Skip to main content

Det bedste af Norge

Pris fra:
9.995,-
Dage:9
Bestil rejse

En magisk rejse i verdens smukkeste natur

Bedre bliver det ikke! Vi har udvalgt de absolut flotteste, smukkeste og mest imponerende naturoplevelser og gamle byer i Norge og samlet dem i én rejse, som vi godt tør kalde for verdens smukkeste rundrejse.
Vi skal køre på Atlanterhavsvejen, på tur med jernbanen gennem Raumadalen med indbyggede hårnålesving, sejle på Geirangerfjorden, bo i Jugendstilsbyen Ålesund og i Rosernes by Molde, nyde udsigten fra Trollstigen og fjelltoppen Dalsnibba, køre på den gamle Sognefjeldsvej, bo i hjertet af den smukke by Bergen og sejle med Fjordlines flotte krydstogtsfærge langs kysten. Så glæd dig til en oplevelse for livet!

Hoteller:
Vi har udvalgt de bedste hoteller til denne rejse. I alle byerne bor vi centralt og flere af hotellerne er en oplevelse i sig selv.

Søg rejse

Rejseprogram

1.dag: København - Oslo
På denne rejse er naturen i centrum og sjælen skal med. Vi starter derfor vores nordiske eventyr i ro og mag med den klassiske sejltur fra København til Oslo og kan om aftenen forkæle os selv med alle lækkerierne fra skibets store aftenbuffet.

2.dag: Oslo og Beitostølen
Skibet glider langsomt gennem den flotte Oslofjord mens vi kan nyde færgens morgenbuffet. I Oslo tager vi på byrundtur og oplever en by, der har gennemgået en enorm forvandling fra en relativt fattig hovedstad i 1960’erne til en international metropol med verdenskendt arkitektur, flotte promenader og et livligt handelsliv.
Der bliver tid til at besøge rådhuset og slentre en tur på Karl Johann inden vi sætter kursen mod fjeldene. Langs Tyrifjorden og forbi Fagernes når vi frem til Beitostølen, hvor vi overnatter, omgivet af fjelde, søer og skove.

3.dag: Raumabanen og Hotel Seilet i Molde
Rejsen fører os videre langt over trægrænsen og forbi Jotunheimens sneklædte tinder, store søer og brusende elve.
I Dombås skifter vi til tog og begiver os ud på en af verdens mest kendte jernbanestrækninger gennem Raumadalen. Her har ingeniørerne anlagt et mesterværk af en jernbane, der kører på begge sider af den frodige dal og må vende i skarpe hårnålesving i tunneller, sprængt ud i fjeldene.
I Molde, der er kendt som Rosernes By, skal vi bo på byens flotteste hotel, der er formet som et sejl og ligger direkte ned til Moldefjorden. På fjordens modsatte side rejser mere end 200 forrevne fjeldtinder sig og skaber det berømte Moldepanorama, som vi kan nyde udsigten til fra hotellets SkyBar på øverste etage.

4.dag: Atlanterhavsvejen, Trollstigen og Ålesund
Dagen byder på hele tre af Norges største seværdigheder. Vi starter med en fantastisk tur ad Atlanterhavsvejen, der er bygget på klippeskær og øer på det alleryderste af Norges kyst. Hele den 8 kilometer lange strækning er kåret som århundredets vejbyggeri Norge og vi tager os selvfølgelig god tid og nyder vejens bedste udsigtspunkter.
Herfra sætter vi kursen mod Trollveggen og oplever Europas højeste, lodrette fjeldvæg med et lodret fald på næsten 1½ kilometer. Vejen videre er kendt som Trollstigen og snor sig i hårnålesving op ad fjeldsiden og forbi brusende fosser. Ved toppen har Norges dygtigste arkitekter anlagt stier og udsigtsplatforme, hvor vi nærmest kan gå på skyerne. Udsigten over de dybe dale akkompagneres af lyden af rislende smeltevand og brusende fosser fra de sneklædte fjeldtinder.
Vi runder dagen af i Norges måske smukkeste by Ålesund, der efter en storbrand i 1904 blev genskabt af unge arkitekter i fantasifuld Jugendstil. Her bor vi på et godt hotel direkte i centrum og lige for foden af byens udsigtsfjeld Aksla, hvor vi efter aftensmaden kan tage stien til tops og nyde solnedgangen over Atlanterhavet.

5.dag: Ålesund og sejltur på Geirangerfjorden
Dagen starter med en lille byvandring i Ålesund og der bliver mulighed for at besøge byens Jugendstilscenter og kunstmuseum eller måske blot nyde livet langs havnen og sundet. Om eftermiddagen venter endnu en stor naturoplevelse på os. Vi sejler med færge fra Hellesylt og ind gennem den smalle og ubeskriveligt smukke Geirangerfjord, hvor små gårdbrug klynger sig til de lodrette fjeldsider mens fosserne kaster sig ud over kanten. Inderst i fjorden ligger byen Geiranger, der i dagtimerne summer af liv fra de mange krydstogtsgæster. Her overnatter vi på byens bedste Hotel, der ligger højt over fjorden og med en betagende udsigt fra terrassen foran restauranten.

6.dag: Dalsnibba, Lom og Den gamle Sognefjeldsvej
Det er få steder man kan køre helt til den absolutte top af en fjeldtinde, men på Dalsnibba kan det lade sig gøre. Er vejret klart, følger vi vejen op i 1½ kilometers højde og kan dybt under os se den smalle Geirangerfjord, mens isbræerne klynger sig til fjeldet på modsatte side. I byen Lom, der er kendt for sit tørre og solrige klima og særlige byggestil, besøger vi byens gamle stavkirke og tager os god tid til en frokostpause.
Eftermiddagen byder på endnu en storslået naturoplevelse. Ad den gamle Sognefjeldsvej begiver vi os op i højderne, hvor gamle stenvarder gennem århundreder har vist vejen. Her er vi omgivet af sne, turkisblå smeltevandssøer og Norges højeste fjeldtinder. Vi nyder udsigten fra Oscarshaug, der er opkaldt efter den tidligere svensk-norske konge, og fortsætter ned mod frodige dale langs de inderste arme af Sognefjorden, hvor smeltevandet farver fjorden turkisblå. Overnatning i Sogndal ved Sognefjorden.

7.dag: Bergen og Fløibanen
Med færge krydser vi verdens længste og dybeste fjord, Sognefjorden, og tager på en flot panoramavej over passet ved Vikøyri. Efter frokostpause i Voss ankommer vi midt på eftermiddagen til Bergen, hvor vi oplever den gamle havn og den særprægede byggestil ved Bryggen, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. 
Vores hotel ligger lige ved havnen og centrum og er der interesse for det, arrangerer rejselederen efter aftensmaden en tur med tandhjulsbanen til fjeldet Fløien, hvorfra vi kan nyde solnedgangen over Bergen, fjordene og fjeldene.

8.dag: Langs kysten med Fjordline
Formiddagen er til rådighed i Bergen og med hotellets fremragende beliggenhed har vi både gågaden og alle seværdigheder tæt på. Over middag går vi ombord på Fjordlines store, flotte krydstogtfærge og kan se frem til endnu en stor oplevelse, når færgen sejler langs kysten og krydser store fjorde omgivet af sneklædte fjeldetoppe. Vi runder dagen af med skibets lækre aftenbuffet.

9.dag: Ankomst Hirtshals og hjemrejse
Morgenbuffet ombord inden skibet anløber Hirtshals. Herfra begiver vi os via Storebælt hjem til Sjælland.  

Påstigningsruter

Ud rute 7, 7A, 8 og 9
Hjem rute 4, 5, 5A og 6

Se ruterne HER

Der kan forekomme ændringer i færgetiderne og dermed i afgangs- og hjemkomsttiderne.

Afgange og priser

UdgåendeAfrejsestedHotelLedige pladserFra pris
29-08-2021 - 06-09-2021BusNorges flotteste fjorde og fjelde - flere hotellerMere end 89.995,-Bestil