Skip to main content

Quedlinburg

Status:
Forespørg på pladser

Romantisk rejse i H.C.Andersens ånd til Harzens nok smukkeste by

Den charmerende gamle bindingsværks by Quedlinburg er et sandt skatkammer. Her er små pladser, smalle brostensbelagte gyder og stræder, klosterkirke, slot, bryghuse og hyggelige cafeer. Vi mener ganske enkelt, at Quedlinburg er Harzens smukkeste og mest stemningsfulde by. Derfor er vi også særligt stolte over, at det er lykkedes os at få plads på byens bedst beliggende hotel direkte ved den historiske markedsplads. Her har vi alt, hvad byen kan byde på, lige uden før døren. Glæd dig til at bo i charmerende omgivelser, med stemning og atmosfære som på H.C.Andersens tid, samtidig med, at hotellet selvfølgelig har al moderne komfort. Og så skal vi ikke glemme, at vores udflugter byder på de flotteste naturoplevelser i de grønne bjerge.

Rejsen dag for dag:

1.dag: Udrejse via Rødby – Puttgarden og ankomst til Quedlinburg

2. til 4.dag: Udflugter fra Quedlinburg
- Byrundtur i Quedlinburg
- Thale og svævebane til Heksedanserpladsen
- Rappbode-dæmningen, udsigtstårnet Josephskreuz og byen Stolberg
- Wernigerode Slot og damptog til Drei Annen Hohne

5.dag: Besøg i saltbyen Lüneburg og hjemrejse via Puttgarden - Rødby

Hotel:

Hotel zum Bär

Søg rejse

Rejseprogram

Quedlinburg og Hotel zum Bär
I mere end 500 år var Quedlinburg en af Tysklands vigtigste byer og den stolte fortid mærkes overalt. Her er mere end 1300 bindingsværkshuse, stiftskirke, slot og smukt udsmykkede borgerhuse. I sådan en by skal vi selvfølgelig bo stilfuldt og det er netop, hvad vi gør på Hotel zum Bär, der er indrettet i to store, gamle bindingsværksbygninger, der ligger overfor hinanden på markedspladsen. Her er ikke to ens værelser, men til gengæld charme og atmosfære overalt præget af typisk tysk landstil. Også forplejningen er god og har sine rødder i det traditionelle tyske køkken.

Thale og Heksedanserpladsen
I nabobyen Thale tager vi med svævebanen op til den berømte heksedanserplads. Udsigten undervejs strækker sig milevidt fra Harzens bjerge til de store sletter og heder langt mod nord. Vi nyder naturen og udsigten fra toppen mens rejselederen selvfølgelig vil fortælle historien om heksene i Harzen og på Bloksbjerg. 

Tysklands højeste dæmning, Harzens ”Eifeltårn” og byen Stolberg
Som blå oaser ligger Harzens opdæmmede søer mellem de grønne, skovklædte bjerge. Vi ser den flotte sø Rappbode og går en tur på den store dæmning, der med sine 106 meters højde er Tysklands højeste. For de modige er der også mulighed for en spadseretur over den nyopførte og næsten 500 meter lange hængebro, der krydser den dybe dal foran dæmningen. Efterfølgende begiver vi os til det store udsigtstårn Josephskreuz, der i 1896 blev bygget efter samme principper som Eifeltårnet. Tårnet er verdens største dobbeltkors og byder på en storslået udsigt over det sydlige Harzen. Vi runder dagen af i den hyggelige by Stolberg, hvor de gamle huse ligger tæt i fire smalle dalsænkninger omgivet af skove og bjerge.

Wernigerode, Slotsbesøg og smalsporsbane
Wernigerode er kendt som Harzens farverige by med sine flotte huse, særprægede rådhus og ikke mindst det store slot, der troner højt over byen. Med det lokale traktortog kører vi op til det storslåede slot, hvor der er mulighed for en rundvisning i de flot udsmykkede rum og store sale. Efterfølgende bliver der tid til en lille rundtur i Wernigerode, der selvfølgelig fører os forbi både rådhuset, det skæve hus og byens mindste hus. Om eftermiddagen er der mulighed for at tage med på en lille tur med Harzens verdensberømte smalsporsbane, hvor vi med damptog kører gennem byens smalle gader og videre op gennem skovene til stationen Drei Annen Hohne, hvorfra bussen kører os hjem til Quedlinburg.

Lüneburg
På rejsens sidste dag besøger vi Lüneburg, der i århundrede var kendt for sin handel med salt. Byen var en af Tysklands rigeste og har den dag i dag et helt specielt bymiljø med gavlhuse og en fantastisk beliggenhed ved floden Ilmenau.

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

10/12Julemarked i QuedlinburgFra 3.225,-
22/12Jul i BremenFra 4.775,-
22/12Jul i PotsdamFra 4.095,-
23/12Jul i SæbyFra 4.450,-
29/12Nytår i BerlinFra 4.775,-