Skip to main content

Salzkammergut

Pris fra:
6.195,-
Dage:8
Bestil rejse

”The sound of Music” og “Sommer i Tyrol”

Salzburgerland er alt, hvad vi som danskere forbinder med Østrig. Her er smuk natur, blomsterprydede træhuse, dybe blå bjergsøer og en fantastisk gæstfri befolkning. Området er også berømt for sin musik og det var her, både ”Sommer i Tyrol” og ”The sound of Music” blev indspillet.
Vi tager på udflugter i sporene af de gamle film og besøger selvfølgelig også Mozarts fødeby Salzburg, og som en lille bonusoplevelse kan du glæde dig til en overraskelse, når vi får en rundvisning i parken ved lystslottet Hellbrunn. Dette er med andre ord en rejse, hvor musikken, naturen og livsglæden står i centrum.

Rejsen dag for dag:

1. dag:
Udrejse via Rødby-Puttgarden. Overnatning i Tyskland

2. dag:
Gennem Sydtyskland og ankomst til Golling

3. til 7. dag: Udflugter
- Wolfgangsee kendt fra ”Sommer i Tyrol” med St.Gilgen, St.Wolfgang og mulighed for både sejltur og tandhjulsbane
- Lystslottet Hellbrunn med de fantasifulde ”vandspil”
- Salzburg med byvandring på sporet af ”The sound of Music”
- Bjergsøen Mondsee og ekstra halv dag i Salzburg

8. dag:
Afrejse fra Golling og  overnatning i Tyskland

9. dag:
Hjemrejse via Puttgarden-Rødby

Hotel:
Gasthof Goldene Traube

Søg rejse

Rejseprogram

Golling og Gasthof Goldene Traube
Gasthof Goldene Traube er et traditionelt østrigsk familiehotel med god beliggenhed midt på torvet i den lille by Golling, der gennemstrømmes af Salzach-floden. Her er vi omgivet af bjergene og samtidig er beliggenheden helt perfekt for vores udflugter rundt i det naturskønne Salzkammergut.

Wolfgangsee og ”Sommer i Tyrol”
Man kan næsten se Ove Sprogø og Dirch Passer for sig, når vi nærmer os Wolfgangsee og den lille by St.Gilgen, hvor flere af scenerne i filmen blev optaget. Det gamle rådhus, hvorfra Dirch Passer ”låner” en cykel, ligner fuldstændigt sig selv, og det samme gør udsigten ud over søen. Vi tager os tid til at nyde byen og gå i Dirch Passers fodspor, inden der bliver mulighed for at sejle over søen til St.Wolfgang, hvor hotellet ”Den hvide Hest” ligger. Byen er ualmindeligt charmerende med sin søpromenade og hyggelige, farverige byhuse. Skulle du have lyst til det, er der mulighed for at tage med den historiske tandhjulsbane, der også er med i filmen, til bjerget Scharfberg, der byder på områdets måske flotteste udsigt.

Lystslottet Hellbrunn
Ikke langt fra Golling ligger det fascinerende og fantasifulde lystslot Hellbrunn, der blev anlagt af fyrstebiskoppen Markus Sittikus, der var berømt for sin humor og skøre påfund. Her udsatte biskoppen sine gæster for alverdens små overraskelser med slotsparkens ”vandspil”. Vi får en rundvisning i den særprægede park og kan selv lade os overraske og fascinere undervejs. 

Mozartbyen Salzburg
Vi besøger selvfølgelig også Mozarts fødeby Salzburg, som har masser af oplevelser at byde på. Højt over byen knejser den gamle fæstning Hohensalzburg og fortæller om en dramatisk og voldsom fortid. Som en kontrast til fæstningens barske ydre ligger byen med sine smukt dekorerede facader, storslåede kirker og slanke tårne. Vi går på opdagelse i de gamle gader og følger også sporet af ”The sound of Music”, der blev indspillet i Salzburg og omegn. På vores byvandring passerer vi Mozarts fødehus beliggende på byens hovedstrøg Getreidegasse, hvor der også vil blive rig mulighed for at smage på byens specialitet: Mozartkugler.

 ”The sound of Music”, Mondsee og Salzburg
En stor del af filmen ”The sound of Music” blev indspillet ved søerne og i bjergene omkring Salzburg. Den måske flottest beliggende af søerne er Mondsee, der ligger i en halv kilometers højde og nærmest er indbegrebet af en østrigsk bjergsø. Vi besøger byen Mondsee og kirken St.Michael, hvor Maria i filmen bliver gift med Kaptajn von Trapp. Der bliver også god tid til at nyde naturen, beliggenheden ved søen, de hyggelige cafeer og mange spændende butikker. På vejen tilbage til Golling kører vi igen omkring Salzburg, hvor der bliver tid på egen hånd til at fortsætte oplevelserne i de livlige, gamle gader. 

Påstigningsruter

Rute 1, 2, 2A og 3

Se ruterne HER

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAfrejsestedHotelLedige pladserFra pris
31-07-2021 - 07-08-2021BusGasthof Goldene TraubeMere end 86.195,-Bestil