Skip to main content

Rügen

Pris fra:
3.675,-
Dage:4
Bestil rejse

Grønne skove, kridhvide klinter, blåt hav og smukke badebyer

Tysklands største ø er også en af landets største naturoplevelser. Her rejser de kridhvide klinter sig næsten lodret fra det blå hav og bliver kronet af de grønne skove på toppen. Her er 60 kilometer flotte sandstrande, charmerende badebyer og flotte strandpromenader. Her indrammer store gamle træer øens veje og gør dem til næsten endeløse alléer. Byerne langs kysten er vidt forskellige og vi oplever både hansestaden Stralsund, residensbyen Putbus, hovedbyen Bergen og mange af de charmerende og mondæne badebyer. Det er ikke uden grund, at Rügen er en af tyskernes foretrukne ferieøer.

Rejsen dag for dag:

1. dag:
Udrejse via Gedser-Rostock, ophold i Zingst og ankomst til Sassnitz

2. til 3./4. dag: Udflugtsprogram fra Sassnitz
- Kap Arkona med traktortog samt fiskerlandsbyen Vitt
- Bergen, ”Den hvide By” og damptoget ”Rasender Roland”
- Sejltur samt tur til den smukke og mondæne badeby Binz (kun på 5-dages rejserne) samt Hitlers ferieby Prora

4./5. dag:
Ophold i UNESCO-byen Stralsund og hjemrejse via Rostock-Gedser

Hotel:
Rügen Hotel 

Søg rejse

Rejseprogram

Sassnitz
Vi har valgt havnebyen Sassnitz som vores base på Rügen. Her har vi både et livligt havnemiljø, en hyggelig gågade og store naturoplevelser helt tæt på. Havnen er omsluttet af Europas længste ydermole, der er næsten 1,5 kilometer lang og bag molens beskyttende ”arme” folder havnelivet sig ud med fiskekuttere, sejlskibe og lystyachter i alle størrelser.

Fra morgenmadsrestauranten på vores hotel kan vi også nyde den flotte udsigt over Østersøen og samtidig glæde os over, at både havnen og gågaden er næsten lige udenfor døren.

Kap Arkona – Tysklands Nordkap
Tysklands svar på Nordkap-klippen er den imponerende klint Kap Arkona. Her havde venderne deres store borg, som også var kultsted for frugtbarhedsguden Svantevit med sine fire hoveder. Med et lille traktortog kører vi det sidste stykke helt ud til klippen, hvor vi kan få et indblik i, hvor den gamle fæstning lå. Der bliver selvfølgelig også tid til at nyde den fantastiske udsigt og måske se nærmere på de to fyrtårne, som i dag nærmest er et symbol for Kap Arkona. Vi besøger også den hyggelige og smukt beliggende fiskerlandsby Vitt.

Bergen, ”Den hvide By” Putbus og damptoget ”Rasender Roland”
Midt på Rügen ligger Bergen, der med sine 14.000 indbyggere er øens største by og uofficielle ”hovedstad”. Bergen været øboernes naturlige samlingspunkt gennem århundreder og det ses tydeligt i den gamle bykerne, der både byder på flotte, gamle bygninger i bindingsværk og masser af gode butikker. Her finder vi også den over 800 år gamle Marienkirche, som er byens hjerte og Rügens ældste bygning.

Fra Bergen fortsætter vi til Putbus, der også er kendt som ”Den hvide By”. Her tager vi en lille rundtur i byen, som blev anlagt som residensby og bygget op omkring sit slot. DDR-styret rev slottet ned efter 2. verdenskrig, men den flotte slotspark og de smukke hvide adelspalæer står her endnu.

Som en hyggelig og nostalgisk afslutning på dagen stiger vi ombord på damptoget ”Rasender Roland”. Nogle af vognene er op til 100 år gamle og banens navn er ment ironisk – turen foregår i roligt tempo og vi har god tid til at opleve de frodige og smukke landskaber, som togturen fører os igennem. Endestationen er den lille by Göhren, hvorfra turen går lidt hurtigere med bus hjem til Sassnitz.

Sejltur, Badebyen Binz og Prora (Kun på rejser af 5-dages varighed)
I vores hjemby Sassnitz er der mulighed for at tage med på en lille sejltur og opleve Rügens flotte kystlinje og de stejle, hvide kridtklinter fra vandsiden.

Efter sejlturen begiver vi os med bus til den gamle badeby Binz, der er en af de smukkeste byer langs Rügens kyst. At spadsere en tur langs promenaden er som at gå i fodsporene på 1800-tallets bedre borgerskab. Her ligger de gamle badehoteller med flotte verandaer, lyse træfacader og smukke udskæringer i rigtig ”schweizerstil”. Det var her, at man for 100 år siden gik arm i arm og løftede på de høje hatte, når man mødte andre kendte og berømte på promenaden. Vi tager os god tid til at nyde stedets helt specielle atmosfære med hyggelige cafeer og butikker og ikke mindst den 370 meter lange pier ud mod Østersøen.

På vejen tilbage til Sassnitz gør vi et holdt ved det enorme feriekompleks Prora, som Hitler lod opføre i 1930'erne. De store betonblokke med ferielejligheder strækker sig over 4,5 kilometer og kan ses som en forløber for den moderne tids masseturisme.

Oplevelser på ud- og hjemrejsen – Zingst og Stralsund
En rejse til Rügen byder også på oplevelser både på ud- og hjemrejsen.Vi sejler til Rostock og følger Østersøkysten med dens hyggelige, små havnebyer og besøger kurbyen Zingst. Her bliver der tid til at spadsere en tur på promenaden og måske nyde en kop kaffe med udsigt over Østersøen.

På rejsens sidste dag forlader vi Rügen og besøger Stralsund, der er berømt for sit helt specielle rådhus, den gamle bymur fra 1400-tallet og markedspladsen ”Alter Markt”, der er omgivet af middelalderbygninger. Hele byen blev i 2002 optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv og bliver således en flot afrunding på vores rejse inden vi sejler retur til Danmark.

Påstigningsruter

Rute 1, 2, 2A og 3

Se ruterne HER

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAfrejsestedHotelLedige pladserFra pris
30-06-2021 - 03-07-2021BusRügen HotelMere end 83.675,-Bestil
15-08-2021 - 19-08-2021BusRügen HotelMere end 84.445,-Bestil
20-09-2021 - 23-09-2021BusRügen HotelMere end 83.675,-Bestil