Skip to main content

Rhinen Assmannshausen

Status:
Forespørg på pladser

Vinmarker, bindingsværksbyer og borgruiner i smuk floddal

Rhinens flodløb mellem Rüdesheim og Koblenz er et sandt eventyr med sine stejle skiferbjerge, frodige vinmarker og gamle borgruiner. Det er ikke tilfældigt, at det var her verdens allerførste turist, den tyske digter Goethe, søgte den på sin berømte rejse. Her ligger vingårdene side om side med små restauranter og butikker i de smalle gader, mens borgruinerne i klipperne fortæller om en svunden tid med kampe mellem røvere og soldater. Stadig i dag er Rhinen en livsnerve i Europa, og fra terrassen på vores hotel, kan vi følge med i den livlige skibsfart, mens vi nyder en Rüdesheimerkaffe eller et glas kølig Rhinskvin.

Et rejsemål, der nærmest er definitionen på en ”Evergreen”.

Bemærk: Flere gange i løbet af året er der specielle arrangementer i byerne langs Rhinen. Derfor vil der på flere afgange være ekstra oplevelser. (se mere under rejseprogram).

Rejsen dag for dag (5 dage):

1. dag
Udrejse via Rødby-Puttgarden. Ankomst og indkvartering for 4 nætter i Assmannshausen.

2. til 4. dag: Udflugter fra Assmannshausen
• Sejltur på Rhinen, byrundtur i Koblenz med tid ved Deutsches Eck og mulighed for besøg på fæstningen Ehrenbreitstein
• Klostret Hildegaard, udsigtspunktet Niederwalddenkmal og Rüdesheim med Drosselgasse
• Loreley klippen

5.dag
Hjemrejse via Puttgarden-Rødby

Rejsen dag for dag (6 dage):

1. dag
Udrejse via Rødby-Puttgarden, frokost på hyggeligt ”gasthof” og overnatning i Midttyskland.

2. dag
Flot tur gennem Wispertal til Bad Schwalbach med besøg ved den flotte park- og haveudstilling. Ankomst og indkvartering for 4 nætter i Assmannshausen.

3. til 5. dag: Udflugter fra Assmannshausen
• Sejltur på Rhinen, byrundtur i Koblenz med tid ved Deutsches Eck og mulighed for besøg på fæstningen Ehrenbreitstein
• Klostret Hildegaard, udsigtspunktet Niederwalddenkmal og Rüdesheim med Drosselgasse
• Loreley klippen

6. dag
Hjemrejse via Puttgarden-Rødby

 

Hotel:

Hotel Zwei Mohren læs mere om hotellet på hjemmesiden HER

Søg rejse

Rejseprogram

Assmannshausen og Hotel Zwei Mohren

Vores base ved Rhinen er den lille vinby Assmannshausen, hvor vi bor på det hyggelige Hotel Zwei Mohren. Fra hotellets terrasse kan vi nyde udsigten direkte ud over Rhinen, mens det dansktalende personale gerne serverer områdets specialiteter for os. Hvis vi kan løsrive os fra terrassen, byder byen på smalle hyggelige gader, små beværtninger, og ikke mindst en svævebane, som bringer os hen over vinmarkerne til udsigtspunktet Niederwald højt over Rhinen. Midt i Assmannshausen finder vi også banegården, hvor toget på få minutter kan bringe os til nabobyen Rüdesheim med den berømte festgade Drosselgasse.

Sejltur, Koblenz, Deutsches Eck og Fæstningen Ehrenbreitstein

Den bedste måde at indlede et ophold ved Rhinen på, er selvfølgelig ved tage på sejltur. Vi går ombord på båden i Assmannshausen og tager turen igennem den smalleste og smukkeste del af floddalen, forbi vinmarker, borge og gamle byer med imponerende bymure og fæstninger. Undervejs spiser vi frokost ombord (inkluderet), inden vi anløber Koblenz, hvor Mosel og Rhinen løber sammen. Her ser vi den enorme statue af Kejser Wilhelm, der blev genrejst efter den tyske genforening, og i dag er symbol på et samlet Tyskland. Der bliver tid til at se nærmere på den gamle bydel eller måske tage svævebanen over Rhinen til den pompøse fæstning Ehrenbreitstein, inden vi begiver os tilbage med bus til Assmannshausen.

Kloster Hildegaard, Niederwalddenkmal og Rüdesheim

I nabobyen Rüdesheim besøger vi nonneklostret Hildegaard, der ligger midt i vinmarkerne højt over byen. Her har nonnerne gennem århundreder arbejdet med urter, kunsthåndværk, vine og likører. Vi får en lille introduktion til klostrets mange hjemmelavede produkter, og der bliver mulighed for at besøge klosterkirken, inden vi fortsætter til Niederwalddenkmal og den enorme statue af ”Germania”. Udsigten ned over Rhindalen og udover vinmarkerne er ganske enestående. Der er mulighed for at tage svævebanen ned til Rüdesheim, hvor vi har god tid til at nyde de livlige gader med vingårde, restauranter, butikker og det berømte museum for mekaniske musikinstrumenter.

Loreleyklippen og tid til hygge og afslapning i Assmannshausen

Der skal også være tid til at nyde livet i Assmannshausen, så vi tager denne dag blot en lille tur langs Rhinen til den berømte Loreleyklippe. Her oplever vi den fantastiske udsigt fra toppen af klippen og ned over Rhindalen.

Udrejse med Park- og Haveudstilling i kurbyen Bad Schwalbach

På vores 6-dages rejser overnatter vi i området syd for Kassel. Dagen efter venter en flot tur over Limburg an der Lahn og gennem den frodige Wisper dal til Bad Schwalbach, hvor vi besøger den store Park- og Haveudstilling ”Landesgartenschau”, der er bygget op efter mottoet ”Oplev naturen – lev naturligt”. Der bliver god tid til at opleve det smukke parkanlæg, inden vi fortsætter mod Assmannshausen, hvor vi er fremme hen på eftermiddagen.

 

Særlige arrangementer på rejserne

Assmannshausen in Rot (Maj)
Assmannshausen er særligt kendt for sin produktion af røde vine, så byens store fest hedder selvfølgelig ”Assmannshausen in Rot”. Festen strækker sig over flere dage og vi er med til både den festlige åbning, byfesten om aftenen og ikke mindst det store, afsluttende festfyrværkeri ved bredderne af Rhinen.

Rüdesheim Vinfest (August)
Hvert år i August afholder Rüdesheim deres ”Rüdesheimer Weinfest”. Vinfesten foregår på det hyggelige torv i den gamle bydel, under de flotte Platantræer. Hele torvet er fyldt med mad- og vinboder og på scenen er der stort set musik og underholdning hele eftermiddagen og aftenen. Bliver pladsen for trang, kan man søge over i den berømte Drosselgasse, hvor alle beværtningerne har sat alle sejl til for at hygge så meget om gæsterne som muligt.

Vinhøst og Gyldne Oktober (Oktober)
I oktober starter vinhøsten for alvor og på denne rejse vil hotellets dansktalende værtinde, Sandra, møde os på udflugten til Rüdesheim og Niederwalddenkmal. Herfra tager hun os med gennem vinmarkerne og fortæller om vindyrkningen og de forskellige vine. Efter turen bliver vi budt på det traditionelle måltid, som vinbønderne får, når de arbejder i markerne. Det kaldes ”Weck-Worscht un Woi”. Og mon ikke vi også skal smage på årets allerførste og ikke færdiggærede vin, den såkaldte Federweisser?

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

28/11Julemarked BerlinFra 3.095,-
29/11Julemarked ÆrøFra 2.295,-
30/11Julemarked CelleFra 2.995,-
2/12Julemarked BremenFra 2.745,-
5/12Julemarked i GoslarFra 3.250,-