Skip to main content

Thüringen Suhl

Status:
Forespørg på pladser

Smuk natur, enestående borge og bindingsværksbyer i Tysklands grønne hjerte

Midt i Tyskland ligger den store, grønne delstat Thüringen med skovklædte bakker, små floddale og smukke bindingsværksbyer. Vi bor i den hyggelige bjergby Suhl og tager herfra på udflugter i både Thüringen og Bayern. Du kan f.eks. glæde dig til en hel dag i den smukke by Erfurt med sine farvestrålende bindingsværkshuse og himmelstræbende kirker. Vi besøger også den gamle kejserby Bamberg, der ligger flot ved bredderne af floden Regnitz.  

Rejsen dag for dag:

1.dag: Udrejse via Gedser-Rostock. Ankomst og indkvartering for 4 nætter i Suhl

2. til 4. dag: Udflugter fra Suhl
- Lille byvandring og efterfølgende rundtur i Thüringens bjerge
- Erfurt med domkirken og Krämerbrücke
- Delstaten Bayern samt UNESCO- og Kejserbyen Bamberg

5.dag: Hjemrejse via Rostock-Gedser

Hotel:

Michel Hotel Suhl

Søg rejse

Rejseprogram

Suhl i Thüringerwald
Delstaten Thüringen er en af Tysklands grønneste med sit flotte, kuperede landskab, enorme skove og frodige dale. Midt mellem de grønne bjerge finder vi byen Suhl, som gennem århundreder har levet af minedrift i bjergene. Vi bor på det gode hotel, Michel Hotel Suhl, i hjertet af byen og herfra er der kun få hundrede meter til det gamle bycentrum med gågaden, torvet og rådhuset. Vi tager dig naturligvis med på en byvandring, og bagefter kører vi en lille panoramatur gennem områdets smukke bjergnatur hvor vi bl.a. ser den lille hyggelige by Schleusingen med det imponerende slot, Bertholdsberg. Med Suhl som vores base er vi også tæt på Thüringens største seværdigheder, som vi glæder os til at vise dig de efterfølgende dage.    

Erfurt med Domkirken, Krämerbrücke og den gamle Synagoge
Erfurt hører til blandt de flotteste og bedst bevarede byer i Tyskland. I byens imponerende domkirke har Luther været præst og vi ser naturligvis kirken inden vi tager rundt i byens smalle hyggelige gader med de mange bindingsværksbygninger. Ikke mindst den gamle ”Krämerbrücke” er en oplevelse, med sine 32 huse bygget op på siden af broen. Tæt på broen ligger også den gamle synagoge, der blev bygget omkring år 1100 og siden har haft en dramatisk historie. I forbindelse med en renovering af det gamle jødiske kvarter i 1998 gjorde man opsigtsvækkende fund, og synagogen rummer i dag en spændende udstilling om den tysk-jødiske historie. Glæd dig også til tid på egen hånd i Erfurt, hvor du måske vil lade dig friste af byens specialitet til frokost: Thüringer Rostbratwurst. Har du en sød tand, vil vi varmt anbefale chokolademanufakturen på Krämerbrücke, hvor kun de bedste råvarer bliver brugt – og det kan smages!

Delstaten Bayern og kejserbyen Bamberg
Thüringens nabo mod syd er delstaten Bayern, som har sin helt egen kultur og særlige traditioner. Vi besøger området Fränkische Weinland, der er gennemskåret af floderne Main og Regnitz. Langs de bugtende floder rejser vinmarkerne sig på de solrige skråninger mens borge og middelalderbyer vidner om en spændende og barsk historie. Vi besøger områdets flotteste by, Bamberg, hvis gamle centrum er en smuk blanding af hyggelige flodbredder, bindingsværk, himmelstræbende tårne, imponerende kirker og ikke mindst Tysklands mest særprægede rådhus, der ligger på en lille ø midt i flodløbet. Vi tager os god tid til en lille byvandring, der bl.a. fører os til ”Lille Venedig”, og efterfølgende kan et besøg på en af byens ølstuer varmt anbefales. Bamberg er en af Bayerns vigtigste ølbyer og berømt for både Dunkelbier og Rauchbier (røget øl).

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

28/11Julemarked BerlinFra 3.095,-
29/11Julemarked ÆrøFra 2.295,-
30/11Julemarked CelleFra 2.995,-
2/12Julemarked BremenFra 2.745,-
5/12Julemarked i GoslarFra 3.250,-