Skip to main content

Sydfyn - Mad og delikatesser

Status:
Forespørg på pladser

Liv, stemning og lokale specialiteter

Hvert år til midsommer indtager boder, stande og telte Svendborgs hyggelige gågader og pladser. Her præsenteres og sælges lokale råvarer, kulinariske specialiteter og lækkerier af enhver art – et sandt mekka for madelskere og livsnydere. Vi bor på det gode Hotel Svendborg og har det hele lige uden for døren. Og så tager vi selvfølgelig også på sejltur gennem det smukke Svendborgsund, oplever fortidens glans på det flotte Valdemar Slot, og besøger et lokalt landbrug på Nordfyn.

 

Hotel:

Hotel Svendborg se mere om hotellet på hjemmesiden HER

Søg rejse

Rejseprogram

1. dag. Kulinarisk Sydfyn og Hotel Svendborg
Svendborg blev i 2016 kåret til Danmarks hyggeligste handelsby og med god grund. Med sin smukke beliggenhed, hyggelige havn og historiske bykerne er det få byer, der kan byde på så meget charme og atmosfære. I de gamle gader sætter foreningen ”Kulinarisk Sydfyn” hvert år fokus på de gode, lokale råvarer med over 100 udstillere og producenter, der præsenterer deres bedste produkter. Der er rige muligheder for smagsprøver og for at blive klogere på de mange fremragende råvarer, som vi har i Danmark. Alle herlighederne har vi lige uden for døren, når vi bor på det 4-stjernede Hotel Svendborg, der ligger i hjertet af byen. Vi ankommer ved middagstid på rejsens første dag, så allerede her er der tid til at udforske byen.

2. dag. Sejltur med veteranskibet M/S Helge og Valdemar Slot
Veteranskibet M/S Helge er nærmest en institution i Svendborg. Vi går ombord, og kan nyde en hyggelig sejltur gennem Svendborgsund, hvor vi er omgivet af skove, strande og små charmerende havne. Ved Valdemar Slot går vi fra borde og træder ind i en verden, hvor prinser og prinsesser, baroner og baronesser bevægede sig rundt i svundne tider. I dag har 12. generation på slottet åbnet alle herlighederne for besøgende, og her kan vi nyde den smukke park, tage en rundtur på slottet og måske nyde en slotstallerken med slottes egne specialiteter til frokost. Efter turen er der igen god tid i Svendborgs hyggelige bymidte. Om aftenen er det Skt. Hans og mon ikke vi finder et bål, hvor vi i fællesskab kan fejre midsommeren?

3. dag. ”Smagen af Nordfyn”, Kerteminde og Fynshoved
Efter morgenmaden begiver vi os til Nordfyn, hvor vi besøger ”Smagen af Nordfyn”. Landbruget er drevet af Mette og Henrik, der fortæller og viser os rundt på gården og afslutter med lidt smagsprøver. Der bliver også mulighed for at handle i gårdbutikken. Herfra tager vi turen over Munkebo Bakke til Kerteminde, hvor der bliver tid til frokost på egen hånd. Om eftermiddagen ser vi den smukke natur ved Fyns Hoved og Røverdalen, inden vi runder af med eftermiddagskaffe og kage, før turen går hjem over Storebæltsbroen.

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

25/9Sort solFra 1.995,-
2/10Musikherbst i EllmauFra 6.450,-
15/10På tur med de bedste - 2 voksen, op til 2 børnFra 2.672,-
15/10På tur med de bedste - 1 voksen, op til 2 børnFra 4.495,-
19/10Ølfest i BremenFra 2.395,-