Skip to main content

Ølfest Tjekkiet

Status:
Forespørg på pladser

Humlehøst og Tjekkiets ældste ølfest i Zatec

Tjekkiet brygger noget af verdens bedste øl og i den gamle by Zatec fejrer man hvert år humlehøsten med en stor ølfest. Her i byen er der liv og glade dage i hyggelige omgivelser og derudover byder rejsen på bryggeribesøg, et humlemuseum og en tur i ”Bøhmens have”.

Turen dag for dag:

1.dag

Udrejse via Gedser-Rostock. Ankomst og indkvartering for fire nætter i Most.

2. til 4. da Udflugter fra Most

–       Lille byrundtur i Most. Rundvisning og smagsprøver på bryggeriet i Zatec og efterfølgende ølfest i byen.

–       Besøg på verdens største humle museum og efterfølgende ølfest i Zatec

–       Rundtur i ”Bøhmens have” og besøg i Litoměřice med tid til frokost og indkøb.

5.dag

Hjemrejse via Rostock-Gedser

 

Hotel:

Hotel Cascade se mere på hjemmesiden HER

Søg rejse

Rejseprogram

Byen Most
Vi bor i Zatecs naboby Most, som har haft en spændende og dramatisk historie. Byens undergrund er rig på kul og i 1975 satte man den gamle kirke på skinner og flyttede den for at give plads til fortsat minedrift. Vi tager en lille rundtur i byen, ser kirken og det nye centrum. Byen er omkranset af frodige bakker og bjerge, hvor dyrkning af æbler og vindruer er en vigtig indtægtskilde.
 
Ølfestival i kongebyen Zatec
Tjekkiets ældste ølfestival foregår i det historiske centrum af byen Zatec, der i 1200-tallet var residensby for kongen. Den store torveplads i bykernen med sine flotte og farvestrålende gavlhuse danner de perfekte rammer om den årlige ølfest. Hvad der startede som en fejring af humlehøsten, er nu blevet en stor festival med musik, underholdning, konkurrencer og smagsprøver på mere end 40 forskellige slags øl fra omkring 20 bryggerier. Vi besøger ølfestivalen to gange og oplever stemningen både om dagen og om aftenen.
 
Rundvisning og smagsprøver på Zatec bryggeri
Zatec er selvfølgelig også kendt for sit eget bryggeri, hvor vi får både rundvisning og smagsprøver. Det mere end 200 år gamle bryggeri ansatte i 2001 én af de bedste brygmestre i Tjekkiet og i dag laver man mange forskellige og præmierede specialøl.
 
Humlemuseet i Zatec
I området omkring Zatec har man dyrket humle i mere end 700 år. Den lokale humle bliver eksporteret til 70 lande og er internationalt kendt for sin kvalitet. Derfor er et selvfølgelig også i Zatec, at man både finder verdens største humle museum og humle varehus. Vi besøger museet og får et spændende indblik i både humlens og øllets historie fra Middelalderen og frem til i dag.
 
Litoměřice og “Bøhmens have”
Vi tager på rundtur i det smukke, milde og frugtbare område, der er kendt som ”Bøhmens have”. Indtil 1918 hørte Bøhmen til Østrig og det fornemmes på byggestilen og de flotte slotte og kirker i byerne. I Litoměřice, der en af Tjekkiets ældste byer, tager vi en lille rundtur i den stemningsfulde by, der ligger smukt ud mod Elben. Der bliver tid til at finde et hyggeligt sted til frokost eller måske lade sig friste af butikkernes mange gode tilbud.

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

5/7Ærø Fra 2.995,-
8/7Ree Park og LEGO HouseFra 3.370,-
12/7André Rieu i MaastrichtFra 4.995,-
18/7BornholmFra 4.595,-
22/7Flodkrydstogt RhinenFra 10.950,-