Skip to main content

Plau am See

Status:
Forespørg på pladser

Bindingsværksidyl i det nordtyske søhøjland

Mecklenburgs søhøjland er et naturskønt område med Tysklands største sammenhængende system af mere end 1.000 søer og kanaler. Langs søernes bredder ligger gamle middelalderbyer, slotte, gyldne marker og grønne skove. Vi bor på de flotte Parkhotel Klüschenberg, og oplever området til lands og til vands på denne rejse til Plau am See.

Turen dag for dag:

1.dag 
Udrejse via Gedser – Rostock og ophold i Güstrow med det smukke renæssanceslot. Ankomst og indkvartering for 3 nætter i Plau am See.

2. og 5. dag: Udflugter fra Plau am See
- Sejltur, middelalderbyen Malchow og Waren
- ”Det lille Versailles” og bryghuset Lübzer

4. dag
Warnemünde og besøg i Hansestaden Rostock med mulighed for shopping. Hjemrejse via Rostock – Gedser.

Hotel:

Parkhotel Klüschenberg 

Søg rejse

Rejseprogram

Plau am See og Parkhotel Klüschenberg

Den lille by Plau am See ligger langs bredderne af den idylliske kanal Müritz-Elde-Wasserstrasse. Her er brostensbelagte gader og gamle bindingsværkshuse, der bliver bundet sammen af byens særprægede hæve-sænke bro. Længere nede ad kanalen finder vi den gamle sluse, som stadig i dag bliver flittigt benyttet af lystsejlere. En tur langs kanalen og gennem de gamle gader er oplevelse i sig selv. Vores hotel ligger i grønne omgivelser, blot få hundrede meter fra kanalen, og byder bl.a. på restaurant med haveterrasse, indendørs saltvandspool, forskellige saunaer og afslapningsrum (mod tillæg).

Sejltur, middelalderbyen Malchow og Waren

Fra Plau am See tager vi på sejltur på Mecklenburgs tredje største sø, Plauer See, som har givet navn til byen, og nyder de smukke omgivelser fra søsiden. Herefter går vi på opdagelse i Malchow, som er en malerisk middelalderby, der ligger på en lille ø omgivet af søen Malchower See. Vi runder dagen af i Waren ved Müritz See, som også kaldes for ”Det lille Hav”. På en lille gående rundtur ser vi selvfølgelig den hyggelige havn og det gamle rådhus. Skulle du have lyst til det, kan vi her også besøge ”De 1000 søers hus”, som bl.a. rummer Tysklands største akvarium.

”Det lille Versailles” og bryghuset Lübzer

Slottet i Ludwigslust var oprindeligt hertug Ludwig af Mecklenburgs jagtslot, men da hans søn på en rejse havde set Versaillesslottet, tænkte han ”Sådan ét vil jeg også have”. Faderens slot og hele byen blev revet ned for at give plads til det nye pragtslot og en helt ny by. Vi besøger byen og ser også slotsparken, der er anlagt med kanaler, springvand og fontæner.

I Lübz får vi rundvisning på byens over 140 år gamle bryghus. Vi starter i tårnstuen med en rustik frokost og et par smagsprøver på den gode lokale øl, inden vi ser nærmere på det gamle, historiske bryggeri.

Oplevelser ud og hjem – Güstrow og Warnemünde

På rejsens første dag besøger vi den historiske by Güstrow, hvor Hertugen af Mecklenburg byggede sit sommerslot. Med sine flotte spidsgavle, tårne og spir regnes det for at være et af Tysklands smukkeste renæssanceslotte. På rejsens sidste dag lægger vi vejen forbi Warnemünde, der er fødebyen for de berømte tyske ”strandkurve”, og tager også en lille rundtur i Hansestaden Rostock med sine gamle gavlhuse og det lyserøde rådhus med de syv tårne. Der bliver også tid til at runde turen af med shopping i byens centrum, inden vi tager færgen retur til Danmark.

 

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

28/11Julemarked BerlinFra 3.095,-
29/11Julemarked ÆrøFra 2.295,-
30/11Julemarked CelleFra 2.995,-
2/12Julemarked BremenFra 2.745,-
5/12Julemarked i GoslarFra 3.250,-