Skip to main content

Thüringen Suhl

Status:
Forespørg på pladser

Smuk natur, enestående borge og bindingsværksbyer i Tysklands grønne hjerte

Skovklædte bakker, frodige floddale og stemningsfulde bindingsværksbyer. Som et stort, grønt hjerte ligger delstaten Thüringen midt i Tyskland, og byder på store naturoplevelser og en afslappet og gæstfri atmosfære. Vi bor i den hyggelige bjergby Suhl og tager herfra på udflugter til områdets største seværdigheder.
Du kan blandt andet glæde dig til en flot panoramatur med veteran-bjergbane og en hel dag i den smukke by Erfurt med de farvestrålende bindingsværkshuse og imponerende kirker. Vi kører også gennem Tysklands måske smukkeste floddal, besøger flodbyen Saalfeld og sidst men ikke mindst får du mulighed for at besøge verdens mest farverige grotter. Elsker du natur og romantiske byer, er dette rejsen for dig!

Rejsen dag for dag:

1.dag:
Udrejse via Gedser-Rostock. Ankomst og indkvartering på hotellet.

2. til 4. dag: Udflugter fra Suhl
- Lille byvandring i Suhl
- Flot tur gennem Tysklands måske smukkeste flodlandskab. Frokost med Thüringer Rostbratwurst og efterfølgende panoramatur med historiske bjergbane og veterantog
- Erfurt med domkirken og Krämerbrücke
- Flodbyen Saalfeld og mulighed for at besøge verdens farverigeste grotter ”Feengrotten”

5.dag:
Hjemrejse via Rostock-Gedser

Hotel:
Michel Hotel Suhl

Søg rejse

Rejseprogram

Suhl i Thüringerwald
Delstaten Thüringen er en af Tysklands grønneste med sit flotte, kuperede landskab, enorme skove og frodige dale. Midt mellem de grønne bjerge ligger byen Suhl, som gennem århundreder har levet af minedrift i bjergene. Vi bor på det gode hotel, Michel Hotel Suhl, i hjertet af byen. Herfra er der kun få hundrede meter til det gamle bycentrum med gågaden, torvet og rådhuset. Rejselederen tilbyder naturligvis en lille rundtur i byen under opholdet.

Oberweissbacher Bjergbane og Thüringer Bratwurst
Thüringen er gennemskåret af flotte, frodige floddale og den romantiske Schwarzatal blev i 2007 kåret til Tysklands smukkeste flodlandskab. Vi kører gennem dalen og når frem til Oberweissbach, hvor Klingenberg er vært ved frokosten, der naturligvis står på ægte Thüringer Rostbratwurst. Herefter stiger vi ombord på et sandt klenodie: den næsten 100 år gamle Oberweissbacher Bjergbane, der på sine skinner overvinder en stigning på op til 32%. Om sommeren køres ofte med åben vogn og vi kommer for alvor tæt på naturen. Vi tager os naturligvis god tid til at nyde den fantastiske udsigt fra toppen. Herefter fortsætter vi med veteranbane til den lille by Cursdorf, hvor bussen venter på os inden turen går tilbage til Suhl. En afslappende og naturskøn udflugt!   

Erfurt med Domkirken, Krämerbrücke og den gamle Synagoge
Erfurt hører til blandt de flotteste og bedst bevarede byer i Tyskland. Blandt andre har Luther været præst i byens imponerende domkirke, som vi naturligvis ser, inden vi tager rundt i byens smalle hyggelige gader med de mange bindingsværksbygninger. Ikke mindst den gamle ”Krämerbrücke” er en oplevelse, med sine 32 huse bygget op på siden af broen. Tæt på broen ligger også den gamle synagoge, der blev bygget omkring år 1100 og siden har haft en dramatisk historie. I forbindelse med en renovering af det gamle jødiske kvarter i 1998 gjorde man opsigtsvækkende fund, og synagogen rummer i dag en spændende udstilling om den tysk-jødiske historie.
Glæd dig også til tid på egen hånd i Erfurt, hvor du måske vil lade dig friste af lidt frokost. Har du en sød tand, kan vi varmt anbefale chokolademanufakturen på Krämerbrücke, hvor kun de bedste råvarer bliver brugt – og det kan smages!

Saalfeld og Feengrotten
Vi besøger også flodbyen Saalfeld, der er smukt beliggende ved floden Saale. Her tager vi på en lille byvandring, der fører os gennem den gamle byport og ind i byens middelaldercentrum med bindingsværkshuse, patricierpalæer, den storslåede bykirke og markedspladsen med det smukke rådhus i renæssancestil.
I Saalfeld bliver der også mulighed for en rundvisning i ”Feengrotten”, der i Guinness Rekordbog har titlen som ”Verdens mest farverige grotter”. I mere end 100 år har grotterne været en af Thüringens mest kendte og besøgte seværdigheder.

Påstigningsruter

Rute 1, 2, 2A og 3

Se ruterne HER

Kort