Skip to main content

Tallinn-Riga

Status:
Forespørg på pladser

De Baltiske Landes to smukkeste hovedstæder på én rejse

Tag med på denne spændende rejse og oplev de to smukke hovedstæder Riga og Tallinn. Her er farvestrålende gamle bygninger, en levende historie og et rigt handelsliv. Vi bor centralt i begge byer og tager dig med på byrundture, hvor vi oplever de største seværdigheder. Der bliver selvfølgelig også god tid på egen hånd til at lade sig friste af de spændende butikker og markeder, inden vi runder rejsen af ombord på Tallinks flotte krydstogtsfærge. Glæd dig til masser af oplevelser fra start til slut og et behageligt rejsetempo med god tid til at nyde De Baltiske Landes flotteste byer.

Rejsen dag for dag:

1. dag: Udrejse via Øresundsbroen. Ophold i Åhus. Indkvartering og aftensmad ombord på DFDS’ store færge fra Karlshamn til Klaipeda.

2. dag: Ankomst til Klaipeda og videre mod Riga. Ankomst til Riga over middag. Byrundtur og indkvartering for to nætter i centrum.

3. dag: Hel dag i Riga. Gående rundtur i den gamle bydels gågader og besøg på Det Centrale Marked.

4.dag: Ankomst til Tallinn over middag. Byrundtur og besøg ved stedet, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen. Indkvartering i centrum.

5.dag: God tid på egen hånd til at opleve Tallinn. Sidst på eftermiddagen indkvartering på Tallinks krydstogtsfærge og sejlads mod Stockholm. Aftenbuffet inkl. Drikkevarer.

6. dag: Flot indsejling gennem skærgården. Hjemrejse gennem Sverige.

Hoteller:

Tallink Hotel Riga

Hotel Tallinn City

Søg rejse

Rejseprogram

Hansestaden Riga
Rigas historiske bycentrum er de seneste år blevet smukt renoveret og byen er i dag en af de mest charmerende i Europa. Her er brostensbelagte gader, flotte pladser og parker, farverige huse og spændende museer. På vores første dag i Riga tager vi på byrundtur med bussen og ser de største seværdigheder. Turen fører os bl.a. til Riga Slot, der er bolig for landets præsident og samtidig rummer nogle af byens vigtigste museer. Vi besøger også Bastionsbjerget og ser byens flotteste park, der er kendt for vandkunsten og frihedsmonumentet. Efter rundturen indkvarteres vi for to nætter på vores gode hotel, der ligger få hundrede meter fra den gamle bykernes hyggelige gågademiljø. Har du lyst til det, er der her rige muligheder for en lille spadseretur efter aftensmaden.

Den gamle bykerne og Det Centrale Marked
Et besøg på Det Centrale Marked er et must i Riga. Markedet er enestående i Europa og blev bygget i 1920'erne af genbrugte Zeppelinerhangarer. På 72.000 kvadratmeter finder vi her mere end 3.000 stande med alt fra kulinariske specialiteter til smykker, kunsthåndværk og cigaretter.

Vi skal selvfølgelig også rundt i den gamle bykernes spændende gågader, hvor vi undervejs ser bl.a. Sorthovedernes Hus og Domkirken, der er berømt for sine fem forgyldte kupler og et af Europas fineste orgler. Efter rundturen er der god tid til selv at tage byen i besiddelse og måske besøge nogle af de mange hyggelige specialbutikker. Snyd ikke dig selv for en smagsprøve på Riga Balsam, som er Letlands nationaldrik.

Dannebrogsbyen Tallinn
Tallinn er kendt for sit meget charmerende, gamle bymiljø med smalle stræder omgivet af gamle fæstningsmure. Vi ankommer til Tallinn lige over middag og starter selvfølgelig med at besøge stedet, hvor Dannebrog ifølge sagnet faldt ned fra himlen. Derefter fortsætter vi til fods i den gamle bykerne og oplever bymurene, rådhuspladsen, slottet og de mange smalle stræder og gyder. Vores hotel ligger få hundrede meter fra den historiske bykerne, så også her er der rig mulighed for at gå på opdagelse efter aftensmaden og måske nyde bylivet på en af de mange små cafeer eller pladser.

Dagen efter har vi hele dagen til rådighed i byen og der er masser af muligheder for at enten at besøge nogle af byens største seværdigheder, spændende museer eller måske fortabe sig i bykernens liv og fristende handelsgader.

Tallinks krydstogtsfærge
Efter et par spændende dage i Tallinn går vi ombord på Tallinks store, flotte færge, der nærmest er en flydende by med restauranter, underholdning, butikker og wellnesscenter. Ombord kan vi også glæde os til den overdådige buffet, hvor drikkevarer er inkluderet til aftensmaden. Og skulle du have lyst til det, er der musik og dans til ud på de små timer. Om morgenen venter en smuk indsejling gennem Skærgården, hvor den store færge glider langsomt mellem de tusindvis af øer og skær mens vi nyder den store morgenbuffet.

Besøg i Åhus på udrejsen
På rejsens første dag besøger vi Åhus og ser den smukke bymidte fra middelalderen. Byen er også kendt for produktionen af Absolut Vodka, ålefiskeri og kilometerlange sandstrande. Der bliver tid til at nyde byen og måske en lille frokost inden vi fortsætter til Karlshamn, hvor vi går ombord på DFDS’ store færge mod Klaipeda. Vi spiser aftensmad ombord og overnatter i gode kahytter inden vi næste morgen ankommer til Klaipeda og sætter kursen mod Riga.

Påstigningsruter

 

Kort

rejsekalender

28/11Julemarked BerlinFra 3.095,-
29/11Julemarked ÆrøFra 2.295,-
30/11Julemarked CelleFra 2.995,-
2/12Julemarked BremenFra 2.745,-
5/12Julemarked i GoslarFra 3.250,-