Skip to main content

Nordjyllands julemarkeder

Pris fra:
3.395,-
Dage:4
Bestil rejse

Jyske juletraditioner og varm atmosfære på Aalbæk Gl.Kro

Unik rejse til det nordlige Jylland, hvor vi oplever ægte dansk krostemning med masser af sjæl og atmosfære. Vi besøger nogle af Danmarks hyggeligste, flotteste og mest storslåede julemarkeder fra det gamle renæssanceslot Voergård Slot, til det overdådige lyshav i sandskulpturparken ved Blokhus.
Det bliver også tid til at gå på opdagelse i arbejdende værksteder på den historiske Knivholt Hovedgård og nyde den flotte juleudsmykning i centrum af Frederikshavn. Og skulle du have lyst til det, slutter vi med en tidsrejse gennem mere end 200 års danske juletraditioner i Den Gamle By i Århus.

Rejsen dag for dag:

1.dag
Udrejse via Storebælt og ankomst til Aalbæk Gl. Kro midt på eftermiddagen. Indkvartering og aftensmad på kroen.

2. dag
Besøg på Voergård Slot med julemarked. God tid til at opleve alt, hvad julemarkedet har at byde på. Om eftermiddagen besøg på i Blokhus Skulpturpark med fantastisk lysudsmykning og julemarked.

3.dag
Julemarked på det gamle Knivholt Hovedgård. Ophold i handelsbyen Frederikshavn og tid til at opleve byens flotte juleudsmykning efter mørkets frembrud.

4.dag
Ophold i Århus med mulighed for at besøge Den Gamle By, der selvfølgelig også er flot pyntet op til jul. Hjemrejse via Storebælt.

Hotel:
Aalbæk gl. Kro

Søg rejse

Rejseprogram

Aalbæk Gl. Kro
Midt mellem Frederikshavn og Skagen ligger den over 200 år gamle kro, der byder på masser af charme og atmosfære. Kroen er løbende renoveret gennem årene og byder i dag på pæne, moderne værelser med god komfort, mens køkkenet sørger for god forplejning baseret på danske traditioner. 

Voergård Slot og julemarked i Blokhus Skulpturpark
Vi besøger Danmarks smukkeste renæssanceslot, der danner en flot ramme om det traditionsrige julemarked. Blomsterhuset Bering har udsmykket slottet med storslåede dekorationer, som er en oplevelse i sig selv. Mere end 70 udstillere byder på alt fra brugskunst, over delikatesser, julegodter og glaskunst til nyeste mode. Her er julegaveideer i massevis og når sulten eller tørsten melder sig, lokker flere stande også med julens lækkerier.

Om eftermiddagen kan du glæde dig til at opleve den over 20.000 kvadratmeter store skulpturpark i Blokhus, hvor fantastiske sandskulpturer er flot pyntet til jul. Hele parken er oplyst af mere end 100.000 julelys i fantasifulde former og farver. Mellem skulpturerne er pyntede juleboder med alt fra unikt julepynt og nisser til gløgg, æbleskiver og lokale specialiteter.

Knivholt Hovedgård og Frederikshavn
Uden for Frederikshavn ligger den gamle gård Knivholt Hovedgård, der er kendt for sit julemarked med arbejdende værksteder, gammelt håndværk, vinsmagning, underholdning, suppe, hjemmebag og meget mere. Efter besøget på den store julepyntede gård kører vi til Frederikshavn, hvor der bliver tid til at nyde byens levende centrum og opleve den meget flotte juleudsmykning, der tændes når mørket falder på.

Århus og Den Gamle By
På rejsens sidste dag lægger vi vejen forbi Århus og skulle du have lyst til det, bliver der mulighed for at besøge Den Gamle By. Her kan vi også opleve julestemningen på en tidsrejse gennem Danmark fra H.C. Andersens tid, over de moderne tider i 1920'erne og til det danske velfærdssamfund i 1960'erne og 70'erne.

Påstigningsruter

Rute 4, 5, 5A og 6

Se ruterne HER

Afgange og priser

UdgåendeAfrejsestedHotelLedige pladserFra pris
03-12-2021 - 06-12-2021BusAalbæk gl. kroMere end 83.395,-Bestil