Skip to main content

Stockholm og Ålandsøerne

Status:
Forespørg på pladser

Et skærgårdseventyr til lands og til vands

Maleriske klippeskær med små træhuse, frodige skove og blåt hav. Stemningen i Skærgården er næsten magisk og på denne rejse oplever vi alt, hvad den har at byde på. Vi har to nætter i Stockholm, der er bygget på 14 øer og nærmest flyder på vandet og smelter sammen med naturen. Fra Stockholm sejler vi med Skærgårdens nyeste og flotteste krydstogtsfærge og oplever naturen til vands hele vejen fra Stockholm og til Ålandsøerne.
Her bor vi i to nætter og tager på oplevelse i den særprægede natur, hvor vandet nærmest er overalt. De store naturoplevelser krydrer vi også med besøg på den svenske kongefamilies slot Drottningholm og i den smukke slotspark Sofiero.

Rejsen dag for dag:

1.dag:
Udrejse via Helsingør – Helsingborg. Frokost ved søen Vättern. Indkvartering for to nætter i Stockholm på godt hotel midt i centrum

2.dag:
Rundvisning i Stadshuset, byrundtur og tid på egen hånd i Gamla Stan. Om eftermiddagen kører vi til Djurgården og besøger det berømte VASA-museum.

3.dag:
Flot sejltur gennem skærgården ombord på krydstogtfærgen Viking Grace. Morgenbuffet ombord. Ankomst til Mariehamn og indkvartering hotellet. Efterfølgende lille byrundtur til fods og besøg på museumsskibet Pommern.

4.dag:
Hel dag på Ålandsøerne. Besøg ved borgen Kastelholm, frilandsmuseet Jan Karlsgården og fortet Bomarsund. Ålandspandekager og kaffe inkluderet.

5.dag:
Afrejse fra Mariehamn mod Kapellskär og morgenbuffet ombord. Rundvisning på kongefamiliens slot Drottningholm. Indkvartering på hotellet.

6.dag:
Besøg i Slotsparken Sofiero og færge Helsingborg – Helsingør. 

Hoteller:
Forskellige hoteller, alle med god beliggendehed

Søg rejse

Rejseprogram

Stockholm – skønheden på vandet
Stockholm er nok verdens smukkest beliggende hovedstad. Hele byen er bygget på øer og omkranset af skærgårdens smukke natur, der er tilstede overalt. Vi bor midt i byen og allerede første aften inviterer rejselederen på en lille spadseretur, hvor vi ser det hyggelige Hötorget og Adolf Fredriks Kirke, hvor Oluf Palme ligger begravet.
Vi tager selvfølgelig også på den store rundtur dagen efter, hvor vi ser byens vigtigste og mest berømte seværdigheder. Dagen starter med en rundvisning på det fantasifulde Stadshuset, der bl.a. er kendt for Nobelfesterne og den Gyldne Sal. Fra Fjällgatan nyder vi udsigten over hele den gamle bykerne, inden vi efterfølgende går på opdagelse i de gamle gader, ser Kongeslottet Trekroner, Storkyrkan og Stortorget. Om eftermiddagen er der mulighed for at nyde byens fristelser på egen hånd eller tage med til Djurgården, hvor Stockholms vigtigste museer ligger. Her besøger vi VASA-museet og ser det helt enestående krigsskib, der kæntrede og sank på sin jomfrurejse.

Sejltur gennem skærgården med Viking Grace
Stockholms skærgård skal opleves på nærmeste hold og det er netop hvad vi gør ombord på det flotte skib Viking Grace. Det er en oplevelse i sig selv at se, hvordan det kæmpestore skib finder vej i labyrinten af øer og klippeskær, der mange steder blot er få meter fra os. Vi sejler hele vejen fra Stockholm til Ålandsøerne og starter dagen ombord med den store morgenbuffet. Der er god tid til både at nyde naturen, udsigten og skibets mange fristelser inden vi først på eftermiddagen anløber Mariehamn.

Ålandsøerne og Mariehamn
Mariehamn er Ålandsøernes hovedstad og her indkvarteres vi for to dage. Efter indkvarteringen tager vi på en lille byvandring og der bliver mulighed for at besøge Ålands Maritime Museum eller det stolte skib Pommern, der er verdens sidste tremastede fragtskib i original stand.

Hele den efterfølgende dag har vi god tid til at nyde Ålandsøernes smukke natur og fascinerende historie. Vi ser borgen Kastelholm, der hyggelige frilandsmuseum Jan Karlsgården og fæstningsværket Bomarsund. Undervejs byder Klingenberg også på kaffe og Ålandspandekager, som er øernes mest kendte specialitet.

Drottningholm, Linköping og Sofiero
På rejsens femte dag lægger vi Ålandsøerne bag os og sejler tilbage til fastlandet og Kapellskär. Dagen byder herefter på royal stemning og atmosfære, når vi besøger den svenske kongefamilies slot Drottningholm, der ligger i fantastiske omgivelser ved søen Mälaren. Her får vi en rundvisning på slottet og der bliver selvfølgelig også god til at nyde de smukke omgivelser. Vi runder dagen af i Linköping, hvor vi overnatter på Frimurerhotellet i hjertet af byen.

En rejse med så mange naturoplevelser skal have en smuk afslutning. Den finder vi på rejsens sidste dag, når vi besøger Slotsparken ved Sofiero nord for Helsingborg. Her kan vi gå på opdagelse i Dronning Ingrids Duftende Have, slentre ned ad rosengangen, besøge vinhuset og melonhuset og lade os fascinere af den særligt anlagte Jubilæumshave. Parken er fuld af overraskelser og flotte udsigter og sætter et farverigt punktum for en rejse med oplevelser fra start til slut.  

Påstigningsruter

Rute 7, 7A, 8 og 9

Se ruterne HER