Skip to main content

Samsø, Tranebjerg

Status:
Forespørg på pladser

Stråtækt idyl, gadekær og frodige bakker omgivet af hav

Samsø! Alene navnet får én til at tænke på grønne bakker, hvide sandstrande, kartoffelmarker, gadekær og stråtækte huse. Her er tempoet afslappet og gæstfriheden stor.

Rejsen dag for dag:

1. dag
Færge Kalundborg – Samsø. Herefter Brattingsborg Gods, Samsø Gårdbutik og Ballen Havn. Indkvartering på Flinchs Hotel og lille byrundtur i Tranebjerg.
2. dag
Kanhavekanalen, Samsøs højeste punkt, Nordby og Samsø Bryghus med frokost og ølsmagning.
3. dag
Hyggetur i verdens største labyrint og besøg i Mårup Havn. Færge Samsø – Kalundborg.

Hotel:

Flinchs Hotel læs mere om hotellet på hjemmesiden HER

Søg rejse

Rejseprogram

Tranebjerg og Flinchs Hotel
Midt på Samsø ligger Tranebjerg, som siden 1800-tallet har været det naturlige samlingspunkt for hele øen. Her finder vi det hyggelige Flinchs Hotel, der ligesom byen har rødder tilbage i 1800-tallet. Hotellet er løbende blevet renoveret, og er i dag et lyst og moderne hotel, der har bevaret sin charme og atmosfære.

Brattingborg Gods, Samsø Gårdbutik og Ballen Havn
Vi starter vores oplevelser på Samsø med en rundvisning på godset Brattingsborg, hvor vi får et levende indblik i historien bag godset og driften af en moderne landbrugsvirksomhed. Efterfølgende besøger vi Samsøs største gårdbutik, som ligger i Samsøs højst beliggende by, Permelille. Gården har specialiseret sig i uldprodukter og lokale varer fra øen. Frokostpausen holder vi i den stemningsfulde og livlige Ballen Havn, hvor der er hyggelige butikker, caféer og restauranter for enhver smag. Ankomst til Hotel Flinchs i Tranebjerg og efter indkvartering en lille byrundtur til fods.

Kanhavekanalen, Samsøs højeste punkt, Nordby og Samsø Bryghus
Fra Tranebjerg går turen mod nord, hvor vi ser en af vikingetidens største bedrifter: Den 500 meter lange Kanhavekanal. Ved Ballebjerg, der er øens højeste punkt, holder vi kaffepause og nyder den fantastiske udsigt inden vi oplever Nordbys berømte bymiljø med det idylliske gadekær og det gamle gule klokketårn. Ved middagstid besøger vi Samsø Bryghus, der byder på en rundvisning og en lækker hjemmelavet frokost samt smagsprøver på deres øl, som kun sælges på Samsø.

Herfra tilbage til Tranebjerg, hvor der er tid på egen hånd til at se nærmere på byens seværdigheder og butikker.

Verdens største labyrint og Mårup Havn
På rejsens sidste dag starter vi dagen med et besøg ved verdens største labyrint, der ligger i et naturområde på 6. ha med 35 forskellige fuglearter. Her tager vi en hyggelig tur rundt i labyrinten, inden vi kører til den lille Mårup havn, hvor der er en smuk udsigt ud over havet og de fredede Nordby bakker. Langs vestkysten når vi igen Ballen Havn, hvor der er frokostpause, inden vi sejler retur til Sjælland.

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

29/11Julemarked ÆrøFra 2.295,-
30/11Julemarked CelleFra 2.995,-
2/12Julemarked BremenFra 2.745,-
5/12Julemarked i GoslarFra 3.250,-
5/12Julemarked Münster og DortmundFra 3.095,-