Skip to main content

Sommersang i Mariehaven

Status:
Forespørg på pladser

Musik Galleriet og Mariehaven ejes og drives af ægteparret Rie og Helge Engelbrecht. I 1999 åbnede de Musik Galleriet som skulle forene billedkunst, pottekunst, foredrag, fortælling og musik.

Det blev så stor en succes, så man i 2003 købte naboejendommen, og i 2009 fejrede man stedets 10-års fødselsdag med åbningen af Mariehaven og dermed var ”Sommerdag i Mariehaven” skabt. En succes som de senere år også er blevet transmitteret på TV Charlie.

Klingenberg Busrejser tilbringer hele søndagen i haven, der åbner allerede kl. 10.30. Fra kl. 12.00 – 20.00 er der så koncerter på henholdsvis Maries Torv, på Store Scene, i Maries Telt og i Musik Galleriet.

Turen dag for dag:

1. Dag
Vi kører til Konnerup & Co. Chokolade. Her er det muligt at købe noget af det lækre chokolade lavet på de aller bedste råvarer. Hvis vi er heldige bliver det muligt at kigge ind i værkstedet og se noget af chokoladen blive produceret.
Herfra fortsætter vi til Fåborg hvor der vil være byrundtur og mulighed for frokost. Fåborg er smukt beliggende på Fyns Sydkyst og byder bl.a. på charmerende gamle huse, en middelalderport og en smuk gammel kirke fra 1500-tallet.

Efter et hyggeligt ophold i Fåborg, kører vi til Kolding hvor vi bliver indkvarteret på Hotel Saxildhus. Her er der tid til at nyde Kolding by på egen hånd inden vi samles til aftensmad på hotellet.

2. Dag 
Vi tilbringer dagen i Mariehaven, hvor vi også spiser aftensmad. Der kan nydes musik fra de forskellige scener hele dagen.

3. Dag
Efter morgenmaden kører vi til Skamlingsbanken ved Kolding, hvor der bliver tid til at udforske området inden vi samles og spiser frokost. Skamlingsbanken har altid været en stor del af Sønderjyllands selvforståelse og har siden 1843 dannet ramme om en lang række folkemøder. Bl.a. har Grundtvig holdt tale her. Det største møde fandt dog sted d. 24.juni 1945, hvor man fejrede befrielsen. Det var arrangeret af Modstandsbevægelsen og mere end 80.000 mennesker deltog. Blandt talerne var: Frode Jakobsen, Mogens Fog og Aksel Larsen. Derudover var der bålfest, opvisning af britiske tropper og kunstnere fra Det kongelige Teater optrådte også. Siden 1998 har man hvert år afholdt gratis operakoncerter med op mod 30.000 tilhørere. Arrangementet hedder ”Det kongelige Teater på Skamling.

Fra Skamling  sætter vi atter kurs mod Sjælland.

Søg rejse

Påstigningsrute

Rute 5 - se den HER