Skip to main content

Rhinen Assmannshausen

Pris fra:
4.895,-
Dage:6
Bestil rejse

Vinmarker, bindingsværksbyer og borgruiner i smuk floddal

Rhinens flodløb mellem Rüdesheim og Koblenz er et sandt eventyr med sine stejle skiferbjer­ge, frodige vinmarker og gamle borgruiner. Det er ikke tilfældigt, at det var her verdens allerførste turist, den tyske digter Goethe, søgte den på sin berømte rejse. Her ligger vingårdene side om side med små restauranter og butikker i de smalle gader, mens borgruinerne i klipperne fortæller om en svunden tid med kampe mellem røvere og soldater. Stadig i dag er Rhinen en livsnerve i Europa, og fra terrassen på vores hotel, kan vi følge med i den livlige skibsfart, mens vi nyder en Rüdesheimerkaffe eller et glas kølig Rhinskvin.

Et rejsemål, der nærmest er definitionen på en ”Evergreen”.

Bemærk: Flere gange i løbet af året er der specielle arrangementer i byerne langs Rhinen. Derfor vil der på flere afgange være ekstra oplevelser. (se mere under rejseprogram).

Rejsen dag for dag:

1. dag
Udrejse via Rødby-Puttgarden, frokost på hyggeligt ”gasthof” og overnatning i Midt­tyskland.

2. dag
Flot tur gennem Wispertal til Limburg an der Lahn. Ankomst og indkvartering for 4 nætter i Assmanns-hausen.

3. til 5. dag: Udflugter fra Assmanns-hausen  
- Sejltur på Rhinen, byrundtur i Koblenz med tid ved Deutsches Eck og mulighed for besøg på fæstningen Ehrenbreitstein
- Klostret Hildegaard, udsigtspunktet Ni­ederwalddenkmal og Rüdesheim med Drosselgasse
- Loreley klippen

6. dag
Hjemrejse via Puttgarden-Rødby

Hotel:
Hotel Zwei Mohren læs mere om hotellet på hjemmesiden HER

Søg rejse

Rejseprogram

Assmannshausen og Hotel Zwei Mohren
Vores base ved Rhinen er den lille vin­by Assmannshausen, hvor vi bor på det hyggelige Hotel Zwei Mohren. Fra hotel­lets terrasse kan vi nyde udsigten direkte ud over Rhinen, mens det dansktalende personale gerne serverer områdets spe­cialiteter for os. Hvis vi kan løsrive os fra terrassen, byder byen på smalle hygge­lige gader, små beværtninger, og ikke mindst en svævebane, som bringer os hen over vinmarkerne til udsigtspunktet Niederwald højt over Rhinen.
Midt i Ass­mannshausen finder vi også banegården, hvor toget på få minutter kan bringe os til nabobyen Rüdesheim med den berømte festgade Drosselgasse.

Sejltur, Koblenz, Deutsches Eck og fæstningen Ehrenbreitstein
Den bedste måde at indlede et ophold ved Rhinen på, er selvfølgelig ved tage på sejltur. Vi går ombord på båden i Assmannshausen og tager turen igen­nem den smalleste og smukkeste del af floddalen, forbi vinmarker, borge og gamle byer med imponerende bymure og fæstninger. U
ndervejs spiser vi fro­kost ombord (inkluderet), inden vi an­løber Koblenz, hvor Mosel og Rhinen løber sammen. Her ser vi den enorme statue af Kejser Wilhelm, der blev genrejst efter den tyske genforening, og i dag er symbol på et samlet Tyskland. Der bliver tid til at se nærmere på den gamle by­del eller måske tage svævebanen over Rhinen til den pompøse fæstning Ehren­breitstein, inden vi begiver os tilbage med bus til Assmannshausen.

Kloster Hildegaard, Niederwald­denkmal og Rüdesheim
I nabobyen Rüdesheim besøger vi non­neklostret Hildegaard, der ligger midt i vinmarkerne højt over byen. Her har non­nerne gennem århundreder arbejdet med urter, kunsthåndværk, vine og likører. Vi får en lille introduktion til klostrets mange hjemmelavede produkter, og der bliver mulighed for at besøge klosterkirken, in­den vi fortsætter til Niederwalddenkmal og den enorme statue af ”Germania”. Ud­sigten ned over Rhindalen og udover vin­markerne er ganske enestående. Der er mulighed for at tage svævebanen ned til Rüdesheim, hvor vi har god tid til at nyde de livlige gader med vingårde, restauran­ter, butikker og det berømte museum for mekaniske musikinstrumenter.

Loreley klippen og tid til hygge og afslapning i Assmanns-hausen
Der skal også være tid til at nyde livet i Assmannshausen, så vi tager denne dag blot en lille tur langs Rhinen til den berøm­te Loreleyklippe. Her oplever vi den fanta­stiske udsigt fra toppen af klippen og ned over Rhindalen.

Udrejse med besøg i Limburg an der Lahn
Første overnatning har vi i midttyskland. Dagen efter kører vi til den hyggelige by Limburg an der Lahn, hvor rejselederen viser os op til den smukke domkirke, der ligger højt hævet over byen. Herefter bliver der tid til en spadseretur igennem de smukke gamle gader og evt. spise lidt frokost,  inden vi fortsætter igennem Wispertal mod Assmanns­hausen, hvor vi er fremme hen på efter­middagen.

Særlige arrangementer på rejserne

Assmannshausen in Rot (Juni)
Assmannshausen er særligt kendt for sin produktion af røde vine, så byens store fest hedder selvfølgelig ”Assmannshau­sen in Rot”. Festen strækker sig over flere dage og vi er med til både den festlige åb­ning, byfesten om aftenen og ikke mindst det store, afsluttende festfyrværkeri ved bredderne af Rhinen.

Rüdesheim Vinfest (August)
Hvert år i August afholder Rüdesheim deres ”Rüdesheimer Weinfest”. Vinfesten foregår på det hyggelige torv i den gamle bydel, under de flotte Platantræer. Hele torvet er fyldt med mad- og vinboder og på scenen er der stort set musik og under­holdning hele eftermiddagen og aftenen. Bliver pladsen for trang, kan man søge over i den berømte Drosselgasse, hvor alle beværtningerne har sat alle sejl til for at hygge så meget om gæsterne som muligt..

Vinhøst og Gyldne Oktober (Oktober)
I oktober starter vinhøsten for alvor og på denne rejse vil hotellets dansktalen­de værtinde, Sandra, møde os på ud­flugten til Rüdesheim og Niederwald­denkmal. Herfra tager hun os med gennem vinmarkerne og fortæller om vindyrkningen og de forskellige vine. Efter turen bliver vi budt på det tradi­tionelle måltid, som vinbønderne får, når de arbejder i markerne. Det kaldes ”Weck-Worscht un Woi”. Og mon ikke vi også skal smage på årets allerførste og ikke færdiggærede vin, den såkaldte Federweisser?

Påstigningsruter

Rute 1, 2, 2A og 3

Se ruterne HER

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAfrejsestedHotelLedige pladserFra pris
22-06-2021 - 27-06-2021BusHotel Zwei MohrenMere end 84.895,-Bestil
21-08-2021 - 26-08-2021BusHotel Zwei MohrenMere end 84.895,-Bestil
09-10-2021 - 14-10-2021BusHotel Zwei MohrenMere end 84.895,-Bestil