Skip to main content

Norges flotteste fjorde og fjelde

Status:
Forespørg på pladser

En magisk rejse i verdens smukkeste natur

Atlanterhavsvejen, jernbane med indbyggede hårnålesving, sejltur på Geirangerfjorden, Jugendstilsbyen Ålesund, Rosernes by Molde, Trollstigen, fjelltoppen Dalsnibba, Den gamle Sognefjeldsvej… Elsker du naturoplevelser, vil alle disse steder være en opfyldelse af de vildeste rejsedrømme. Vi har udvalgt de allerflotteste oplevelser, som vores nordiske broderland har at byde på og sat dem sammen i en perlerække af fjorde, fjelde, sejlture, pasveje og maleriske byer. Og sjælen skal selvfølgelig med, så vi sejler både ud og hjem med DFDS gennem Oslofjorden.

Hoteller:

Vi har udvalgt de bedste hoteller til denne rejse. I alle byerne bor vi centralt og flere af hotellerne er en oplevelse i sig selv. Glæd dig f.eks. til det moderne Hotel Scandic Seilet i Molde, der ligger direkte ud til fjorden, og det historiske Hotel Union i Geiranger, der i næsten 120 år har været med til at forme livet i byen og er berømt for sin samling af veteranbiler.

Søg rejse

Rejseprogram

1.dag: DFDS til Oslo
Sjælen skal med og vi starter derfor vores nordiske eventyr med at sejle fra København til Oslo med DFDS. I ro og mag kan vi nyde turen gennem Øresund, forbi Hven, Kronborg og Kullen, inden vi sætter os til rette i restauranten og nyder skibets store buffet.

2.dag: Oslo og Beitostølen
Allerede når vi slår øjnene op, er vi omgivet af frodige fjelde og flot natur. Mens vi nyder den store morgenbuffet, glider skibet langsomt ind mod Oslo. Her tager vi en lille byrundtur og ser blandt andet, hvordan man i de seneste år har ladet by og fjord smelte sammen ved at grave veje ned under jorden og skabe helt nye, spændende bydele langs vandet. Der bliver også tid til at besøge rådhuset og måske slentre en tur på Karl Johann inden vi lægger storbyen bag os og sætter kursen mod fjeldene. Langs Tyrifjorden og forbi Fagernes når vi frem til Beitostølen, hvor vi overnatter, omgivet af fjelde, søer og skove.

3.dag: Raumabanen og Molde
Rejsen fører os videre forbi de store søer Bygdin og Vinstre og over pasvejen Valdresflya. Her er vi i næsten 1,4 kilometers højde og langt over trægrænsen. Langs vejen rejser Jotunheimens majestætiske tinder sig mod himlen mens brusende elve leder smeltevandet fra isbræerne gennem dalene. Vi tager os god tid til at nyde turen og holder selvfølgelig flere pauser undervejs, så vi får fjeldenes stilhed og den friske luft helt tæt på os. Til frokosttid er vi nået frem til Gudbrandsdalen og Dombås, hvor vi stiger ombord på toget mod Åndalsnes. Strækningen er kendt som Raumabanen og er en af verdens mest specielle jernbanestrækninger, hvor toget kører skiftevis på den ene og den anden side af dalen og må vende i skarpe hårnålesving i tunneller, sprængt ud i fjeldene.

Dagens mål er Molde, også kendte som Rosernes By. Her overnatter vi på byens flotteste hotel, der er formet som et sejl og ligger direkte ned til Moldefjorden. På fjordens modsatte side rejser mere end 200 forrevne fjeldtinder sig og skaber det berømte Moldepanorama, som vi kan nyde udsigten til fra hotellets SkyBar på øverste etage.

4.dag: Atlanterhavsvejen, Trollstigen og Ålesund
At vælge én vejstrækning frem for andre i Norge er nærmest umuligt. Ikke desto mindre kårede nordmændene for nogle år siden Atlanterhavsvejen til at være århundredets vejstrækning. Vejen er bygget hvor land, himmel og hav mødes. Her viser Atlanterhavet tænder mens broerne slynger sig i bløde buer mellem klippeskær og øer. Vi følger vejen på hele den 8 kilometer lange strækning og holder selvfølgelig en god pause ved den flotteste bro og det bedste udsigtspunkt.

Herfra sætter vi kursen mod Trollveggen, der er Europas højeste, lodrette fjeldvæg med et fald på næsten 1½ kilometer. Efter at have set de vilde tinder nedefra, venter endnu et vejbyggeri i verdensklasse, nemlig Trollstigen. Her snor vejen sig i hårnålesving op ad fjeldsiden og forbi brusende fosser inden vi når toppen, hvor udsigten ned over dalen og mod de stejle fjelde er intet mindre end ubeskrivelig. Norges mest berømte tegnestue, Snøhetta, har her tegnet både besøgscenter og to fantastiske udsigtsplatforme, hvor vi nærmest kan gå på skyerne.

Langs storfjorden når vi frem til den verdenskendte Jugendstilsby Ålesund. Efter en storbrand i 1904 fik unge arkitekter muligheden for at slippe fantasien løs og skabte Norges nok mest særprægede by. Her bor vi på et godt hotel direkte i centrum og lige for foden af byens udsigtsfjeld Aksla, hvor vi efter aftensmaden kan tage stien til tops og nyde solnedgangen over Atlanterhavet.

5.dag: Ålesund og sejltur på Geirangerfjorden
Vi starter dagen med at tage en lille byvandring i Ålesund og der bliver mulighed for at besøge byens Jugendstilscenter og kunstmuseum eller måske blot nyde livet langs havnen og sundet. Om eftermiddagen venter endnu en stor naturoplevelse på os. Vi sejler med færge fra Hellesylt og ind gennem den smalle og ubeskriveligt smukke Geirangerfjord, hvor små gårdbrug klynger sig til de lodrette fjeldsider mens fosserne kaster sig ud over kanten. Inderst i fjorden ligger byen Geiranger, der i dagtimerne summer af liv fra de mange krydstogtsgæster. Her overnatter vi på byens bedste Hotel, der ligger højt over fjorden og med en betagende udsigt fra terrassen foran restauranten.

6.dag: Dalsnibba, Lom og Den gamle Sognefjeldsvej
Det er få steder man kan køre helt til den absolutte top af en fjeldtinde, men på Dalsnibba kan det lade sig. Er vejret klart, følger vi vejen op i 1½ kilometers højde og kan dybt under os se den smalle Geirangerfjord, mens isbræerne klynger sig til fjeldet på modsatte side. Vi fortsætter til byen Lom, der er kendt for sit tørre og solrige klima og særlige byggestil. Her besøger vi bygdemuseet, der viser, hvordan folk har levet i fjeldene gennem århundreder og hvordan man i Lom har måttet udvikle en helt særlig vandingsteknik pga. det tørre klima.

Vejen videre fra Lom er endnu en af rejsens storslåede naturoplevelser. Vi begiver os ud på den gamle vej over Sognefjeldet og kører mellem Norges højeste fjeldtinder i Jotunheimen. Langs vejen står de store, gamle varder, som tidligere var livsvigtige som vejvisere over fjeldet, mens sne, is og smeltevandsøer lyser op imellem klipper og sten. Vi nyder udsigten fra Oscarshaug, der er opkaldt efter den tidligere svensk-norske konge, og fortsætter ned mod frodige dale langs de inderste arme af Sognefjorden, hvor smeltevandet farver fjorden turkisblå. Overnatning i Sogndal ved Sognefjorden.

7.dag: Borgund Stavkirke, Hemsedalen og Oslo
Vi krydser Sognefjorden med færge og besøger den over 800 år gamle Borgund Stavkirke, der er den mest originale og bedst bevarede af de norske stavkirker. Herfra går turen igennem Hemsedalen og forbi Gol og Hønefoss til Oslo, hvor vi atter går ombord på DFDS’ færge og kan nyde udsejlingen gennem Oslofjorden – en oplevelse, man aldrig bliver træt af. Stor aftenbuffet og efterfølgende underholdning ombord.

8.dag: Anløb København
Morgenbuffeten serveres mens skibet glider gennem Øresund og midt på formiddagen er vi tilbage i København.

Påstigningsruter

Der kan forekomme ændringer i færgetiderne og dermed i afgangs- og hjemkomsttiderne.

rejsekalender

22/12Jul i BremenFra 4.775,-
23/12Jul i SæbyFra 4.450,-
29/12Nytår i BerlinFra 4.775,-
29/12Nytår i SchwalenbergFra 3.995,-
30/12Nytår i GorzowFra 3.295,-