Skip to main content

Slovenien

Som en nyhed for 2018 har Klingenberg Busrejser i år rejser til Slovenien. Landet grænser op til Italien, Østrig, Kroatien og Ungarn og som moderne nation blev det grundlagt d. 25. juni 1991 efter Jugoslaviens opløsning. Hovedstaden er Ljubljana, men inkarnerede skiløbere vil også have hørt om byen Maribor, der ligger i et eftertragtet skisportsområde. Landet er i det hele taget bakket og bjergrigt med omkring 90 % af arealet der er beliggende over 200 meter over havet. Samtidigt er Slovenien det tredje skovrigeste land i Europa efter Sverige og Finland. Skovene bruger slovenerne til at indsamle f.eks. svampe og bær i, idet skovene anses som ”allemands eje”.

Svampe er en vigtig råvare i det slovenske køkken, men pga. de store sæter områder har man også en stor produktion af såvel ko-fåre og gede oste. Ligeledes producerer man en fantastisk røget skinke, der svarer til italienernes Parma skinke. Området hvor de produceres er både tørt og og forblæst. At grisene der bruges til at fremstille skinkerne med så primært kommer fra Danmark er så en helt anden historie.

Til en god skinke eller et stykke godt grillet kød, hører også et godt glas vin eller en kold øl, og Slovenien er leveringsdygtigt indenfor begge dele.

Så hvorfor ikke ”tænke lidt ud af boksen” og prøv et nyt rejsemål, som byder på nye og overraskende oplevelser. Slovenien er støt og roligt ved at udvikle sig til et af europæernes nye foretrukne rejsemål. Smuk natur, god mad og drikke: hvad mere kan man ønske sig.

Søg rejse

Kranjska Gora

Forespørg på pladser

Et lille paradis for livsnydere Oplev på denne rejse ét af de skønneste lande i Europa. Vi bor i Kranjska Gora, der ligger i De julijske Alper. Her er ren bjergluft og næsten konstant udsyn til de imponerende bjerge, der omgiver byen. Byen er lille og overskuelig men med mange hyggelige restauranter og caféer. På vores udflugter ser vi de fantastiske slovenske landskaber og møder de venlige slovenere. Rejsen dag for dag: 1. dag: Udrejse via Gedser-Rostock og overnat­ning syd for Leipzig 2...Læs mere