Skip to main content

Fest i Thyborøn

Status:
Forespørg på pladser

Festlig temadag på vestkysten

Havet, havnen og fiskerkutterne er livsnerven i Thyborøn på den jyske vestkyst. På den årlige ”Fiskedag”, der er byens største begivenhed, kan vi smage friske fisk, opleve fiskeauktioner med sprælfriske fisk, lytte til bandet ”Tørfisk” og handle i de mange hyggelige boder. Men ikke alt er fisk: Vi besøger også B&O-museet og får rundvisning og smagsprøver ved en af Danmarks største vinproducenter! Og så er der mulighed for at dykke ned i vestkystens krigshistori på det nye ”Sea War Museum” i Thyborøn.

Turen dag for dag:

1. dag
Ophold i Struer med frokost og rundvisning på B&O-museet. Ankomst til Hotel Thinggaard i Hurup Thy.

2. dag
Fiskedag i Thyborøn med fælles frokost og besøg ved Vestervig Kirke.

3. dag
Rundvisning og smagsprøver ved vingården MODAVI. Frokost i Middelfart.

 

Hotel:

Hotel Thinggaard Hurup se mere om hotellet på hjemmesiden HER

Søg rejse

Rejseprogram

Struer og B&O-museet
På turens første dag lægger vi vejen forbi Struer, hvor vi først spiser frokost  og efterfølgende får en rundvisning på B&O-museet, der giver et indblik i en af de virksomheder, der har gjort ”Danish Design” verdensberømt. I Struer er der også tid til en lille slentretur gennem byens hyggelige gader eller måske et besøg på museet for forfatteren Johannes Buchholtz. Før vi ankommer til vores gode Hotel Thinggaard i Hurup, gør vi også et lille ophold i Nationalpark Thy.

Fiskedag i Thyborøn
Vi tager med færgen til Thyborøn, hvor vi kan glæde os til at opleve årets store begivenhed: ”Fiskedagen”. Her smelter havet, fisken, kulturen og underholdningen sammen til en uforglemmelig dag. Byens berømte sønner fra Danmarks ældste boyband ”Tørfisk” sørger for den musikalske underholdning. Imens kan vi opleve fiskeauktioner, smage på friske fisk og krabber og gøre en god handel ved de mange hyggelige boder og butikker. Der bliver også mulighed til at tage en lille tur i byen med toget ”Spætten” eller måske gå en tur langs stranden og se tyskernes store bunkeranlæg eller besøge ”Sea War Museum”, der rummer masser af fund fra verdens største søslag ud for Jyllands kyst. Midt på dagen samles vi til fælles frokost i Restaurant Fiskehallen. Inden vi begiver os tilbage mod Hurup ser vi også Thyborøns mest berømte hus ”Sneglehuset”, der er dekoreret med tusindvis af skaller, muslinger og konkylier. Sidste del af dagens mange oplevelser bliver et besøg ved Vestervig Kirke, hvor vi ser Liden Kirstens grav og hører den tragiske historie om Valdemars den Stores søster.

Vinmarkerne ved Kolding og frokost i Middelfart
Når vi igen forlader Hurup sætter vi kursen mod Kolding, hvor vi finder en af Danmarks største vingårde i det kuperede landskab nær Kolding Fjord. Her møder vi Lillian og Kim, der giver rundvisning i vinmarkerne, viser det moderne produktionsudstyr og efterfølgende byder på smagsprøver. Som en flot afslutning på turen byder vi på frokost på Cafe Razz i Middelfart, der ligger smukt direkte ud til Lillebælt.

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

26/11Julemarked RhinenFra 3.575,-
26/11Julemarked Münster og DortmundFra 2.950,-
28/11Julemarked BremenFra 3.175,-
28/11Julemarked Kiel, Lübeck og FlensburgFra 1.995,-
30/11Julemarked BerlinFra 2.995,-