Skip to main content

Stade

Status:
Forespørg på pladser

Frugtplantager, gavlhuse og hyggeligt kanalmiljø

Langs Elbens sydlige bredder ligger det frodige og inddæmmede Altes Land med frugtplantager, kanaler, diger og næsten endeløse vidder. Her har hollandske kolonister skabt et fantastisk kulturlandskab og den hollandske stil finder vi også i Stade, der er områdets vigtigste og flotteste by med sit charmerende kanalmiljø, gavlhuse og bindingsværk. Vi bor midt i byen på det gode Hotel Herzog Widukind.

Rejsen dag for dag:

1.dag: Udrejse via Fyn. Frokostpause på ”Restaurant Brückenterrassen” ved Kielerkanalen. Færge over Elben og ankomst til Stade.

2. og 3. dag: Udflugter fra Stade
- Byvandring i Stade
- Sejltur med traditionelle Kahns
- Bremen med byrundtur og tid på egen hånd

4.dag: Havnerundfart i Hamburg og tid i centrum. Hjemrejse via Puttgarden – Rødby.

Hotel:

Hotel Herzog Widukind

Søg rejse

Rejseprogram

Stade og Hotel Herzog Widukind
Stemningen i Stade er i sig selv hele rejsen værd. Langs floden og kanalerne ligger restauranterne tæt og her kan vi sidde med en køligt glas vin og bare nyde de smukke gavlhuse og det hyggelige havnemiljø. Vi tager selvfølgelig også en byvandring gennem de gamle gader, ser byens største seværdigheder og slentrer over de gamle broer og mellem frugttræerne til frilandsmuseet Stade alt Museum. Vores base er er det flotte og nyrenoverede Hotel Widukind med perfekt beliggenhed i den gamle bydel.

Sejltur i Stade med traditionelle Kahns
Stade skal også opleves fra vandsiden og her stiger vi ombord på traditionelle Kahns, som er fladbundede gondoler, og sejler gennem byens kanaler, den gamle havn og langs de historiske fæstningsværker. Turen er inkluderet i rejsens pris.

Kielerkanalen og sejltur over Elben
Den rigtige måde at komme til Altes Land på, er ved at nærme sig marsklandet fra nord og opleve landskabet ændre sig. Vi kører over Fyn og holder frokostpause ved Kielerkanalen, hvor skibene sejler lige forbi restaurantens vinduer. Her er også mulighed for at prøve den særlige ”svævefærge”. Ved Glückstadt sejler vi med færge over Elben til Altes Land og Stade.

Bremen
Gennem de frodige landskaber kører vi til Bremen, der er en af Tysklands mest seværdige byer. Vi går på opdagelse i den gamle bykerne og ser de enorme kirker, det smukke rådhus med den berømte ”Ratskeller”, de kendte ”Bremer Bymusikanter” og den fantasifulde og alternative arkitektur i de smalle gader. Der bliver også god tid til at nyde handelslivet i de hyggelige gågader.

Hamburg og havnerundfart
På rejsens sidste dag følger vi Elben til Hamburg, hvor vi tager på havnerundfart og ser den enorme havn, der er byens livsnerve. Efterfølgende kører vi en lille byrundtur og slutter ved Rådhuset, der er bygget som et kæmpemæssigt byslot. Der bliver tid i de gamle gader og flotte indkøbsarkader langs Alstersøen inden vi kører mod Puttgarden.

Påstigningsruter

Udrejsen:

Hjemrejsen:

Kort

Hotel

Ramada Stade

Ramada Stade

RAMADA Hotel Stade har 65 værelser, alle med bad/toilet, føn, TV. Der er elevator, restaurant, sommerterrasse. Hotellet ligger direkte ved havnen i centrum af byen.

rejsekalender

10/12Julemarked i QuedlinburgFra 3.225,-
22/12Jul i BremenFra 4.775,-
22/12Jul i PotsdamFra 4.095,-
23/12Jul i SæbyFra 4.450,-
29/12Nytår i BerlinFra 4.775,-