Skip to main content

Sort Sol

Status:
Forespørg på pladser

"Sort sol" et imponerende naturfænomen der er værd at opleve.

Tag med på en hyggelig 2 dags tur og få en fantastisk naturoplevelse (om stærene vil det).

Dag 1. Ribe og Sort Sol
Efter opsamling og påstigning går turen mod Korsør, over Storebælts og videre hen over Fyn, naturligvis med en lille pause undervejs. Første stop bliver i Domkirkebyen Ribe. Vi starter besøget på restaurant ”Sælhunden” som byder på en lille frokost inkl. 1 genstand. Derefter viser rejselederen rundt i Danmarks ældste by, hvor især Domkirken er et besøg værd. Tid på egen hånd til at nyde byens hyggelige og dejlige stemning.
Rejsen fortsætter nu sydpå langs Vadehavet med udsigt til Rømø og igennem de små byer frem til Rudbøl Grænsekro, hvor vi skal overnatte. Indkvartering og tidlig aftensmad, da vi skal være klar ca. kl. 18:30 til ”Sort Sol” oplevelsen ude i marsken. Vores ”Sort Sol” guide fortæller om dette fænomen og tager os med ud til ’hvor det sker’ (forhåbentlig).
OBS. Der skal påregnes en gåtur ad små og ujævne stiger ud i marsken, som ikke er de bedste for rollator og meget dårlig gående.
HUSK: Pas og varm påklædning. Forventet hjemkomst ca. kl. 21:00 til hotel.

Dag 2. Grænselandet, Kobbermølle, Cristiansfeld med rundvisning og Sønderjysk kaffebord
Morgenmad på kroen og bussen pakkes, hvorefter at rejsen i første omgang går på tværs af landet. Dagens udflugt går til Kobbermølle / Kupfermühle – en gammel dansk by, som nu er tysk, reddet fra at blive revet ned og nu en slags museum der fortæller 400 års dansk-tysk historie. Vi besøger og får en rundvisning på Industrimuseum Kupfermühle. I nærhed af museet findes en lille Bistro / Café som byder på lidt små frokostretter. (egen regning)
Herefter fortsætter rejsen til Christiansfeld. Vi begynder besøget med en guidet rundvisning og fortælling om byens historie (ca. 1½ time) Efter en spændende ”historietime” slutter turen ved Brødremenighedens Hotel som byder på det store Sønderjyske Kaffebord - Et sønderjysk kaffebord består af 7 bløde, 7 tørre og 7 hårde kager - i nævnte rækkefølge - syv bløde og syv hårde. Først kom ”stopkagerne”, der indeholdt meget fedtstof: Boller med et tykt lag smør, festkringle og vandkringle. Herefter de ”magre” skærekager, plade- og formkager, samt de tørre tærter. Derefter fulgte de flødeskumsbelagte tærter og lagkager. Og endelig til sidst syv slags småkager.
Efter vi har spist os mætte i kager, sætter vi os til rette i bussen og lader det jyske, fynske og sjælland-ske landskab glide forbi alt imens vi ”slår mave” og når frem til Carlsro.

Rejsen er lavet i samarbejde med en af vores rejseklubber og påstigningsruten er derfor særligt lavet til denne rejse. Ved spørgsmål kontakt gerne kontoret, vi sidder klar ved telefonerne.

Søg rejse

Påstigningsrute

 Rødovre 08.30, Ølby 09.05, Ringsted 09.30, Sorø 09.45, Slagelse 10.05, Korsør 10.25

rejsekalender

8/11Ølfest i SchwalenbergFra 2.995,-
26/11Julemarked RhinenFra 3.575,-
26/11Julemarked Münster og DortmundFra 2.950,-
28/11Julemarked BremenFra 3.175,-
28/11Julemarked Kiel, Lübeck og FlensburgFra 1.995,-