Skip to main content

Sommersang i Mariehaven 2019 - Jubilæum

Pris fra:
2.995,-
Dage:3
Internetrabat pr. booking: 25,-
Bestil rejse

Musik Galleriet og Mariehaven ejes og drives af ægteparret Rie og Helge Engelbrecht. I 1999 åbnede de Musik Galleriet som skulle forene billedkunst, pottekunst, foredrag, fortælling og musik.

Det blev så stor en succes, så man i 2003 købte naboejendommen, og i 2009 fejrede man stedets 10-års fødselsdag med åbningen af Mariehaven og dermed var ”Sommerdag i Mariehaven” skabt. En succes som de senere år også er blevet transmitteret på TV Charlie.

Siden har over 50.000 mennesker overværet koncerterne og i maj 2019 er man så klar med at fejre stedets 20 års fødselsdag/jubilæum. Klingenberg Busrejser tilbringer hele søndagen i haven, der åbner allerede kl. 10.30. Fra kl. 12.00 – 20.00 er der så koncerter på henholdsvis Maries Torv, på Store Scene, i Maries Telt og i Musik Galleriet. Her vil man kunne møde en lang række af de bands og solister der gennem årene har optrådt i Mariehaven. Listen med kunstnere er endnu ikke offentliggjort, men det vil ske løbende på stedets hjemmeside.

Turen dag for dag:

1. Dag
Vi kører til Ribe, hvor rejselederen vil tilbyde en byrundtur inden der bliver mulighed for at spise lidt frokost. Ribe er Danmarks ældste by, og ind gennem byen slynger Ribe Å sig. Navnet Ribe stammer fra det olddanske ord ”ripa”, der betyder striber eller strimler, da byen/handelspladsen oprindeligt bestod af mindst 70 smalle jordlodder.

Mere end 100 af byens huse er fredede. Bl.a. rådhuset der blev bygget i 1496. Det blev dog først til rådhus i 1709. Så er der naturligvis også den smukke domkirke, der stod færdigbygget i 1250. Den er viet til Vor Frue, altså Jomfru Maria. Ribe bliver også kaldt for ”storkenes by”, selvom det dog har knebet lidt de senere år med at få storkene til at yngle i byen. Efter opholdet i Ribe fortsætter vi til Hotel Varde, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

2. Dag 
Vi tilbringer dagen i Mariehaven, hvor vi også spiser aftensmad. Der kan nydes musik fra de forskellige scener og mange af sangerne der har gæstet Mariehaven gennem årene lægger vejen forb i anledning af det store jubilæum.

3. Dag
Efter morgenmaden kører vi til Skamlingsbanken ved Kolding, hvor der bliver tid til at udforske området inden vi samles og spiser frokost. Skamlingsbanken har altid været en stor del af Sønderjyllands selvforståelse og har siden 1843 dannet ramme om en lang række folkemøder. Bl.a. har Grundtvig holdt tale her. Det største møde fandt dog sted d. 24.juni 1945, hvor man fejrede befrielsen. Det var arrangeret af Modstandsbevægelsen og mere end 80.000 mennesker deltog. Blandt talerne var: Frode Jakobsen, Mogens Fog og Aksel Larsen. Derudover var der bålfest, opvisning af britiske tropper og kunstnere fra Det kongelige Teater optrådte også. Siden 1998 har man hvert år afholdt gratis operakoncerter med op mod 30.000 tilhørere. Arrangementet hedder ”Det kongelige Teater på Skamling.

Fra Skamling  sætter vi atter kurs mod Sjælland.

Søg rejse

Påstigningsrute

Afgange og priser

UdgåendeAfrejsestedHotelLedige pladserFra pris
25/5BusHotel VardeMere end 82.995,-Bestil

rejsekalender

9/6RigaFra 5.595,-