Skip to main content

Rügen

Status:
Forespørg på pladser

Grønne skove, kridhvide klinter, blåt hav og smukke badebyer

Tysklands største ø er også en af landets største naturoplevelser. Her rejser de kridhvide klinter sig næsten lodret fra det blå hav og bliver kronet af de grønne skove på toppen. Her er 60 kilometer flotte sandstrande, charmerende badebyer og flotte strandpromenader. Her indrammer store gamle træer øens veje og gør dem til næsten endeløse alléer. Byerne langs kysten er vidt forskellige og vi oplever både hansestaden Stralsund, residensbyen Putbus, badebyen Binz og Hitlers enorme feriekompleks Prora. Det er ikke uden grund, at Rügen er en af tyskernes foretrukne ferieøer.

Turen dag for dag:

1. dag Udrejse via Gedser-Rostock, ophold  iZingst med mulighed for at prøve dykkerklokken og ankomst til Sassnitz.

2. til 4. dag Udflugtsprogram fra Sassnitz
• Sassnitz, sejltur og traktortog til Kap
Arkona
• Hitlers ferieby Prora, residensbyen
Putbus og damptoget ”Rasender Roland”
• Badebyen Binz, hovedbyen Bergen og Ralswiek

65 dag Ophold i UNESCO-byen Stralsund og hjemrejse via Rostock-Gedser.

 

Hotel:

Rügen Hotel se hotellets hjemmeside HER

Søg rejse

Rejseprogram

Sassnitz og sejltur

Vi har valgt havnebyen Sassnitz som vores base på Rügen. Her har vi både et livligt havnemiljø, en hyggelig gågade og store naturoplevelser helt tæt på. Havnen er omsluttet af Europas længste ydermole, der er næsten 1,5 kilometer lang og bag molens beskyttende ”arme” folder havnelivet sig ud med fiskekuttere, sejlskibe og lystyachter i alle størrelser. Tæt på Sassnitz rejser Rügens flotteste kridtklinter sig fra havet og når vejret tillader det, er der selvfølgelig mulighed for at opleve den imponerende kystlinje set fra havet. Sejlturen starter i Sassnitz og tager os bl.a. forbi det 118 meter høje klippefremspring ”Kongestolen”. Fra morgenmadsrestauranten på vores hotel, kan vi også nyde den flotte udsigt over Østersøen og samtidig glæde os over, at både havnen og gågaden er næsten lige udenfor døren.

Kap Arkona – Tysklands Nordkap

Et af de mest kendte steder på Rügen er klinten Kap Arkona, som tyskerne gerne sammenligner med Nordkap-klippen. Her havde venderne deres store borg, som også var kultsted for frugtbarhedsguden Svantevit med sine fire hoveder. Med et lille traktortog kører vi det sidste stykke helt ud til klippen, hvor resterne af den gamle fæstning stadig kan ses. Der bliver selvfølgelig også tid til at nyde den fantastiske udsigt og måske se nærmere på de to fyrtårne, som i dag nærmest er et symbol for Kap Arkona.

Prora, Putbus og ”Rasender Roland” 

Det absolut største bygningsværk på Rügen er det enorme feriekompleks Prora, som Hitler lod opføre i 1930’erne. De enorme betonblokke med ferielejligheder, som strækker sig over 4,5 kilometer, kan ses som en forløber for den masseturisme, der efter krigen tog fart ved mange badebyer langs middelhavskysten. En del af komplekset er ved at blive renoveret og ombygget til moderne ferielejligheder. Vi besøger stedet, og får et indtryk af den bombastiske arkitektur, og hører mere om historien bag. Som en markant modsætning til Proras enorme byggerier, besøger vi efterfølgende Putbus, der er kendt som ”Den hvide By”. Vi tager en lille rundtur i byen, som blev anlagt som residensby og bygget op omkring sit slot. DDR-styret rev slottet ned efter 2. verdenskrig, men den flotte slotspark og de smukke hvide palæer bygget til adelen står her endnu. I Putbus stiger vi ombord på damptoget ”Rasender Roland” og oplever Rügens frodige landskaber på gammeldags manér. Nogle af vognene er op til 100 år gamle og banens navn er ment ironisk. Så vi begiver os gennem skove, enge og marker i adstadigt tempo, og med god tid til at nyde udsigten undervejs. Efter knap et par timer har vi tilbagelagt 24,2 kilometer, og er nået frem til den lille by Göhren, hvorfra turen går lidt hurtigere med bus hjem til Sassnitz.

Badebyen Binz og hovedbyen Bergen

En af de smukkeste byer langs Rügenskyst er den gamle badeby Binz. At spadsereen tur langs promenaden er som atgå i fodsporene på 1800-tallets bedreborgerskab. Her ligger de gamle badehotellermed flotte verandaer, lyse træfacader og smukke udskæringer i rigtig ”schweizerstil”. Man ser næsten for sig, hvordan man for 100 år siden gik arm i arm og løftede på de høje hatte, når man mødte andre kendte og berømte på promenaden. Vi tager os god tid i tidsmaskinen og nyder stedets helt særlige atmosfære. Der bliver selvfølgelig tid til en tur på hovedstrøget med de hyggelige caféer og butikker og måske en afstikker på den 370 meter lange pier ud mod Østersøen. Hvor Binz er badebyen, er Bergen ”hovedstaden” på Rügen og med sine 14.000 indbyggere også øens største by. Bergen ligger midt på øen og har dermed været naturligt samlingspunkt gennem århundreder, hvilket ses tydeligt på den gamle bykerne, der både byder på flotte, gamle bygninger i bindingsværk og masser af gode butikker. Vi ser også nærmere på den ældst bevarede bygning på øen, nemlig den over 800 år gamle Marienkirche, som byens centrum er vokset op omkring. På vejen hjem til Sassnitz lægger vi vejen forbi Ralswiek, der hvert år laver friluftsspil til minde om Klaus Störtebeker, der er Tysklands svar på Robin Hood.

Oplevelser på ud- og hjemrejsen – Zingst og Stralsund 

En rejse til Rügen byder også på oplevelser både på ud- og hjemrejsen. Når vi på udturen forlader færgen i Rostock, følger vi Østersøkysten med dens hyggelige, små havnebyer og besøger kurbyen Zingst. Her bliver der tid til at spadsere
en tur på promanden, nyde en kop kaffe med udsigt over Østersøen eller måske tage en tur til bunden af Østersøen med byens dykkerklokke! På rejsens femte dag forlader vi Rügen og besøger Stralsund, der er berømt for sit helt specielle rådhus, den gamle bymur fra 1400-tallet og markedspladsen ”Alter Markt”, der er omgivet af middelalderbygninger. Hele byen blev i 2002 optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og bliver således en flot afrunding på vores rejse inden vi sejler retur til Danmark.

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

26/11Julemarked RhinenFra 3.575,-
26/11Julemarked Münster og DortmundFra 2.950,-
28/11Julemarked BremenFra 3.175,-
28/11Julemarked Kiel, Lübeck og FlensburgFra 1.995,-
30/11Julemarked BerlinFra 2.995,-