Skip to main content

Mosel, Alken

Pris fra:
4.345,-
Dage:5
Bestil rejse

Bugtende flodlandskaber, Tornerosebyer og stejle vinmarker

Moselfloden løber gennem et af Tysklands mest charmerende landskaber omgivet af stejle vinmarker, hyggelige vingårde og gamle bindingsværksbyer. Højt over floden knejser de mange gamle borge og fæstninger. De fortæller historien om områdets barske fortid, der står i stærk kontrast til den fredelige og hyggelige stemning, som hersker i dag. Her nydes livet til et glas af den gode moselvin mens solen skinner på vinmarkerne og skibene langsomt glider afsted på floden - et sandt eventyrlandskab.

Rejsen dag for dag:

1. dag:
Udrejse via Rødby-Puttgarden. Ankomst og indkvartering i Alken

2. til 4.dag: Udflugtsprogram fra Alken
- Cochem og mulighed for sejltur til Beilstein
- Tysklands ældste by Trier
- Moseldalen og middelalderbyen Bernkastel-Kues

5. dag:
Hjemrejse via Puttgarden-Rødby

Hotel:
Moselhotel Burg-Cafe

Søg rejse

Påstigningsruter

Rute 1, 2, 2A og 3

Se ruterne HER

Rejseprogram

Alken
Vi har valgt at bo i Alken, der ligger direkte ud til Moselfloden og er omgivet af vinmarker. I byens smalle gader ligger de gamle, familieejede vingårde og højt over byen troner et af Moselflodens mest imponerende gamle fæstningsværker, dobbeltborgen Thurant. Borgen ligger delvist som ruin i dag, men fortæller stadig historien om kampene og stridighederne i middelalderen.
Vores hotel ligger midt i byen og med beliggenheden direkte ud til floden, kan vi nyde livet og moselvinene på den store terrasse. Er du mere til kager og kaffe, kan du glæde dig over, at vores værtsfamilie har eget konditori på hotellet.
En eftermiddag byder hotellet desuden på vinsmagning (5 forskellige vine) i deres hyggelige vinkælder.

Cochem og sejltur til Beilstein
I hele Moseldalen ligger de gamle byer som perler på en snor. Cochem er en af de vigtigste handelsbyer langs floden og byder på et utal af butikker og cafeer i den smalle, charmerende gågade. Vi tager dig med på en lille spadseretur til byens gamle torv og rådhusplads og herfra er der mulighed for at fortsætte op gennem vinmarkerne og besøge borgen Reichsburg. Du kan også vælge at sætte dig ved den smukke flodpromenade og bare lade livet passere forbi.

Efter god tid i Cochem kan vi tilbyde en hyggelig sejltur på Mosel og kommer undervejs gennem en af de mange sluser. I den lille ”torneroseby” Beilstein går vi fra borde og oplever den maleriske lille bykerne nedenfor kirken med den sorte Madonna. Efter et ophold i byen vender vi hjem til Alken.

Moseldalen og Bernkastel-Kues
Alken ligger i den allersmukkeste del af Moseldalen. Vi følger flodens mange slyng og krumninger og krydser den mange gange undervejs til den charmerende by Bernkastel-Kues. På hele strækningen rejser vinmarkerne sig stejlt fra flodbredderne og vi passerer Europas stejleste vinbjerg med en hældning på op til 80%!

Efter den flotte tur langs Mosel kommer vi til dobbeltbyen Bernkastel-Kues, der er berømt for sine ualmindeligt velbevarede bindingsværkshuse, brostensbelagte gader og livlige handelsmiljø. Det er også her, at vi finder det såkaldte ””Spitzenhaus”, der er et af Tysklands mest fotograferede huse. Der bliver tid til både indkøb og frokost i Bernkastel-Kues.

Tysklands ældste by Trier
I Trier kan vi følge 1000 års historie på 1000 skridt, siger de lokale – og det er faktisk en underdrivelse. Byen er mere end 2000 år gammel og blev grundlagt af romerne, der har efterladt sig et imponerende vidnesbyrd. Her er et komplet amfiteater, rester af romerske bade, en kæmpe byport og den gamle tronsal, der i dag er kirke.
I Trier finder vi også Tysklands ældste Domkirke og alle seværdighederne ligger tæt i den gamle bykerne, der er bundet sammen af en hyggelig og levende gågade med et rigt handelsliv. Rejselederen vil selvfølgelig vise rundt i byen, inden der efterfølgende bliver tid at nyde gågadens fristelser eller dykke dybere ned i de historiske seværdigheder på egen hånd.

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAfrejsestedHotelLedige pladserFra pris
11-07-2021 - 15-07-2021BusMoselhotel Burg CafeMere end 84.345,-Bestil
24-08-2021 - 28-08-2021BusMoselhotel Burg CafeMere end 84.345,-Bestil