Skip to main content

Nürnberg - Leipzig - Potsdam

Pris fra:
4.595,-
Dage:6
Bestil rejse

Kontrasternes By

Intet land kan som Tyskland byde på smukke og charmerende byer, der samtidig har haft afgørende betydning i verdenshistorien på godt og ondt. Vi bor tre nætter i hjertet af den tidligere kejserby og Bayerns næststørste by. Nürnberg ligger på begge sider af floden Pegnitz og har en meget velbevaret 4 kilometer lang bymur fra middelalderen. Byen har et af de måske smukkeste bycentre i Tyskland, men samtidig fortæller den en grum historie om nazisternes vanvittige folkemøder.

Rejsen dag for dag:

1. dag:
Udrejse via Gedser-Rostock. Overnatning på hyggeligt hotel nord for Leipzig

2. dag:
Ankomst til Nürnberg midt på eftermiddagen. Indkvartering for tre nætter lige ved den gamle bymur. Byrundtur  syd for floden inden aftensmad på hotellet.

3. dag:
Byvandring i Nürnbergs charmerende og stemningsfulde gamle bydel nord for floden med mulighed for at besøge den gamle kejserborg. Resten af dagen er fri til museumsbesøg, yderligere udforskning af de gamle gader eller en kop kaffe på én af de mange hyggelige caféer.

4.dag:
Besøg ved Reichsparteitagsgelände, der i dag er mindesmærke for nazismens ofre. Eftermiddagen på egen hånd i bycentrum.

5.dag:
Besøg i Naumburg med efterfølgende vinsmagning. Overnatning på hyggeligt hotel nord for Leipzig.

6. dag:
Hjemrejse via Rostock-Gedser

Hotel:
Ibis Nürnberg City am Plärrer

Søg rejse

Rejseprogram

Nürnberg centrum og Ibis Hotel City
Den gamle bydel i Nürnberg er en af Tysklands absolut hyggeligste og mest stemningsfulde. Vi bor tre nætter i centrum af Nürnberg på det moderne Hotel Ibis City, der ligger lige ved den gamle bymur. Dermed har vi alle byens herligheder lige indenfor rækkevidde, og rejselederen inviterer naturligvis på en rundtur i den gamle bydel, som gennemstrømmes af floden Pegnitz. Langs floden rejser sig smukke, farverige huse og gamle kirker.

Vi går gennem de smalle gader, ser den storslåede St. Lorenz katedral, oplever stemningen langs floden, og hører selvfølgelig også historien om Nürnbergs berømte legetøj. Højt hævet over resten af byen knejser byens vartegn, den imponerende kejserborg, hvor byrundturen afsluttes. Her kan man se slotshaven med udsigt over byen og eventuelt besøge kejserborgen og dets museum.  

Herefter er der rigtig god tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Der er meget at vælge imellem, det kunne være et besøg i de 700 år gamle underjordiske fængselsceller, Museet for Nürnberg-processerne, udforskning af den gamle bymur, besøge kunsthåndværkerne i de middelalderlige gader ved Frauentor, besøge legetøjsmuseet eller hattemuseet, smage på de berømte Nürnberg-pølser eller måske bare nyde livet på én af de mange hyggelige caféer.

Reichsparteitagsgelände
Nürnberg er kontrasternes by og dermed også indbegrebet af tysk historie. Som en markant modsætning til den gamles bys charme, finder vi i udkanten af byen det enorme område, Reichsparteitagsgelände, der vidner om nazisternes storhedsvanvid. Området er 11 km2  stort og blev bygget for at kunne afholde nationalsocialisternes årlige partikongres.
Kongressen varede i en uge og hundrede tusindvis af mennesker deltog i begivenhederne eller kom som tilskuere. Der skulle være plads til fremvisning af militærets udstyr, militærparader samt flag- og fakkelprocessioner, alt sammen udtænkt af Hitler og hans propagandaminister Goebbels, med henblik på at vise det nazistiske rige som forvalter af den ”overlegne tyske kultur.” Stedet er i dag mindesmærke for nazismens ofre, og på museet, der ligger i en del af ”Kongreshallen”, der aldrig blev bygget færdig, kan vi få et indblik i vel nok det mørkeste kapitel i landets lange historie.  

Bemærk: Der vil være god tid til både at se de enormt store bygninger på området og besøge museet. Du kan selv bestemme hvor meget tid du vil bruge på besøget, og om du vil besøge museet, da vi arrangerer to ture fra Reichsparteitagsgelände tilbage til centrum af Nürnberg.

Ud- og hjemrejsen
På både ud- og hjemrejsen overnatter vi på et hyggeligt hotel lige nord for Leipzig. På den måde kan vi på udrejsen ankomme til Nürnberg midt på eftermiddagen, så vi allerede den dag kan danne os et indtryk af byen. På hjemrejsen besøger vi Naumburg an der Saale hvis vartegn er byens domkirke, der er optaget på UNESCOs verdensarvliste.
Vi tilbringer nogle timer i byen, hvor der bliver mulighed for at spise frokost. Naumburg er centrum for det nordligste vinområde i Tyskland, Saale-Unstrut, så om eftermiddagen besøger vi en vin-og sekt producent. Her bliver vi ført ned i de gamle hvælvede kældre, hvor vinen ligger, og får i skæret af stearinlys fortalt om et gammelt håndværk, samtidig med at vi får lidt smagsprøver.

Påstigningsruter

Rute 1, 2, 2A og 3

Se ruterne HER

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAfrejsestedHotelLedige pladserFra pris
31-07-2021 - 05-08-2021BusIbis Nürnberg City am PlärrerMere end 84.595,-Bestil
20-09-2021 - 25-09-2021BusIbis Nürnberg City am PlärrerMere end 84.595,-Bestil