Skip to main content

Mosel, Alken

Status:
Forespørg på pladser

Bugtende flodlandskaber, Tornerosebyer og stejle vinmarker

Moselfloden løber gennem et af Tysklands mest charmerende landskaber omgivet af stejle vinmarker, hyggelige vingårde og gamle bindingsværksbyer. Højt over floden knejser de mange gamle borge og fæstninger. De fortæller historien om områdets barske fortid, der står i stærk kontrast til den fredelige og hyggelige stemning, som hersker i dag. Her nydes livet til et glas af den gode moselvin, mens solen skinner på vinmarkerne og skibene langsomt glider afsted på floden - et sandt eventyrlandskab.

Rejsen dag for dag:

1. dag: Udrejse via Rødby-Puttgarden og overnatning i Midttyskland

2.dag: Besøg i Rüdesheim og flot tur langs Rhinen til Alken

3. til 5. dag: Udflugtsprogram fra Alken
- Cochem og sejltur til Beilstein
- Tysklands ældste by Trier
- Moseldalen og middelalderbyen Bernkastel-Kues

6. dag: Hjemrejse via Puttgarden-Rødby

Hotel:

Moselhotel Burg-Cafe 

Søg rejse

Påstigningsruter

Rejseprogram

Alken
Vi har valgt at bo i Alken, der ligger direkte ud til Moselfloden og er omgivet af vinmarker. I byens smalle gader ligger de gamle, familieejede vingårde og højt over byen troner et af Moselflodens mest imponerende gamle fæstningsværker, dobbeltborgen Thurant. Borgen ligger delvist som ruin i dag, men fortæller stadig historien om kampene og stridighederne i middelalderen. Vores hotel ligger midt i byen og med beliggenheden direkte ud til floden, kan vi nyde livet og moselvinene på den store terrasse. Er du mere til kager og kaffe, kan du glæde dig over, at vores værtsfamilie har eget konditori på hotellet.

Cochem og sejltur til Beilstein
I hele Moseldalen ligger de gamle byer som perler på en snor. Cochem har gennem tiden udviklet sig til at blive en af de vigtigste handelsbyer langs floden og byder i dag på et utal af butikker og cafeer i den smalle, charmerende gågade. Vi tager dig med på en lille spadseretur til byens gamle torv og rådhusplads og herfra er der mulighed for at fortsætte op gennem vinmarkerne og besøge borgen Reichsburg, som blev genopført i 1800-tallet. Du kan også vælge at tage med den lokale stolelift til udsigtspunktet højt over floden eller måske sætte dig ved den travle promenade og bare lade livet passere forbi. Efter god tid i Cochem går vi ombord på en af flodbådene og sejler gennem en af Mosels mange sluser til den lille by Beilstein. Der er blot lidt over 100 indbyggere i byen, men hver dag bliver den vækket af sin Tornerosesøvn, når besøgende valfarter til, for at opleve den helt maleriske lille bykerne bag de gamle bymure og under det store kloster. Også her tager vi os god tid til at gå på opdagelse inden vi vender hjem til Alken. 

Moseldalen og Bernkastel-Kues
Den allersmukkeste del af Moseldalen strækker sig fra dens udmunding i Rhinen ved Koblenz, forbi Alken og ned til middelalderbyen Bernkastel-Kues. Vi følger flodens mange slyng og krumninger og krydser den mange gange undervejs. På hele strækningen rejser vinmarkerne sig stejlt fra flodbredderne og vi passerer Europas stejleste vinbjerg med en hældning på op til 80%! Efter den flotte tur langs Mosel kommer vi til dobbeltbyen Bernkastel-Kues, der er berømt for sine ualmindeligt velbevarede bindingsværkshuse, brostensbelagte gader og livlige handelsmiljø. Det er også her, at vi finder det såkaldte ””Spitzenhaus”, der er et af Tysklands mest fotograferede huse. Der bliver tid til både indkøb og frokost i Bernkastel-Kues.

Tysklands ældste by Trier
I Trier kan vi følge 1000 års historie på 1000 skridt, siger de lokale – og det er faktisk en underdrivelse. Byen er mere end 2000 år gammel og blev grundlagt af romerne, der har efterladt sig et imponerende vidnesbyrd. Her er et komplet amfiteater, rester af romerske bade, en kæmpe byport og den gamle tronsal, der i dag er kirke. I Trier finder vi også Tysklands ældste Domkirke og alle seværdighederne ligger tæt i den gamle bykerne, der er bundet sammen af en hyggelig og levende gågade med et rigt handelsliv. Rejselederen vil selvfølgelig vise rundt i byen, inden der efterfølgende bliver tid at nyde gågadens fristelser eller dykke dybere ned i de historiske seværdigheder på egen hånd.

NYT I ÅR: Overnatning på udrejsen og besøg i Rüdesheim
For at give dig ekstra oplevelser på rejsen og behagelige dagsetaper, har vi i år en overnatning på vej til Mosel. Det giver os tid til at besøge den charmerende og berømte vinby Rüdesheim på rejsens anden dag. Her holder vi frokostpause og er der stemning for det, kan vi tage svævebanen til udsigtspunktet Niederwald med et fantastisk panorama over Rhindalen. Herfra Følger vi Rhinens bugtede flodløb frem til Mosel og Alken.

Kort

rejsekalender

28/11Julemarked BerlinFra 3.095,-
29/11Julemarked ÆrøFra 2.295,-
30/11Julemarked CelleFra 2.995,-
2/12Julemarked BremenFra 2.745,-
5/12Julemarked i GoslarFra 3.250,-