Skip to main content

Sort Sol

Pris fra:
3.295,-
Dage:3
Bestil rejse

Naturoplevelser, Danmarkshistorie og Sønderjysk kagekultur

En af Danmarks mest specielle naturoplevelser er fænomenet ”Sort Sol”, hvor op til én million stære i fantastiske formationer går til ro i marsklandet. På denne rejse begiver vi os ud i marsken og forsøger at komme så tæt på denne oplevelse som muligt. Og vi har langt mere at byde på undervejs, når vi besøger Danmarks ældste by, Ribe, tager på rundtur i Nationalparken Vadehavet, sætter os til rette ved et vaskeægte sønderjysk kaffebord og besøger Honningkage- og UNESCO-byen Christiansfeld.

Rejsen dag for dag:

1.dag: Byrundtur i Ribe og ankomst til Rømø. Om aftenen tur i marsken med lokal naturvejleder, og mulighed for at opleve ”Sort Sol”.

2. dag: Rundtur på Rømø
- Nationalpark Vadehavet, Højer Sluse og Sønderjysk kaffebord

3.dag: Grænsehandel ved Kruså.  Honningkagebyen Christiansfeld og frokost på Den Gamle Grænsekro inden hjemkørsel til Sjælland.

Hotel:

Hotel Kommandørgården

Søg rejse

Rejseprogram

Vadehavet, Rømø og Kommandørgården
Midt i Vadehavet, der er udpeget som dansk nationalpark, ligger Rømø, hvor den enorme strand udgør mere end halvdelen af øens areal. Vi bor to nætter på Rømø, på Hotel Kommandørgården, og er her tæt på rejsens store seværdigheder. Hotellet byder på stor fiskebuffet, Sønderjysk Kaffebord og levende musik.

Sort Sol
Den første aften kører vi i skumringen ud i Marsklandet og går på jagt efter stærene og ”Sort Sol”. Fuglene lader sig ikke bestille til bestemt tid og sted, men vi har allieret os med en lokal naturvejleder, der kender området til bunds og giver os de allerbedste chancer for at komme tæt på fuglene. Undervejs vil vi selvfølgelig høre meget mere om områdets enestående natur og fugleliv. Glæd dig til en sjælden naturoplevelse!

Nationalpark Vadehavet, Højer Sluse og Sønderjysk kaffebord
Vi tager en lille rundtur på Rømø og oplever naturen omkring Nationalpark Vadehavet. Herfra kører vi til Højer Sluse, der tidligere var en særdeles vigtig havn i Danmark og samtidig vigtig som beskyttelse mod Vesterhavets storme.
Om eftermiddagen byder hotellet på et rigtigt sønderjysk kaffebord. Traditionen tro skal der være 7 bløde, 7 tørre og 7 hårde kager. Rejselederen vil selvfølgelig fortælle mere om denne berømte sønderjyske tradition.

Ud- og hjemrejse: Ribe, Christiansfeld og Skamlingsbanken
På udrejsen besøger vi Danmarks ældste by Ribe, hvor vi tager på en lille byrundtur i den historiske by og besøger den majestætiske Domkirke. På tredjedagen kører vi først til grænsebyen Kruså, så der bliver mulighed for at handle lige syd for grænsen (husk pas).
Vi fortsætter til honningkagebyen Christiansfeld, der er kommet på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Her bliver der et kort ophold, inden vi fortsætter til Den Gamle Grænsekro hvor vi spiser en lækker frokost, inden turen går tilbage til Sjælland.

Påstigningsrute

Rute 4, 5, 5A og 6

Se ruterne HER

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAfrejsestedHotelLedige pladserFra pris
17-09-2021 - 19-09-2021BusHotel KommandørgårdenMere end 83.295,-Bestil
24-09-2021 - 26-09-2021BusHotel KommandørgårdenMere end 83.295,-Bestil