Skip to main content

Nürnberg - Leipzig - Potsdam

Status:
Forespørg på pladser

En trio af byer der har formet Europas historie

Ingen lande kan som Tyskland byde på smukke og charmerende byer, der samtidig har haft afgørende betydning i verdenshistorien på ondt og godt. I 30-året for den tyske genforening ser vi nærmere på både øst og vest og følger historien fra Tysklands storhedstid i middelalderen over anden verdenskrigs gru og den kolde krig til genforeningen i 1989.

Vi bor tre nætter i hjertet af den gamle handelsby Nürnberg, der har et af de måske smukkeste bycentre i Tyskland, men som samtidig også fortæller en grum historie om nazisternes vanvittige folkemøder. I Potsdam får vi en rundvisning på slottet Cecilienhof, hvor de allierede gjorde op med nazismen, men også lagde kimen til den kolde krig. Sidst men ikke mindst besøger vi Leipzig, der var helt central i det folkelige opgør mod kommunismen og murens fald i 1989. En rejse gennem storhed og fald frem mod en storslået genopbygning af landets smukkeste byer, som vi oplever på nærmeste hold.

Rejsen dag for dag:

1. dag:
Udrejse via Gedser-Rostock. Besøg på Cecilienhof og overnatning i/ved Potsdam

2. dag:
Slottet Sanssouci og ophold i den gamle bydel ved gågaden og Det hollandske Kvarter. Ankomst til Nürnberg og indkvartering for tre nætter lige ved den gamle bymur.

3. dag:
Byvandring i Nürnbergs charmerende og stemningsfulde gamle bydel og efterfølgende tid på egen hånd. Mulighed for at besøge legetøjsmuseet

4.dag:
Besøg ved Reichsparteitagsgelände, der i dag er mindesmærke for nazismens ofre. Eftermiddagen på egen hånd i bycentrum.

5.dag:
Besøg i Leipzig med fokus på opgøret med DDR-tiden og den efterfølgende genforening i 1990. Overnatning på godt hotel nær Leipzig.

6. dag:
Hjemrejse via Rostock-Gedser

Hotel:
Ibis Nürnberg City am Plärrer

Søg rejse

Rejseprogram

Potsdam og Cecilienhof
Efter sejlturen til Rostock, sætter vi kursen direkte mod kejserbyen Potsdam, hvor vi har en rundvisning på Cecilienhof. Her mødtes lederne for de allierede efter 2. verdenskrig og afgjorde Tysklands og Europas skæbne. Vi ser blandt andet den store sal, hvor alt står, som da Truman, Churchill og Stalin sad omkring det runde bord og hører om de mange stridsspørgsmål, der endte med at føre til den kolde krig og Tysklands deling. Efterfølgende kører vi til vores hotel, hvor vi efter indkvartering spiser aftensmad.

Næste dag indledes med en lille tur omkring slottet Sanssouci, hvorefter vi kører ind til det historiske bycentrum. Her tilbyder rejselederen en kort byvandring, hvor vi bl.a. ser det hollandske kvarter. Der bliver også tid og mulighed for en tidlig frokost inden vi fortsætter til Nürnberg, hvor vi ankommer først på aftenen. 

Nürnberg centrum og Ibis Hotel City
Den gamle bydel i Nürnberg er en af Tysklands absolut hyggeligste og mest stemningsfulde. Vi bor tre nætter i centrum af Nürnberg på det moderne Hotel Ibis City, der ligger lige ved den gamle bymur. Dermed har vi alle byens herligheder lige indenfor rækkevidde, og rejselederen inviterer naturligvis på en rundtur i den gamle bydel, som gennemstrømmes af floden Pregnitz. Langs floden rejser sig smukke, farverige huse og gamle kirker. Højt hævet over resten af byen knejser byens vartegn, den imponerende kejserborg.

Vi går gennem de smalle gader, ser den storslåede St.Lorenz katedral, oplever stemningen langs floden, og hører selvfølgelig også historien om Nürnbergs berømte legetøj. Der bliver også god tid til at gå på opdagelse på egen hånd, og måske nyde livet på en af de mange hyggelige cafeer eller besøge legetøjsmuseet.

Reichsparteitagsgelände
Nürnberg er kontrasternes by og dermed også indbegrebet af tysk historie. Som en markant modsætning til den gamles bys charme, finder vi i udkanten af byen det enorme ”Reichsparteitagsgelände”, der vidner om nazisternes storhedsvanvid. Stedet er i dag mindesmærke for nazismens ofre, og på museet kan vi få et indblik i vel nok det mørkeste kapitel i landets lange historie.  

Bemærk: Skulle du ikke have lyst til at besøge Reichsparteitagsgelände, er der mulighed for at have tid på egen hånd i bycentrum i stedet for.

Leipzig og genforeningen
Efter opholdet i Nürnberg kører vi til Leipzig, hvor du kan glæde dig til en lille rundtur i byen, der i dag er sprudlende og livlig og dermed det positive eksempel på, hvad der er sket siden genforeningen i 1990. Leipzig var helt afgørende i kampen mod diktaturet i DDR og vi følger historien om de fredelige mandagsdemonstrationer, som var med til at presse DDR-styret, og som til syvende og sidst førte til murens fald. Derefter ser vi nærmere på, hvad der er sket med byen siden da og oplever et byliv, der var utænkeligt i DDR-tiden.
Efter en enkelt overnatning i Leipzig, sætter vi kursen nordpå, hvor vi sidst på eftermiddagen skal med færgen fra Rostock tilbage til Danmark.

Påstigningsruter

Rute 1, 2, 2A og 3

Se ruterne HER

Kort