Skip to main content

Spanien

Spanien er med sine 505.990 kvadratkilometer det største land i Sydeuropa. Det er det næststørste land i Vesteuropa og det fjerdestørste i Europa. Der bor omkring 46.500.000 indbyggere og hovedstaden er Madrid.

Navnet Spanien kommer oprindeligt fra det fønikiske ”Ispania” og betyder ”kaninernes land”. Det skyldes jo nok, at de vilde kaniner oprindeligt stammer fra Spanien.

Landet består af 17 regioner der alle har større eller mindre form for selvstyre. Vi kender jo især Catalonien (med hovedstaden Barcelona), som igennem flere år han kæmpet for selvstændighed.

Spansk er det næstmest talte sprog i verden. Det tales i 44 forskellige lande, men sproget er opdelt i europæisk spansk og latinamerikansk spansk.

Når mange danskere tænker på Spanien, så tænker de på: flamenco, paella, tyrefægtning, fodbold, Picasso, Dalí, Goya, Camino de Santiago og måske også på ”grisefester”.

Men Spanien er også det land i verden, hvor indbyggerne bruger flere penge på madvarer end i noget andet land i Europa. 44% af verdens olivenolie bliver produceret i Spanien. Det er også det eneste land i Europa, der producerer bananer, og 75% af verdens safran kommer også herfra.

Søg rejse