Skip to main content

Berlin-Dresden-Spreewald

Pris fra:
5.495,-
Dage:6
Bestil rejse

Dramatisk historie, spændende byer, flotte slotte og smuk natur

Det østlige Tyskland stråler igen i sin fulde glans. 30 år efter murens fald er forurening og forfald afløst af farvestrålende bygninger, flot renoverede slotte, genopførte kirker og livlige handelsstrøg. I jubilæumsåret 2019 glæder vi os til at vise dig det allerbedste, som det østlige Tyskland kan byde på. Vi oplever selvfølgelig Berlins sprudlende centrum, ser Potsdams charmerende bykerne og flotte slotte, drager på sejlads i ”Naturens Venedig” i Spreewald og slutter af i Dresden, der som en Fugl Føniks har rejst sig af asken.

Rejsen dag for dag:

1. dag:
Udrejse via Gedser-Rostock. Ankomst og indkvartering for tre nætter midt i Berlin på Alexanderplatz. Lille byvandring til Europas smukkeste baggårde og aftensmad på pladsen Hackescher Markt.

2. dag:
Byrundtur i Berlin og efterfølgende besøg på Rigsdagens tagterrasse inklusive kaffe og kage i den berømte restaurant ”Käfer”.

3. dag:
Udflugt til Potsdam med rundvisning på Cecilienhof, hvor Potsdam-konferencen fandt sted efter 2.verdenskrig. Besøg i slotsparken Sanssouci og ophold i centrum af Potsdam. Resten af dagen på egen hånd i Berlin.

4.dag:
Spreewald med sejltur i traditionelle ”Kahns” og frokost i ”Naturens Venedig”. Ankomst og indkvartering for to nætter i Dresden.

5.dag:
Byrundtur i Dresden med bl.a Frauenkirche. Tid på egen hånd. Aftensmad på Dresdens ”Altmarktkeller”.

6. dag:
Hjemrejse via Rostock-Gedser.

Hoteller:
Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Hotel Ibis Dresden Zentrum

 

Søg rejse

Rejseprogram

Berlin
Tysklands hovedstad ligner ingen andre byer. Her mødes dramatisk historie med nutidens skyskrabere, her er baggårde, hvor tiden står stille og boulevarder, der aldrig sover. Vi bor midt i byen på Alexanderplatz, der både er byens historiske centrum og moderne samlingspunkt. Med den korte køretid til Berlin, kan vi allerede første dag tage en rundtur i området og bl.a. se Europas smukkeste baggårde og det livlige cafemiljø ved Hackescher Markt, hvor vi også spiser aftensmad.

Byrundtur med kaffe og kage på Rigsdagens Tagterrasse
Dagen efter glæder vi os til at vise dig både det historiske og det moderne Berlin på en spændende byrundtur. Undervejs bliver der god tid til en frokostpause inden vi om eftermiddagen besøger den berømte Rigsdagsbygning. Kronen på dette fantastiske bygningsværk er glaskuplen på tagterrassen, hvor arkitekten siger, at ”Fortiden og fremtiden mødes i nutiden”. Vi ser kuplen og kan bagefter sætte os til rette i tagterrassens flotte cafe og nyde eftermiddagskaffe og kage sammen med den fantastiske udsigt over byens centrum. Bemærk at du med Klingenberg kommer direkte ind i Rigsdagen, uden kø!

Potsdam, Cecilienhof og Sanssouci
Under vores ophold i Berlin tager vi også på udflugt til Potsdam, der beskriver sig selv som ”En verden af haver mellem søer og slotte”. Vi starter med en rundvisning på slottet Cecilienhof, hvor Potsdam-konferencen fandt sted efter 2. verdenskrig. Her ser vi blandt andet den store sal, hvor alt står, som da Truman, Churchill og Stalin sad omkring det runde bord og afgjorde Europas fremtid. Herefter kører vi til det berømte Sanssouci-slot, hvor vi tager en lille tur i parken med springvand, vinterrasser, kinesisk tehus, det enorme slot Neues Palais og ikke mindst det yndefulde og franskinspirerede sommerslot, der har givet navn til hele parken.

Frokostpausen holder vi i Potsdams hyggelige og charmerende centrum, hvor vi både kan gå på opdagelse i det hollandske kvarter med sine typiske gavlhuse og nyde handelslivet og fortovscafeerne på den livlige gågade. Uanset hvor vi kigger hen, står Potsdam i dag flottere end nogensinde, og er selvfølgelig optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv.

Spreewald og ”Naturens Venedig”
Fra Berlin begiver vi os mod syd til det store skovområde Spreewald, hvor det slaviske folk Sorberne har boet i mere end tusind år. Det specielle område med træhuse og stråtag er bundet sammen med mere en 1500 kilometer floder og kanaler og transporten foregår med ”Kahns”, der er fladbundede både, som stages frem af særligt uddannede Kahn-førere. Vi stiger ombord på en Kahn i hovedbyen Lübbenau, og sejler på kanalerne til landsbyen Lehde, hvor vi spiser frokost. Skulle du have lyst til det, er der her også mulighed for at besøge områdets agurkemuseum! Fra Spreewald sætter vi kursen mod Dresden, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen, og kan glæde os til to nætter i centrum af byen.

Dresden - ”Nordeuropas Firenze”
Som Potsdam er også Dresden en gammel residensby, hvor Sachsens kurfyrster og konger holdt til og samlede deres enorme kunstskatte. Efter krigens ødelæggelser og DDR-tidens forfald har byen i dag atter nået en storhedstid. Det smukkeste og mest berømte eksempel på dette er den helt enestående Frauenkirche, som vi selvfølgelig besøger på vores tur rundt i byen. Derudover ser vi også det smukke Zwinger-kompleks, Semper-operaen, det gamle slot og ”De Brühlske Terrasser”. Der bliver også god tid til at udforske byen på egen hånd og måske byens butikker, de flotte kirker eller det interessante transportmuseum kunne friste? Aftensmaden nyder vi i historiske omgivelser på Dresdens ”Altmarktkeller”.

Påstigningsruter

 Rute 1, 2, 2A og 3

Se ruterne HER

Afgange og priser

UdgåendeAfrejsestedHotelLedige pladserFra pris
23-08-2021 - 28-08-2021BusBerlin-Dresden-Spreewald - Flere hotellerMere end 85.495,-Bestil