Skip to main content

Kosta

Pris fra:
3.795,-
Dage:4
Bestil rejse

En unik kombination af glaskunst, smuk natur og fristende shopping

Kosta er intet mindre end Sveriges glashovedstad. Her har man fremstillet verdensberømt glaskunst og brugskunst i snart 300 år. I de små glasværksteder kan vi stadig opleve den fascinerende proces, når sand bliver transformeret til glas.
Kosta byder også på fabriksudsalg og et stort outletcenter, hvor vi kan nyde fordelen ved den billige, svenske valuta. Samtidig ligger byen i den smukkeste sydsvenske natur, omgivet af skove og søer og et rigt dyreliv, som vi oplever på nært hold på en lille ”safaritur”.
Vi besøger også det moderne IKEA-museum i Älmhult og på 4-dages-rejserne tager vi på rundtur på den smukke Øland. Her er ganske enkelt noget for enhver smag og for alle generationer i familien.

Rejsen dag for dag:

1. dag:
Over Øresundsbroen til Hönslotta Luffarmuseum. Rundvisning, underholdning og frokost. Ankomst og indkvartering på Kosta Art Hotel eller Kosta Lodge.

2. dag:
Lille rundtur i Kosta Safaripark med bl.a. vildsvin og bisonokser. Eftermiddagen til rådighed i Kosta med tid til besøg på glasværksted, glasmuseet og til shopping i outletcentret.

3. dag: (kun på 4-dages rejserne):
Udflugt til den smukke ø Öland. Rundtur med bus, besøg ved Borgholm og på Alvaretten.

3./4. dag:
Besøg på IKEA-museet i Älmhult. Mulighed for frokost, der f.eks. kunne bestå af ægte ”kjöttbullar”.

Hoteller:
Kosta Lodge
eller
Kosta Boda Art Hotel

Søg rejse

Rejseprogram

Kosta Boda Art Hotel
Hvis du virkelig vil forkæle dig selv, er et ophold på Kosta Boda Art Hotel den helt rigtige måde at gøre det på. Hele hotellet er fyldt med farverig glaskunst og kunsthåndværk af alle slags, og hotellets bar er bygget op af 4 tons glas. Her er indendørs swimmingpool, sauna og spaområde, hvor der tilbydes afslappende massage. Også værelserne er selvfølgelig flot og smagfuldt indrettet med glaskunst, aircondition, fladskærms-tv og gratis te- og kaffe. Hotellets restaurant, Linnéa Art, serverer lokale specialiteter baseret på friske lokale råvarer i stilfulde og afslappede omgivelser. Et hotel med stil og uovertruffen komfort.

Kosta Lodge
Hvis du vil være tæt på naturen og samtidig kun en kort spadseretur fra Kostas glasværksteder og outlet, er Kosta Lodge det helt rigtige valg. Omgivet af skov er her skabt en lille oase med små søer, åbne plæner, træbroer og klippefremspring. Stilen er typisk svensk og inspireret af landets mange skovhytter. Værelserne er enkelt indrettede med eget badeværelse og kabel-tv. Hotellet byder også på pejsestue, sauna og solterrasse. 

Hönslotta Luffarmuseum
Vi besøger bl.a. Luffarmuseet, der er kåret som et af Sveriges 10 bedste museer. Her levendegøres historien om ”luffarna”, som var et omrejsende folk i Sverige i 1800-tallet. Museets ansatte ikke blot fortæller historien, men underholder og synger også undervejs. På Hönslotta spiser vi også frokost, der naturligvis har rødder i de gamle traditioner.

Kosta Safaripark
Skovene omkring Kosta Boda er hjem for et væld af vilde dyr. Vi tager på rundtur i Kostas egen safaripark og får mulighed for at komme tæt på vildsvin, kronhjorte, bisonokser og et væld af andre større og mindre dyr.

Rundtur på Öland (kun på 4-dages rejserne)
Sveriges næststørste ø er også en af landets største naturoplevelser. Öland er kendt for sine flotte kyster, særprægede landskaber og ikke mindst som det mest solbeskinnede område i hele Sverige. Vi tager på rundtur på øen, og undervejs bliver der mulighed for at besøge den enorme borgruin Borgholm. Måske vil man hellere slentre en tur i slotsparken ved kongefamiliens lystslot Solliden, men vær opmærksom på, at man skal betale for at komme ind i parken. Vi ser også lidt af landskabet på Alvaretten. Et landskab, man ikke finder andre steder.

IKEA-museet
I mere end 70 år har IKEA været en fast bestanddel af indretningen i mange hjem over hele verden. Det allerførste IKEA-varehus fra 1958 er nu indrettet til et moderne museum, hvor vi kan rejse gennem tiden, opleve moden skifte og lade nysgerrigheden sejre, når vi kigger ind i almindelige menneskers hjem og hverdagsliv forskellige steder i verden. Et museum fuldt af genkendelsens glæde, nostalgiske tilbageblik og overraskende indslag.

Påstigningsruter

Rute 7, 7A, 8 og 9

Se ruterne HER

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAfrejsestedHotelLedige pladserFra pris
18-04-2021 - 21-04-2021BusKosta LodgeMere end 83.795,-Bestil
09-06-2021 - 13-06-2021BusKosta LodgeMere end 83.795,-Bestil
09-08-2021 - 13-08-2021BusKosta LodgeMere end 83.795,-Bestil
03-10-2021 - 06-10-2021BusKosta LodgeMere end 83.795,-Bestil