Skip to main content

Savonlinna - med mulighed for opera

Status:
Forespørg på pladser

 Natur- og kulturrejse i samarbejde med Schønberg musik og rejser.

Flagskibet blandt vore rejser vil altid være sommerens opera- og naturrejse til det sydøstlige Finland, da Morten Schønberg har været der utallige gange selv, ikke mindst som rejseleder, men også på sprogkurser i finsk og mesterkurser i sang. En tur til Savonlinna er som at byde jer indenfor i Schønbergs baghave!

Vi vælger at lave denne rejse på 8 dage; man kan ikke komme uden om, at der er et stykke vej til den russiske grænse – dette kombineret med, at færgeturen mellem Sverige og Finland er en af de smukkeste i verden med skærgård det meste af vejen. Specielt strækningen Åland-Åbo er helt uforglemmelig, og derfor vil vi ikke tage den om natten, men om eftermiddagen, efter en smuk og spændende udflugt på Ålandsøerne. Der er byrundture i Stockholm (men først på andendagen) og Helsingfors samt besøg i Finlands to ældste byer, Åbo og Borgå.

Først på femtedagen er vi fremme i Søriget, så operafans må bare læne sig tilbage og nyde den smukke tur, indtil Olofsborg dukker op med Otello og Spar Dame i sigte.

Vi bor naturskønt, ca. 20 km fra borgen og Savonlinna. Når vi sidst på rejsens syvendedag skal nyde den lange sejltur Helsingfors-Stockholm, har alle udvendig kahyt, og der er tid til at få sjælen med hjemad fra denne skønne rejse – Schønberg kalder den sin signaturtur!

Søg rejse

Rejseprogram

Lørdag 14. juli: Vi kører fra Sjælland med opsamling ved Ølby station, København H Lyngby station og Helsingør. Med passende ophold kommer vi frem til overnatning på et Scandichotel i Kungens Kurva lidt syd for Stockholm. Aftensmad på hotellet.

Søndag 15. juli: Vi forlader hotellet og kører en lille byrundtur i Stockholm. Ved totiden kommer vi til Kapellskär, hvorfra vi sejler til Mariehamn på Ålandsøerne. Vi kører op til det nordlige Åland og nyder udsigten og aftensmaden på Getabergen. Sidst på dagen finder vi vores hotel Cikada i Mariehamn til indkvartering. Inden vi går til ro efter en spændende og afvekslende dag går rejselederen en let aftentur til solnedgangen med udsigt over skærgården.

Mandag 16. juli: Efter morgenmaden kører vi ud i landskabet på det smukke Åland – vi skal se skærgård, fæstninger og gøre ophold ved frilandsmuseet Jan Karlsgården.Ved totiden går vi igen ombord på Viking Lines flotte skib, og mens vi nyder den dejlige buffet ombord har vi udsigt til den fantastiske skærgård: på den godt 5 timer lange sejltur til Åbo er der skærgård næsten hele vejen, og det ene flotte syn afløser det andet. Først på aftenen ankommer vi til den gamle finske hovedstad Åbo, hvor vi indkvarterer ved slottet og havnen.

Tirsdag 17. juli: Efter morgenmad skal vi opleve de to største seværdigheder i Åbo: slottet og domkirken, der begge stammer fra tiden omkring år 1300, da Finlands historie for alvor begyndte. Ved 10-tiden fortsætter vi til landets hovedstad, Helsingfors. Efter individuel frokost på markedspladsen byder vi på en byrundtur, der bl.a. fører os forbi Senatstorvet med de flotte bygninger, Parlamentet, Finlandiahuset, Sibeliusmonumentet og et ophold i den atmosfærefyldte Tempelpladskirke. Vi fortsætter ud på eftermiddagen mod overnatning ved Finskebugten i Kotka. Undervejs gøres ophold i nationalskjalden Runebergs by Borgå. Aftensmad på hotellet.

Onsdag 18. juli: De næste par dage står i Søfinlands tegn! Inden vi når til Søriget aflægger vi et morgenbesøg ved Zar Alexander III. og Dagmars sommerhytte, et meget smukt sted. Vi fortsætter til individuel frokostpause i byen Imatra, der præges af en stor kløft og den vandrige flod Vuoksen. Herefter kører vi gennem Karelen, langs grænsen til Rusland, og kommer så til naturens vidunder Punkaharju: en 7 km. lang ås, der skyder op midt i søen – en stor oplevelse. Midt på eftermiddagen er vi fremme ved vores hotel Kruunupuisto for de næste to nætter. Mulighed for tidlig aftensmad på hotellet af hensyn til aftenens tilkøb: Verdis mesterværk Otello.  Det foregår på Olofsborg fra 1475 – en fascinerende og lidt anderledes musikoplevelse!

Torsdag 19. juli: Vi har dagen for os til at nyde de smukke landskaber, domineret af søer og skov. Vi skal i dag se verdens måske største trækirke – der kan være over 5000 mennesker i kirken! Vi skal holde en god formiddagspause ude på åsen i søen, Punkaharju. Om eftermiddagen kører vi igen til Savonlinna/Nyslott, hvor vi har mulighed for en sejltur på de smukke søer omkring byen.  Om aftenen går der Tjajkovskijs opera Spar Dame på Olofsborg. Alternativt kan man slappe af og nyde livet, enten på tagrestaurant med udsigt over hele søriget, på eet af de mange spisesteder ved vandet i Savonlinna – eller på hotellet ved søen, hvis man ikke har valgt at gå til opera i aften.

Fredag 20. juli: Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med søriget i øst. Vi har godt 350 km. at tilbagelægge til færgen i Helsingfors, hvor vi har 17 timer om bord på Vikings flotte skib til at fordøje indtrykkene, nyde den store buffet inkl. drikkevarer og bagefter måske tage os en svingom til levende musik ombord.

Lørdag 21. juli: Vi har dagen til at køre gennem de smukke svenske landskaber og er hjemme igen først på aftenen, efter store oplevelser i nordiske lande.

Tillæg:

Tillæg for enkeltværelse: 1.800 kr

Tillæg for Otello: ca. 1100 kr

Tillæg for Spar Dame: ca. 1200 kr

Tillæg for udvendig kahyt 400 kr/kahyt , tillæg for luxuskahyt: 900 kr

Påstigningsrute

På denne rejse samler vi op i:

Korsør, Slagelse, Sorø, Ringsted, Ølby, Valby, Hovedbanegården, Lyngby og Helsingør.

rejsekalender

6/5QuedlinburgFra 3.975,-
25/5Bus 1 - Sommersang i Mariehaven - JubilæumFra 2.995,-
25/5Bus 2 - Sommersang i Mariehaven - JubilæumFra 2.995,-
25/5Bus 3 - Sommersang i Mariehaven - JubilæumFra 2.995,-
2/6Sydslesvig, KroppFra 3.275,-