Skip to main content

Nordkap

Status:
Forespørg på pladser

Natur- og kulturrejse i samarbejde med Schønberg musik og rejser.

Rundt om Den botniske Bugt. Elve og elge, rener og skærgård – den store nordiske natur!

Rejsen dag for dag:

1. dag: 
Efter påstigning fortsætter vi til Sverige hvor vi holder frokostpause med elggryde ved Ljungby. Videre med holdt  i Motala til overnatning i Örebro.

2. dag: 
Vi kører nordpå ad väg50 over Ludvika og Borlänge og gør holdt ved Djurås, hvor de store elve Vester- og Østerdalelven flyder sammen til Dalelven. Vi fortsætter herefter til Siljansøen til frokostpause. Sidst på eftermiddag fortsætter vil til Bollnäs for natten.

3. dag: 
Efter morgenmad kører vi det sidste stykke ud til E4, som vi følger de 777 km op til Haparanda!
Dagens højdepunkt bliver den smukke og særegne natur ved Höga Kusten, hvor vi har en god pause og fælles frokost. Bagefter fortsætter vi nordpå til Umeå, hvor vi håber at kunne nå et besøg på kvindemuseet.

4. dag: 
Det går videre nordpå langs Västerbottens kyst; undervejs kigger vi ind i et par af byerne. Dagen slutter ved toppunktet af Den botniske Bugt – dobbeltbyen Haparanda-Torneå.

5. dag: 
I dag følger vi E8 nordpå langs de sidste 300 km af den mægtige grænseelv mellem Sverige og Finland, Torne Älv. Vi krydser Polarcirklen og er nu kommet til den nordlige ende af Lapland og overnatter i den norsk/lappiske by Kautokeino. Også denne by domineres af en mægtig elv.

6. dag: 
Vi kører de sidste to timer mod en af de mange norske fjorde og bugter i Norskehavet, en del af Atlanterhavet. De berømte helleristninger i Alta er på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv, og det skal vi se nærmere på! Efter frokost kører vi nogle timer op til Porsangerfjorden og Magerøy, hvor vi indkvarterer os i Honningsvåg. Først på aftenen kører vi de godt 30 km til Nordkapklippen.
Vi skal ikke påregne at se solnedgang i aften! Forhåbentlig ser vi solen lige over horisonten.

7. dag: 
Vi kan nu kun komme én vej videre: mod syd! Vi kører igen langs den smukke Porsangerfjord til Lakselv, hvor vi forlader Ishavet og kører dybere ind i Lapland igen. I Karasjok, samernes centrale by, gør vi et fyldigt ophold. Et par timer gennem den nordfinske vildmark bringer os til det lille feriecentrum Saariselkä. For de nattefriske er der chance for midnatssol oppe på nærliggende Kaunispää (der betyder skønhoved). Renerne går frit omkring hotellerne heroppe!

8. dag:
Langsomt, men sikkert, bevæger vi os nærmere og nærmere civilisationen. Vi gør holdt ved den gamle kirke i Sodankylä (der betyder krigsby) inden vi kommer tilbage til Polarcirklen og ”gedemarkedet” lige nord for Rovaniemi, hvor finlænderne påstår Julemanden holder til!
I Rovaniemi skal vi besøge det fantastisk flotte museum Arkticum. Eftermiddagen går med at kører sydvestover langs endnu en stor elv, Kemielven. Fremme ved Den botniske Bugt krydser vi elven og indkvarterer os i byen Kemi.

9. dag: 
Vi følger E8 sydover langs den kyst, der på denne side kaldes Østerbotten, og aflægger besøg i flere af de gamle byer, bla. Brahestad og Jakobstad inden vi sidst på dagen kommer til Vasa.

10. dag:
Videre sydover kommer vi igennem et par af de kommuner, hvor der er en højere andel af folk med svensk som modersmål end noget sted i Sverige! Vi gør ophold i byen Rauma, der er på UNESCOs liste. Dagen afrundes med et besøg i Åbo, hvor vi indkvarterer os på et godt hotel i havnen, lige ved færgerne til Sverige. En aftentur ved Åbo Slot ligger lige for, lige uden for døren.

11. dag: 
Vi sejler de godt 10½ timer til Stockholm i dag – der er ikke andet at gøre end at nyde livet; det er skærgård næsten hele vejen! Kun et par timer efter Ålands hovedstad Mariehamn er det åbent hav, og der nyder vi færgens lækre buffet med alt inkluderet, også god øl og vin.
Vel ankommet til Stockholm kører vi godt 100 km til Nyköping for natten og tager således hul på den sidste del af hjemturen.

12. dag:
Efter en fantastisk rejse kører vi gennem de smukke svenske landskaber mod færgen i Helsingborg, som vi når frem til ved femtiden.

Søg rejse