Skip to main content

Rosenfestival

Status:
Forespørg på pladser

Rosenfestival og Geografisk Have

Duftende roser, kunsthåndværk, botanisk ”jordomrejse” og historisk slot
Hvert år afholdes Nordfyns Rosenfestival i den hyggelig by Bogense. Hele byen pyntes op med mere end 100.000 roser og på gader og stræder har lokale kunsthåndværkere sat deres boder op, mens torvet er omdannet til ét stort fødevaremarked med masser af fynske lækkerier. Det hele krydres med musik, dans, fristende madboder og masser af arrangementer.
På rejsens anden dag tager vi på ”jordomrejse” i Geografisk Have i Kolding, inden vi slutter af i Madkælderen på det gamle Koldinghus Slot.

Rejsen dag for dag:

Dag 1: Rosenfestival
Det er ikke noget tilfælde, at Bogense er vært ved den store Nordfynske Rosenfestival. Mere end 70% af Danmarks haveroser produceres omkring byen, og hvert år i august udsmykkes den gamle bys krogede gader, stræder og pladser med mere end 100.000 roser.
For at få mest muligt ud af festivalen kører vi over Storebæltsbroen og direkte til Bogense, hvor vi får god tid til at gå på opdagelse i byen. Her kan vi nyde synet og duften af de mere end 100.000 roser, lytte til musik, se lokale dansere optræde, lade os friste af de mange madboder og lokale kunsthåndværkeres gode tilbud. Sidst på eftermiddagen fortsætter vi til den gamle grænseby Kolding, hvor vi indkvarteres midt i den hyggelige by på det gode Hotel Saxildhus.

Dag 2: Geografisk Have og Madkælderen på Koldinghus 
Efter at have nydt morgenmaden får vi en rundvisning i Geografisk Have, der er en af Koldings mest kendte seværdigheder. Her kommer vi på vandring gennem den botaniske have, der er opdelt efter geografiske områder og vi kommer så vidt omkring som Nordamerika, Kina, Japan og Sibirien.
Efter den lille ”jordomrejse” byder Klingenberg på frokost i Madkælderen under det gamle Koldingshus Slot, hvor vi kan forsyne os med alverdens lækkerier fra den store frokostbuffet. Der er efterfølgende mulighed for selv at besøge slottet eller måske blot slentre en tur på Kærlighedsstien omkring den flotte slotssø. Midt på eftermiddagen kører vi retur til Sjælland via Storebælt.

Hotel:

Hotel Saxildhus

Søg rejse

Påstigningsruter

Rute 4, 5, 5A og 6

Se ruterne HER

Kort