Skip to main content

Lüneburg

Status:
Forespørg på pladser

En rejse i Hansestædernes rigdom og levende historie

De tyske Hansestæder byder på nogle af verdens flotteste bykerner. Den gamle saltby Lüneburg er ingen undtagelse og her stråler de rigt udsmykkede og prangende gamle købmandsgårde og borgerhuse stadig i deres oprindelige glans. Men byen er ikke et museum – her er et rigt og levende bymiljø med Tysklands største koncentration af hyggelige beværtninger, cafeer og restauranter. Vi bor to nætter i Lüneburg og på hjemrejsen har vi god tid i den verdensberømte marcipanby Lübeck

Rejsen dag for dag:

1.dag: Udrejse via Rødby-Puttgarden og ankomst til Lüneburg over middag. Byvandring og rundvisning på rådhuset.

2. dag: Udflugt til Skibshæveværket Scharnebeck og Hundertwasser-banegården i Uelzen. Eftermiddagen til rådighed i Lüneburg med mulighed for besøg på det spændende saltmuseum.

3.dag: God tid i Lübeck og hjemrejse via Puttgarden-Rødby

Hotel:

Seminaris Hotel Lüneburg

Søg rejse

Rejseprogram

Lüneburg, Seminaris Hotel
Den over 1000 år gamle salt- og handelsby kom uskadt igennem 2.verdenskrig og hele bykernen har bevaret middelalderens atmosfære og charme. Vi ankommer til Lüneburg allerede over middag på rejsens første dag og tager på en lille byvandring gennem den smukke by og ser dens store seværdigheder. Særligt rådhuset, der med sin byggestil skulle vise byens enorme rigdom og magt, er en oplevelse og vi får en spændende rundvisning gennem de flot udsmykkede sale.

Vores hotel ligger i gåafstand til den historiske bymidte og er nabo til både byens kurpark og saltmuseet.  

Skibshæveværket Scharnebeck og verdens smukkeste banegård
Lige uden for Lüneburg ligger det imponerende skibshæveværk ved Scharnebeck. Vi ser nærmere på det tekniske vidunder inden vi fortsætter til nabobyen Uelzen, hvor den verdensberømte kunstner og arkitekt Hundertwasser har omdannet banegården til en ”Omverdens- og kulturbanegård”. Hundertwassers berømte og fantasifulde arkitektur er en oplevelse i sig selv og vi får en rundvisning i bygningen, der er blevet en af Lüneburger Heides største attraktioner.

Det tyske Saltmuseum
Vi har hele eftermiddagen på rejsens anden til at nyde Lüneburg. Her tilbyder rejselederen et besøg på byens spændende saltmuseum, hvor vi får et indblik i historien om ”Det hvide guld”, der ikke bare er salt, men også kultur, natur, rigdomme, teknik og meget meget mere.

Lübeck
På rejsens sidste dag kan vi glæde os til at besøge den berømte Hansestad og marcipanby Lübeck. Vi spadserer en lille tur gennem de gamle gader, ser rådhuset og Marienkirche og efterfølgende er der tid til at nyde byens store udbud af butikker, cafeer og konditorier. Mon ikke Niederegger med sin kendte marcipan kunne friste?

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

6/11Kandiskoncert og MortensaftenFra 2.995,-
7/11Ølfest i SchwalenbergFra 2.995,-
22/11Julemarked ÆrøFra 1.495,-
23/11Julemarked ÆrøFra 1.495,-
28/11Julemarked BerlinFra 3.095,-