Skip to main content

Kroatien

På kroatisk hedder landet: Hrvatska og har 4.076.000 indbyggere. 

Klingenbergsrejse går til Istrien, der er del største halvø i Adriaterhavet med en kyststrækning på 445 km. Istrien har omkring 206.400 indbyggere, hvoraf de fleste taler kroatisk. Der findes dog også et italiensk mindretal. Halvøen anses som værende et af de bedste vin områder i hele landet, og man producerer både hvid- og rødvin.

Ellers er Istrien bl.a. kendt for sine trøfler, og her er masser af såvel den hvide trøffel som den sorte. Førhen brugte man primært grise til at opsnuse trøflerne med, men i dag er man mere gået over til at bruge special fremavlede hunde til opgaven.

Istrien er også kendt for sine ”Kazuns”. Det er små runde stenhytter, der kun består af et rum. De blev oprindeligt brugt som læskur for bønder og hyrder, når de drev deres kvæg rundt i området. De blev/bliver dog også brugt til at opbevare værktøj og små maskiner i.

Kroatien bliver også ofte brugt som kulisse for store internationale film produktioner. Mange scener fra ”Game of Thrones” og ”Star Wars” er optaget omkring byen Dubrovnik. ”Mamma Mia 2” er delvis optaget på øen Vis. Og nu vi er ved det kulturelle, så er Shakespeares komedie ”Helligtrekongersaften” henlagt til området Dalmatien. Samme område har givet navn til den over 2000 år gamle hunderace Dalmatineren.

Og nu til moden: Under 30-årskrigen (1618-48) deltog en del kroatiske soldater i krigen, på fransk side. De syntes at deres skjorteflipper var for lange, så de begyndte at binde dem sammen til en sløjfe. Denne ”mode” blev overtaget af de franske soldater, som kaldte dem ”cravate” efter de kroatiske ophavsmænd. Det blev så senere til: cravatte og det er det vi i Danmark kender som: slipset.

Søg rejse

Istrien

10 dage Fra 7.995,-

Smuk ø-ferie ved Kroatiens azurblå riviera Omgivet af Adriaterhavet til alle sider ligger det flotte Island Hotel Istra på øen St. Andrew. Her kan du glæde dig til at nyde livet og udsigten over det azurblå hav mens du slapper af på hotellets flotte terrasse – måske med en kølig drink i hånden. Hver time sejler hotellets båd os hurtigt til fastlandet, hvor vi tager på opdagelser i gamle romerske og venetianske byer, smager på lokale specialiteter og nyder naturen og klimaet. Vi tager selvfølgeli...Læs mere