Skip to main content

Stockholm som du ønsker

Status:
Forespørg på pladser

Ekstra god tid i Stockholm eller skærgårdskrydstogt til Tallinn eller Helsinki

Stockholm er uden tvivl en af verdens smukkeste byer. Med beliggenheden midt i skærgården, og spredt over 14 øer, smelter natur og byliv sammen og gør Stockholm til en helt unik oplevelse. Byen er fyldt med spændende seværdigheder og levende handelsgader, der med den lave kurs på den svenske krone lokker med masser af gode tilbud.

På denne rejse bor vi lige i hjertet af byen med gågaden blot få skridt fra hotellets hovedindgang. På byrundturen kan du bl.a. glæde dig til en rundvisning på det verdensberømte Stadshus ligesom vi selvfølgelig skal opleve den smukke Gamla Stan. Vi tager dig også med til Djurgården, hvor der bliver mulighed for at besøge Wasa-museet og ABBA-museet, der begge er seværdigheder i verdensklasse. Sidst men ikke mindst kan du vælge, om du vil have en ekstra dag på egen hånd i Stockholm eller tage med på skærgårdskrydstogt til enten Helsinki eller Tallinn.

Rejsen dag for dag – alle dage i Stockholm

1.dag:
Afrejse fra Sjælland ad flotte veje til Stockholm. Indkvartering og aftensmad på Scandic Norra Bantorget i Stockholm.

2.dag:
Byrundtur i Stockholm og rundvisning på Stadshuset. Lille byvandring og efterfølgende tid på egen hånd i den hyggelige Gamla Stan.

3.dag:
Udflugt til den smukke ø Djurgården med mulighed for at besøge Wasamuseet, Junibacken eller ABBA-museet samt tid på egen hånd til at nyde øen og udsigten mod Stockholms centrum.

4.dag:
En dag på egen hånd i Stockholm. Tag f.eks. med en af de gamle dampbåde til kongefamiliens slot Drottningholm og gå på opdagelse i den flotte slotspark. Eller gå på opdagelse i Stockholms bydele og lad dig friste af det store udbud af indkøbsmuligheder og spændende museer.

5.dag:
Hjemrejse fra Stockholm

Rejsen dag for dag – med skærgårskrydstogt

1.dag:
Afrejse fra Sjælland ad flotte veje til Stockholm. Indkvartering og aftensmad på Scandic Norra Bantorget i Stockholm.

2.dag:
Byrundtur i Stockholm og rundvisning på Stadshuset. Lille byvandring og efterfølgende tid på egen hånd i den hyggelige Gamla Stan.

3.dag:
Udflugt til den smukke ø Djurgården med mulighed for at besøge Wasamuseet, Junibacken eller ABBA-museet samt tid på egen hånd til at nyde øen og udsigten mod Stockholms centrum. Sidst på eftermiddagen indkvartering på krydstogtsfærgen for to nætter i udvendig kahyt. Aftenbuffet inklusive drikkevarer ombord.

4.dag:
Skibet anløber Helsinki eller Tallinn – afhængigt af dit valg. Lille gående byrundtur og efterfølgende god tid på egen hånd til at opleve de spændende byer. Sidst på eftermiddagen går vi igen ombord på krydstogtsfærgen. Aftenbuffet inklusive drikkevarer ombord. Eventuel transport fra færgen til bymidten er på egen hånd.

5.dag:
Mens vi nyder morgenbuffeten glider skibet atter igennem skærgården og i Stockholm venter bussen på os. Herefter hjemrejse mod Sjælland.

Rejselederen tager med på byrundtur i Helsinki, og i Tallinn tager en lokal engelsktalende guide os med rundt på byrundturen.

Søg rejse

Rejseprogram

Stockholm og Scandic Norra Bantorget
Sveriges hovedstad kaldes ofte for ”Skønheden på vandet”. Overalt er naturen og skærgården tæt på og med de mange farvestrålende huse og grønne parker er her et bymiljø, der ikke findes andre steder. Vores gode hotel ligger midt i centrum, i en sidegade til den livlige og travle gågade Drottninggatan, blot få hundrede meter fra det centrale torv Hötorget og boulevarden Sveavägen. Herfra kan alle byens store seværdigheder nemt nås til fods.

Byrundtur
Rejselederen inviterer allerede første aften på en slentretur til Adolf Fredriks Kirke, hvor vi ser Olof Palmes gravplads. Dagen efter starter vi med en rundvisning på det berømte Stadshus, der bl.a. er kendt for Nobelpris-festerne. Med bussen fortsætter vi gennem centrum, gør holdt ved et af byens bedste udsigtspunkter og slutter af ved det store kongeslot Tre Kronor. Herfra fortsætter vi til fods og oplever Gamla Stans hyggelige gademiljø og smalle stræder på nærmeste hold. Der bliver selvfølgelig også god tid til at gå på opdagelse på egen hånd.

Djurgården
En af Stockholms 14 øer er Djurgården, der er kendt som byens grønne og rekreative hjerte. Vi tager en lille rundtur med bussen og efterfølgende er der god tid til at vælge mellem øens mange seværdigheder. Besøg f.eks. WASA-museet og oplev det enestående velbevarede krigsskib, der sank på sin jomfrurejse for snart 400 år siden. Det er også muligt at tage på en musikalsk og kunstnerisk rejse på ABBA-museet eller hvad med en rejse ind i Astrid Lindgrens eventyrlige verden på Junibacken?

Minikrydstogt gennem skærgården
Stockholms smukke skærgård er en oplevelse i sg selv og opleves allerbedst fra de store krydstogtsfærger, der er livsnerver mellem hovedstæderne ved Østersøen. Vælger du at kombinere din rejse med et krydstogt, kører vi på rejsens tredje dag – efter alle oplevelserne på Djurgården – til terminalen, hvor vi går ombord på Silja Lines eller Tallinks storslåede krydstogtsfærge. Her indkvarteres vi for to nætter i god kahyt med vindue og selvfølgelig eget bad og toilet. Udsejlingen gennem Skærgården er en ubeskrivelig oplevelse, når skibet langsomt glider mellem øer og klippeskær i den nærmest endeløse skærgård. Om aftenen kan vi nyde skibets store buffet inklusive drikkevarer samt det store udbud af underholdning, musik, dans og toldfrie indkøbsmuligheder.

Helsinki
Vælger du krydstogtet til Helsinki kan du se frem til en spændende dag i Finlands hovedstad. Færgen lægger til blot 400 meter fra byens centrale strøg og den gamle markedshal. Klingenbergs egen rejseleder er med på hele krydstogtet til Helsinki og tilbyder en hyggelig og afslappet byvandring, hvor vi bl.a. ser Esplanaden, Senatstorvet og Domkirken. Der bliver selvfølgelig også tid til oplevelser på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen igen går ombord på krydstogtfærgen og kan nyde endnu en aften ombord med god mad, musik og dans.

Tallinn
En anden mulighed er at lade dit krydstogt gå til Estlands charmerende hovedstad. Tallinn er kendt for sit hyggelige gamle bymiljø med smalle stræder omgivet af gamle fæstningsmure og også her lægger skibet til 400 meter fra centrum. Ved ankomsten modtages vi af en lokal engelsktalende guide, der tager os med på en lille byvandring gennem de gamle gader og viser os de hyggeligste pladser og største seværdigheder. Herefter er der god tid på egen hånd inden vi sidst på eftermiddagen igen går ombord på den flotte færge og sætter kursen retur mod Stockholm.

Påstigningsruter

Rute 7, 7A, 8 og 9

Se ruterne HER

Kort