Skip to main content

Potsdam-Spreewald-Dresden

Status:
Forespørg på pladser

Eventyrlig rejse mellem slotte og kanaler

Intet land i verden er så rigt på smukke slotte, gamle byer og flotte parker som Tyskland. Her har et utal af konger og kejsere forsøgt at overgå hinanden i pomp og pragt og intet sted er dette tydeligere end i de gamle residensbyer Potsdam og Dresden. Tag med på denne fantastiske rejse og oplev de historiske byer, som efter mange års forfald igen skinner i deres fulde glans. Som en ekstra bonus tager vi også en afstikker ud i det naturskønne skovområde ved Spreeflodens udspring.

Turen dag for dag:

1. dag

Udrejse via Gedser-Rostock. Ankomst og indkvartering for tre nætter i Potsdam.

2. dag

Byrundtur i Potsdam med bl.a Nikolaikirken og "Det Hollandske Kvarter". Om eftermiddagen tur i slotsparken ved Sanssouci med mulighed for besøg på slottet.

3. dag

Rundvisning på Cecilienhof med fokus på Potsdam-konferencen. Spion-broen Glienicke Brücke og mulighed for sejltur på Havel-floden.

4. dag

Spreewald med eventuel sejltur i traditionelle "Kahns" og frokost i i landsbyen Lehde. Ankomst og indkvartering for to nætter i Dresden.

5. dag

Byrundtur i Dresden med bl.a Frauenkirche. Tid på egen hånd. Aftensmad på Dresdens "Altmarktkeller".

6. dag

Besøg i bindingsværksbyen Waren i Mecklenburgs søhøjland. Hjemrejse via Rostock-Gedser

 

Hoteller:

Arcona Hotel am Havelufer se mere om hotellet på deres hjemmeside HER

Hotel Pullman Dresden Newa se mere om hotellet på deres hjemmeside HER

Søg rejse

Rejseprogram

Potsdam og Sanssouci

"En verden af haver mellem søer og slotte". Sådan præsenterer Potsdam sig selv for omverdenen og beskrivelsen rammer plet. Byen har enestående slots- og parkanlæg og stort set hver generation af preussiske regenter har bygget deres egne slotte i byen, som under den kolde krig udviklede sig til et brændpunkt mellem øst og vest. I tiden siden genforeningen i 1990 er der investeret milliarder i renovering og genopbygning og Postdam står i dag flottere end nogen-sinde og er selvfølgelig optaget på UNES-CO’s liste over verdens kulturarv.

På vores første dag i Potsdam tager vi dig med på en lille spadseretur i det historiske bycentrum, hvor vi ser det gamle rådhus, byslottet, St. Nikolaikirken og selvfølgelig det smukke hollandske kvarter med sine mange gavlhuse. Efter tid til frokost, måske på en af den hyggelige gågades mange fortovscaféer, tager vi om eftermiddagen på opdagelse i Tysklands mest berømte slotspark ved Sanssouci-slottet. Her er springvand, vinterrasser, kinesisk tehus, det enorme slot Neues Palais og ikke mindst det yndefulde og franskinspirerede sommerslot Sanssouci. Der er tid til at besøge slottet eller måske en af de andre smukke bygninger i parken. Der er selvfølgelig også mulighed for at tilbringe eftermiddagen i Potsdams hyggelige, gamle gader eller måske besøge byens filmmuseum.

Cecilienhof og sejltur

På vores anden dag i Potsdam oplever vi for alvor historiens vingesus, når vi besøger slottet Cecilienhof, som var det sidste slot, den tyske kejserfamilie nogensinde byggede. Her fandt den berømte Potsdam-konference sted efter anden verdenskrig og på en rundvisning ser vi blandt andet den store sal, hvor alt står, som da Truman, Churchill og Stalin sad omkring det runde bord og afgjorde Europas fremtid. Efter besøget gør vi et lille stop ved Ghenicker Brücke, hvor mange spioner blev udvekslet mellem øst og vest under den kolde krig.

Om eftermiddagen er der mulighed for selv at gå på opdagelse i Potsdam eller tage med på en smuk sejltur på Havelfloden med et af dampskibene fra byens såkaldte "Weisse Flotte". En hyggelig afrunding på vores ophold i Potsdam.

Spreewald og Kahns

Fra Potsdam begiver vi os mod øst til det store skovområde Spreewald, hvor floden Spree har sit udspring. Området har gennem mere end tusind år været beboet af sorbere, som har deres eget sprog og egen byggestil med huse i træværk og stråtag. Der er mere end 1500 kilometer vandveje i området og man kommer frem mellem de små byer med de traditionelle "Kahns", der er fladbundede både , som stages frem af en særligt uddannet Kahn-fører. Vi tilbyder en sejltur fra områdets hovedby Lübbenau til landsbyen Lehde, hvor man kan spise frokost. Skulle du have lyst til det, er der også her mulighed for at besøge områdets agurkemuseum! Fra Spreewald sætter vi kursen mod Dresden, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen og kan glæde os til to nætter i centrum af byen.

Dresden - "Nordeuropas Firenze"

Som Potsdam er også Dresden en gammel residensby, hvor Sachsens kurfyrster og konger holdt til. Mest berømt er August den Stærke, som gjorde Dresden til en af Europas førende kunst-byer, og lagde grunden til betegnelsen "Nordeuropas Firenze". Efter krigens ødelæggelser og DDR-tidens forfald har byen i dag atter nået en storhedstid. Det smukkeste og mest berømte eksempel på dette er den helt enestående Frauen-kirche, som vi selvfølgelig besøger på vores tur rundt i byen. Derudover ser vi også det smukke Zwinger-kompleks, Semper-operaen, det gamle slot og "De Brühlske Terrasser", som er promenaden ud mod Elben. Efter en spændende byrundtur bliver der god tid på egen hånd til at gå på opdagelse. Måske byens butikker, de flotte kirker eller det interessante transportmuseum kunne friste? Aftensmaden nyder vi i historiske omgivelser på Dresdens "Altmarktkeller"

Kurbyen Waren og Mecklenburgs Søhøjland

På rejsens sidste dag besøger vi den smukt beliggende by Waren, der nærmest af omgivet af søer og berømt for sine flot renoverede bindingsværkhuse i det hyggelige centrum. Her bliver der tid til frokost, inden vi begiver os mod Rostock og sejler retur til Danmark.

Påstigningsruter

 

rejsekalender

8/11Ølfest i SchwalenbergFra 2.995,-
26/11Julemarked RhinenFra 3.575,-
26/11Julemarked Münster og DortmundFra 2.950,-
28/11Julemarked BremenFra 3.175,-
28/11Julemarked Kiel, Lübeck og FlensburgFra 1.995,-