Skip to main content

Slovenien - Kranjska Gora

Status:
Forespørg på pladser

Sommerferie for hele familien i Sloveniens smukke bjerge

Tæt på grænsen til Østrig ligger Kranskaj Gora, der er en af Sloveniens mest eftertragtede feriebyer. Her er smuk natur, badesøer, masser af aktiviteter for både børn og voksne og fremragende muligheder for udflugter. Denne rejse er tilrettelagt, så der er plads til hele familien og mulighed for at vælge mellem aktiviteter i byen og naturen, afslapning i de smukke omgivelser, eller tage med på vores udflugter til Sloveniens største seværdigheder. Når I er ”På tur med de bedste”, er der som alti højt til loftet og plads til oplevelser for alle generationer.

Turen dag for dag:

1. dag
Udrejse via Gedser-Rostock og overnatning syd for Leipzig
2. dag
Smuk tur gennem Østrigs alper. Ankomst og indkvartering for 5 nætter i centrum af Kranjska Gora.
3. til 6. dag: Udflugter fra Kranjska Gora
• Hyggedag i Kranjska Gora med lille introduktion til byen. Lille eftermiddagstur til byen Tarvisio i Italien (20 km), hvor der er et stort indendørs marked ”Piazza Mercato”• Postojnagrotterne og verdens største huleborg Predjama (tilkøb)
• Byrundtur i Ljubljana med besøg på borgen og tid på egen hånd
• Panoramatur i Triglav nationalparken og sejltur på Sloveniens største sø
7. dag
Gennem Østrig og Bayern til overnatning i festspilbyen Bayreuth.
8. dag
Hjemrejse via Rostock-Gedser.

 

Hotel:

Ramada Resort Kranjska Gora se mere om hotellet på hjemmesiden HER

Søg rejse

Rejseprogram

Kranjska Gora og Ramada Resort
De slovenske alper er på alle måder et fantastisk rejsemål. Her er smukke omgivelser med imponerende bjerge, grønne skove og bjergsøer. Her er masser af aktivitetsmuligheder og spændende udflugtsmål. Og ikke mindst er her et stabilt og mildt klima, som man ikke normalt finder i bjergområder. Her kan vi nyde livet i de hyggelige gader med udendørs caféer, restauranter og små butikker, eller gå på opdagelse i naturen, og måske bade i de to nærliggende bjergsøer blot 20 minutters gang fra hotellet. Med en fremragende beliggenhed 100 meter fra bykernen er det store Ramada Resort Kranjska Gora en perfekt ramme om denne rejse. Hotellet har moderne værelser og byder også på en stor indendørs swimmingpool, spabad og fire saunaer. Der bliver god tid til at nyde både hotel, by og omgivelser, og så glæder vi os også til at vise jer Sloveniens største seværdigheder på vores spændende udflugter.

Postojnagrotterne og verdensstørste huleborg Predjama (Tilkøb)
Tæt på Bled ligger Sloveniens mest besøgte seværdighed – de enestående Postojnagrotter. Grotterne er et fantastisk net af tunneller, passager og store hulrum, hvor drypstenene har skabt store søjler og formationer. Vi kommer ind i grotterne med et lille elektrisk tog, og oplever de flotteste af hulerne og drypstenene i løbet af den halvanden time lange rundtur. Når vi igen er ude i dagslyset, besøger vi en anden af landets mest særprægede seværdigheder. Borgen Predjama er som taget ud af en eventyrfilm med sin beliggenhed bygget direkte ind i en stor, naturlig hule i bjergsiden. På vores rundtur på slottet hører vi mere om den dramatiske og fascinerende historie bag dette unikke bygningsværk.

Sloveniens charmerende hovedstad Ljubljana
Som resten af landet er hovedstaden Ljubljana en eventyrlig oplevelse. Højt på en klippe midt i byen troner den gamle borg, mens floden og byens gamle gader snor sig omkring klippen nedenfor. Langs floden står de farvestrålende gamle borgerhuse på rad og række med deres røde tegltage, mens flotte broer binder byen sammen. Vi går på opdagelse i den gamle bykerne, og ser de smukke huse, dragebroen og byens store kirker, inden vi tager kabelbanen op til borgen, og nyder den ubeskrivelige udsigt ud over byen og floddalen, der breder sig for vores fødder. Efter turen er der god tid til at nyde byen på egen hånd, inden vi vender tilbage til Kranjska Gora.

Triglav national park og Bohinj søen - Sloveniens største sø
Tæt på Kranjska Gora ligger den store nationalpark Triglav, der byder på helt enestående naturoplevelser. Vi tager på en panoramatur i området, og oplever Sloveniens mest storslåede natur. Ved bjerget Vogel bliver der mulighed for at tage med svævebanen til toppen, hvorfra vi kan nyde en ubeskrivelig udsigt over bjergene og ned mod den store Bohinj sø. Den ligger som en blå juvel midt mellem de stejle bjerge og grønne skove. Efterfølgende skifter vi perspektiv, når vi tager på sejltur på søen, og kan kigge op mod de majestætiske bjerge, der rejser sig mod himlen rundt om søen. Vi spiser frokost i de naturskønne omgivelser, inden vi er tilbage i Kranjska Gora midt på eftermiddagen.

Ud- og hjemrejse med overnatning i Tyskland
Vi sejler fra Gedser til Rostock og tager turen ad de nye veje øst om Harzen til overnatning syd for Leipzig. Dagen efter venter der os en utroligt smuk tur gennem Østrig frem til Kranjska Gora. Undervejs vil rejselederen fortælle og sørge for lidt underholdning og aktiviteter for både børn og voksne. På hjemrejsen overnatter vi i Bayreuth, der er kendt for sine Wagner-festspil. Hotellet ligger tæt på centrum, så der er mulighed for at få et indtryk af den gamle, historiske bykerne på en lille aftenvandring. Bortset fra turens første dag, er frokost inkluderet på ud- og hjemrejsen Så vi slipper for hektiske rastepladser, og kan blot sætte os til bords og nyde det gode selskab.

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

29/12Nytår i BerlinFra 4.595,-
29/12Nytår i SchwalenbergFra 3.850,-
30/12Nytår i Kassel/BaunatalFra 4.225,-
30/12Nytår i GorzowFra 3.295,-
6/2Helmut Lotti i LübeckFra 2.295,-