Skip to main content

Fest i Thyborøn

Status:
Forespørg på pladser

Festlig temadag på vestkysten

Havet, havnen og fiskerkutterne er livsnerven i Thyborøn på den jyske vestkyst. På den årlige ”Fiskedag”, der er byens største begivenhed, kan vi smage friske fisk, opleve fiskeauktioner med sprælfriske fisk, lytte til bandet ”Tørfisk” og handle i de mange hyggelige boder. Men ikke alt er fisk: Vi besøger også B&O-museet, de spændende Jelling-monumenter og så er der mulighed for at dykke ned i vestkystens krigshistori på det nye ”Sea War Museum” i Thyborøn.

Rejsen dag for dag:

1. dag
Ophold i Struer med frokost og rundvisning på B&O-museet. Ankomst til Hotel Thinggaard i Hurup Thy.
2. dag
Fiskedag i Thyborøn med fælles frokost og besøg ved Vestervig Kirke.
3. dag
Ophold ved Jelling-monumenterne. Frokost i Vejle.

Hotel:

Hotel Thinggaard Hurup se mere om hotellet på hjemmesiden HER

Søg rejse

Rejseprogram

Struer og B&O-museet
På turens første dag lægger vi vejen forbi Struer, hvor vi først spiser frokost  og efterfølgende får en rundvisning på B&O-museet, der giver et indblik i en af de virksomheder, der har gjort ”Danish Design” verdensberømt. I Struer er der også tid til en lille slentretur gennem byens hyggelige gader eller måske et besøg på museet for forfatteren Johannes Buchholtz. Før vi ankommer til vores gode Hotel Thinggaard i Hurup, gør vi også et lille ophold i Nationalpark Thy.

Fiskedag i Thyborøn
Vi tager med færgen til Thyborøn, hvor vi kan glæde os til at opleve årets store begivenhed: ”Fiskedagen”. Her smelter havet, fisken, kulturen og underholdningen sammen til en uforglemmelig dag. Byens berømte sønner fra Danmarks ældste boyband ”Tørfisk” sørger for den musikalske underholdning. Imens kan vi opleve fiskeauktioner, smage på friske fisk og krabber og gøre en god handel ved de mange hyggelige boder og butikker. Der bliver også mulighed til at tage en lille tur i byen med toget ”Spætten” eller måske gå en tur langs stranden og se tyskernes store bunkeranlæg eller besøge ”Sea War Museum”, der rummer masser af fund fra verdens største søslag ud for Jyllands kyst. Midt på dagen samles vi til fælles frokost.

Inden vi begiver os tilbage mod Hurup ser vi også Thyborøns mest berømte hus ”Sneglehuset”, der er dekoreret med tusindvis af skaller, muslinger og konkylier. Sidste del af dagens mange oplevelser bliver et besøg ved Vestervig Kirke, hvor vi ser Liden Kirstens grav og hører den tragiske historie om Valdemars den Stores søster.

Jelling-monumenterne og frokost i Vejle
Når vi igen forlader Hurup sætter vi kursen mod Jelling, hvor vi skal se de spændende Jelling-Monumenter, der blandt andet indeholder de imponerende runesten, der kan dateres helt tilbage til omkring år 950. Som en hyggelig afslutning på turen byder vi på frokost på The Diner i Vejle, der er indrettet i bedste amerikanske 50´er stil.

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

28/11Julemarked BerlinFra 3.095,-
29/11Julemarked ÆrøFra 2.295,-
30/11Julemarked CelleFra 2.995,-
2/12Julemarked BremenFra 2.745,-
5/12Julemarked i GoslarFra 3.250,-