Skip to main content

Mosel, Alken

Status:
Forespørg på pladser

Bugtende flodlandskaber, Tornerosebyer og stejle vinmarker

Moselfloden løber gennem et af Tysklands mest charmerende landskaber omgivet af stejle vinmarker, hyggelige vingårde og gamle bindingsværksbyer. Højt over floden knejser de mange gamle borge og fæstninger. De fortæller historien om områdets barske fortid, der står i stærk kontrast til den fredelige og hyggelige stemning, som hersker i dag. Her nydes livet til et glas af den gode moselvin, mens solen skinner på vinmarkerne og skibene langsomt glider afsted på floden - et sandt eventyrlandskab.

Turen dag for dag:

1. dag
Udrejse via Rødby-Puttgarden og ankomst til Alken.
2. til 4. dag
• Cochem og sejltur til Beilstein.
• Bonn.
- Moseldalen og middelalderbyen Bernkastel-Kues
5. dag
Hjemrejse via Puttgarden-Rødby

 

Hotel:

Moselhotel Burg-Cafe læs mere om hotellet på hjemmesiden HER

Søg rejse

Påstigningsruter

Rejseprogram

Alken
Vi har valgt at bo i Alken, der ligger direkte ud til Moselfloden og er omgivet af vinmarker. I byens smalle gader ligger de gamle, familieejede vingårde og højt over byen troner et af Moselflodens mest imponerende gamle fæstningsværker, dobbeltborgen Thurant. Borgen ligger delvist som ruin i dag, men fortæller stadig historien om kampene og stridighederne i middelalderen. Vores hotel ligger midt i byen og med beliggenheden direkte ud til floden, kan vi nyde livet og moselvinene på den store terrasse. Og er du mere til kager og kaffe, kan du glæde dig over, at vores værtsfamilie har eget konditori på hotellet.

Cochem og sejltur til Beilstein
I hele Moseldalen ligger de gamle byer som perler på en snor. Cochem har gennem tiden udviklet sig til at blive en af de vigtigste handelsbyer langs floden og byder i dag på et utal af butikker og caféer i den smalle, charmerende gågade. Vi tager dig med på en lille spadseretur til byens gamle torv og rådhusplads og herfra er der mulighed for at fortsætte op gennem vinmarkerne og besøge borgen Reichsburg, som blev genopført i 1800-tallet. Du kan også vælge at tage med den lokale stolelift til udsigtspunktet højt over floden eller måske sætte dig ved den travle promenade og bare lade livet passere forbi. Efter god tid i Cochem kan du gå ombord på en af flodbådene og sejle gennem en af Mosels mange sluser til den lille by Beilstein. Der er blot lidt over 100 indbyggere i byen, men hver dag bliver den vækket af sin Tornerosesøvn, når besøgende valfarter til for at opleve den helt maleriske lille bykerne bag de gamle bymure og under det store kloster. Også her tager vi os god tid til at gå på opdagelse inden vi vender hjem til Alken.

Moseldalen og Bernkastel-Kues
Den allersmukkeste del af Moseldalen strækker sig fra dens udmunding i Rhinen ved Koblenz, forbi Alken og ned til middelalderbyen Bernkastel-Kues. Vi følger flodens mange slyng og krumninger og krydser den mange gange undervejs. På hele strækningen rejser vinmarkerne sig stejlt fra flodbredderne og vi passerer Europas stejleste vinbjerg med en hældning på op til 80%! Efter den flotte tur langs Mosel kommer vi til dobbeltbyen Bernkastel-Kues, der er berømt for sine ualmindeligt velbevarede bindingsværkshuse, brostensbelagte gader og livlige handelsmiljø. Det er også her, at vi finder det såkaldte ””Spitzenhaus”, der er et af Tysklands mest fotograferede huse. Der bliver tid til både indkøb og frokost i Bernkastel-Kues.

Vesttysklands hovedstad Bonn
Bonn er mest kendt som Vesttysklands gamle hovedstad og er på en og samme tid en hyggelig provinsby og en international kulturby med en gammel historie. Vi tager en lille rundtur i byen og ser den gamle markedsplads, rådhuset og domkirken ”Der Münster”, som er byens vartegn. Mange steder møder vi også statuer af komponisten Beethoven, som blev født i Bonn i 1770. Derudover er byen berømt for sine fremragende museer, hvor der er mulighed for at gå på opdagelse i alt fra moderne tysk teknik og videnskab til kunst og historie. Der bliver selvfølgelig tid på egen hånd, så du selv kan vælge mellem gågadernes butikker, museerne, kirken, byens små caféer eller nogle af de mange andre fristelser.

Kort

rejsekalender

26/11Julemarked RhinenFra 3.575,-
26/11Julemarked Münster og DortmundFra 2.950,-
28/11Julemarked BremenFra 3.175,-
28/11Julemarked Kiel, Lübeck og FlensburgFra 1.995,-
30/11Julemarked BerlinFra 2.995,-