Skip to main content

Marienbad

Status:
Forespørg på pladser

Majestætiske kurbyer, frodige bjerge, varme kilder og kolde pilsnere

Midt i Tjekkiets blidt kuperede bjerglandsskab springer de mineralholdige og helbredende kilder direkte fra undergrunden. Her har Europas adelige og velhavere gennem århundreder søgt til for at pleje sig selv og nyde de storslåede omgivelser.
For at tilfredsstille de fornemme besøgende er Marienbad bygget op omkring en smuk park med søjlegange, pavilloner og flot udsmykkede kurhoteller. At spadsere rundt i byen er som at befinde sig i Europas storhedstidi slutningen af 1800-tallet.
Tæt på Marienbad finder vi også de berømte byer Pilsen og Karlsbad som vi selvfølgelig besøger på vores udflugter.

Turen dag for dag:

1. dag Udrejse via Gedser-Rostock. Overnatning i centrum af Leipzig.

2. dag Lille rundtur i Leipzig. Ankomst og indkvarteringfor 4 nætter i Marienbad

3. til 5. dag
• Gående byrundtur i Marienbad
• Borgen Loket og Karlsbad med Sprudelkilden og kolonnaderne
• Pilsen med besøg på Urquell bryggeriet og tid i centrum

6. dag Hjemrejse via Rostock-Gedser

 

Hotel:

Hotel Flora 

Søg rejse

Rejseprogram

Marienbad og Hotel Flora
Midt i den smukke kurby, hvis tjekkiskenavn er Mariánské Láznë, og kun 50 meter fra den helbredende kilde ligger det flotte Hotel Flora, hvor vi bor i 4 nætter. Hotellet stammer fra Marienbads storhedstid, og slog første gang dørene op for sine gæster i 1881. I dag byder hotellet på indendørs pool og forskellige formerfor spa og wellness. Flere gange om ugen arrangerer hotellet levende musik for sine gæster. Med Hotel Flora som udgangspunkt har vi hele byen lige inden for rækkevidde. Vi tager dig selvfølgelig med på en byrundtur, hvor vi går i fodsporene på de mange kendte og berømte, som har besøgt Marienbad. Komponisten Chopin, den russiske Zar Nikolaj d.2 og den danske skuespillerinde Johanne Luise Heiberg er blandt de mange, som gennem tiden har promeneret i den smukke park, lyttet til vandets rislen fra kilderne og springvandene og beundret de flotte bygninger – og nu går vi her også! Efter rundturen bliver der naturligvis god tid til selv at indsnuse og nyde byens helt specielle atmosfære og flotte omgivelser.

Borgen Loket, Karlsbad og Sprudel-kilden
Marienbad er også et perfekt udgangspunkt for udflugter i det flotte Nordtjekkiske bjerglandskab. Mellem de frodige, bløde bjerge finder vi den lille by Loket, der ligger for foden af den gamle kongeborg af samme navn. Her residerede engang de tjekkiske konger, men siden har borgen haft en omtumlet historie inden den til sidst blev bymuseum. Vi besøger borgen, der rummer flere udstillinger, bl.a. om spøgelser (!), og nyder den fantastiske udsigt over bjergene fra borgens store tårn. Fra Loket tager vi videre til Karlsbad, som sammen med Marienbad er den mest berømte af de tjekkiske kurbyer. Ikke mindre end 12 naturlige kilder har deres udspring i byen og de fleste er flot indrammet af bygninger og søjlegange - de såkaldte kolonnader. Vi besøger den største og mest berømte af dem, Sprudelkolonnaden, hvor kildens 72 grader varme vand springer som en gejser, der bliver op til 12 meter høj. Også den gamle Marktkolonnade med hele tre kildeudspring ser vi nærmere på. Her kan vi spadsere under flotte træudskæringer og søjler udført i schweizerstil i 1880’erne. Lige overfor kolonnaden rejser byens gamle slotstårn sig mod himlen og sammen med byens mange flotte stukfacader og søjlegange skaber det et helt specielt bycentrum. Der bliver god tid til selv at gå på opdagelse i byen og måske lade sig friste af nogle af butikkernes mange tilbud af lokale varer. Karlsbad er kendt for sin produktion af glas og porcelæn samt krydderlikøren Becherovka, som absolut bør smages.

Pilsnerens hjemby - Pilsen
Man kan ikke nævne Tjekkiet uden også at nævne landets verdensberømte ølproduktion. Det var i byen Pilsen, på tjekkisk Plzeñ, at man startede med at producere den gyldne, lagrede øl, som er kendt verden over som ”pilsner”. Vi besøger byen og starter selvfølgelig med et besøg på Pilsner - Urquell, hvor man har brygget pilsneren i over 170 år. Rundvisningen, der foregår på engelsk, tager os gennem hele fremstillingsprocessen og i kælderen ser vi, hvordan der stadig produceres små mængder øl på samme måde, som den bayerske brygger Josef Groll gjorde, da han var bryggeriets første brygmester. Efter smagsprøver på de gode, gyldne dråber, ser vi nærmere på centrum af Tjekkiets fjerde største by Pilsen. Byen er vokset op, hvor fire små floder løber sammen og danner den store flod Berounka. Vandvejene har gennem tiderne skabt grobund for en rig handel i byen, og hele centrum vidner om den stolte fortid. Her finder vi det højeste kirketårn i Tjekkiet, et af landets smukkeste rådhuse og en imponerende markedsplads i hjertet af det hele. Også her bliver der tid til at nyde det livlige bymiljø, de mange fortovscaféer og de fremragende indkøbsmuligheder.

Leipzig på udrejsen
På vejen til Marienbad kan du også glæde dig til at opleve Leipzig, hvor vi overnatter. Vi har valgt det flotte Hotel Michaelis, der ligger få hundrede meter fra Leipzigs gamle bykerne. Allerede første aften har vi mulighed for at spadsere en tur i de hyggelige gader. Inden vi dagen efter begiver os mod Marienbad ser vi lidt nærmere på byen, hvor opstanden mod DDR-styret startede, inden det kulminerede med murens fald i 1989. Byen er ofte overset, men ikke desto mindre en af Tysklands vigtigste og mest spændende byer. Vi er stolte over at have besøget med som en lille ekstra bonus på denne rejse.

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

10/12Julemarked i QuedlinburgFra 3.225,-
22/12Jul i BremenFra 4.775,-
22/12Jul i PotsdamFra 4.095,-
23/12Jul i SæbyFra 4.450,-
29/12Nytår i BerlinFra 4.775,-