsburg ligger det flotte, hvidmalede Hotel Wikingerhof. Her har vi vores base under opholdet og fra Kropp kan vi nemt nå alle områdets store seværdigheder, de flotte kyststrækninger og de historiske byer. Skulle du have lyst til at forkæle dig selv lidt ekstra, byder hotellet på både sauna og dampbad. 

Ejderdæmningen, Tönning, Nordstrand og Friedrichstadt
Vi starter dagen med et besøg ved det store Eidersperrwerk (Ejderdæmningen), som stod færdigt i 1973 og er Tysklands største og mest massive kystsikring. Efterfølgende ser vi nærmere på den hyggelige og charmerende lille by Tönning, hvor den lille kanalhavn og de flotte gavlhuse er tydeligt præget af hollandsk byggestil. Her står også stormflodssøjlen, der fortæller om de største oversvømmelser gennem tiden. På vores vej videre tager vi en afstikker over den 2.5 kilometer lange dæmning til halvøen Nordstrand, inden vi runder af med et besøg i Friedrichstadt, der med sine kanaler og mange broer er kendt som ”Nordens Venedig”. (Bemærk: På rejsen i september kører vi ikke til Nordstrand, men sejler i stedet på kanalerne i Friedrichstadt).

Eckernförde, Schleswig og Dannevirke
Også Østersøkysten byder på store oplevelser og vi indleder turen med at se nærmere på den hyggelige badeby Eckernförde, der har en over to kilometer lang strandpromenade. Herfra er der ikke langt til Schleswig, hvor vi ser den gamle fiskerbydel ”Holmen” og besøger domkirken med det flotte Bordesholm alter. Der bliver også tid på egen hånd til at slentre på gågaden og måske nyde en god frokost. Som afslutning på dagen kigger vi nærmere på den gamle, danske forsvarsvold Dannevirke, hvor man har genopbygget den såkaldte ”Skanse 14” og indrettet et spændende lille museum.

Ud- og hjemrejse med oplevelser
Der er ikke langt til delstaten Slesvig, så på udrejsen har vi tid til at spise frokost på ”Den gamle Grænsekro”, og tage en lille rundtur i brødremenighedens gamle by Christiansfeld, der er på UNESCO's liste over verdens kulturarv. På rejsens 4.dag besøger vi Flensborg og får tid til at opleve byens hyggelige gågade med de mange gode butikker, inden vi tager et sidste stop ved grænsesupermarkedet Fleggaard.

Påstigningsruter

Rute 4, 5, 5A og 6

Se ruterne HER

Kort