Skip to main content

Kiruna-Jukkasjärvi, Sverige, fly

Status:
Forespørg på pladser

Magisk vintereventyr af is og jern

Højt mod nord i Sverige byder Lapland på storslåede seværdigheder og aktiviteter, som kun kan opleves om vinteren. Her opstod verdens første ishotel i 1990 og hvert år genskaber nogle af verdens bedste is-skulptører det enestående bygningsværk på ny. Vi bor en nat på hotellets traditionelle ”varme værelser” og får selvfølgelig en rundvisning og ser ”de kolde værelser”, der er skulpturelle kunstværker i sig selv. P
å rejsen bor vi også i Kiruna og oplever den særprægede mineby, hvor hele centrum skal flytte i foråret 2020. Her tager vi selvfølgelig på byrundtur med lokal guide, der fortæller meget mere om det enorme flytteprojekt og byens tilknytning til jernminen. De smukke, snedækkede landskaber oplever vi også på nærmeste hold, når vi begiver os på nordlyssafari. Kiruna ligger 200 kilometer nord for polarcirklen og dermed i det område, hvor nordlyset oftest optræder. Det giver os gode chancer for at opleve himlens magiske vinterteater.

Rejsen dag for dag:

1.dag:
Fly fra København via Stockholm til Kiruna med ankomst over middag. Bus fra lufthavnen og to timers byrundtur i Kiruna med lokal guide. Indkvartering og aftensmad på hotellet.

2.dag:
Mulighed for at tilkøbe rundvisning og besøg i verdens største og mest moderne underjordiske jernmine. Om aftenen tager vi med bus og lokal guide på nordlyssafari.

3.dag:
Vi forlader Kiruna og kører til den samiske by Jukkasjärvi, hvor vi indkvarteres i ”varme værelser” på det verdensberømte ICEHOTEL. Rundvisning i hotellets enestående værelser og sale af is. Fri adgang til sauna og lån af varmt udstyr til ture i det smukke snelandskab langs Torneelven.

4.dag:
Sidste dag i Jukkasjärvi. Transfer til lufthavnen i Kiruna og fly via Stockholm til København.

Søg rejse

Rejseprogram

Kiruna – en hel by, der skal flyttes
Vores rejse starter for foden af fjeldet Kebnekaise i Kiruna, hvor vi bor på byens største hotel midt i centrum. Hele byen hviler i bogstavelig forstand på den enorme jernmine, der år for år skærer sig dybere ind i fjeldet. Derfor skal Kiruna flyttes og arbejdet er i fuld gang. Med lokal guide får vi en spændende rundtur, hvor vi ser den enorme mines udbredelse, den ”gamle” by, som nu skal flyttes, og det helt nye bycentrum, der skyder op. Her lytter byplanlæggerne til borgernes ønsker og vil derfor skabe et kompakt nyt centrum, der skal være en social og kulturel arena og aldrig mere end to blokke væk fra en skipiste! En på alle måde særpræget og tankevækkende rundvisning i et af verdenshistoriens største flytteprojekter.

LKAB – en underjordisk oplevelse
På rejsens anden dag bliver der mulighed for at komme dybt ind i jordens indre på en rundvisning i verdens største og mest moderne jernmine LKAB. Vi tager med bus ind i fjeldet og ser minens besøgscenter, der ligger 540 meter under jordoverfladen. Gennem film, udstillinger og fremvisning af de kæmpestore maskiner får vi et fascinerende indblik i udvindingen af den jernmalm, som vores civilisation er så afhængig af. Da ikke alle ønsker at komme under jorden, har vi ikke inkluderet turen i rejsens pris. Besøget skal bestilles ved tilmelding og koster 225 DKK inklusiv bus, engelsktalende guide, kaffe og kage.

Nordlyssafari
Kiruna ligger ikke blot i smukke omgivelser, men også midt i det område nord for polarcirklen, hvor chancerne er størst for at opleve nordlys. For at opleve det magiske farvespil på himlen skal det være både mørkt og skyfrit. Derfor tager vi med bus ud af byen og har en lokalguide ombord, der kender området og planlægger ruten baseret på oplysninger om vejr og vindretning. Vi finder de dale og fjelde, hvor mulighederne er bedst for at opleve nordlyset og der bydes på en varm drik og kage undervejs. Nordlyset lader sig ikke bestille, men med lokal viden og erfaring har vi gode chancer for at få en af de største naturoplevelser overhovedet.  

Jukkasjärvi og ICEHOTEL
På rejsens tredje dag forlader vi Kiruna og kører til den samiske by Jukkasjärvi, der ligger ved bredderne af Torne-elven. Her indkvarteres vi på det verdensberømte ICEHOTEL, hvis historie startede i 1990 i forbindelse med en isskulpturfestival. Der manglede værelser i byen til de mange besøgende og nogle fik lov til at overnatte i et af kunstværkerne, der var bygget som en stor Iglo. Dermed var verdens første ishotel født. I dag består hotellet af både ”varme værelser” og ”kolde værelser”, hvor man i sidstnævnte overnatter i 8 graders frost på isblokke og holder varmen i rensdyrskind. Vi overnatter på hotellets mere traditionelle varme værelser, men skal selvfølgelig opleve det fuldstændigt enestående kunstværk, som bygningerne af is er. Her skaber nogle af verdens bedste isskulptører hvert år de smukke rum ud af kæmpemæssige isblokke. Vi får en rundvisning og ser både værelserne af is, de store kunstgallerier med isskulpturer og bryllupssalen, der selvfølgelig også er lavet af is. En uforglemmelig oplevelse.

Under opholdet har vi også fri adgang til hotellets sauna og der stilles snedragter, støvler og handsker til rådighed, så vi kan opleve den fantastiske natur omkring hotellet.

Fakta

Forbehold:
Nordlyset lader sig ikke bestille og oplevelsen er afhængig af solaktiviteten og vejrforholdene. Rejsens program kan ændres som følge af vejrmæssige forhold.

Rejseleder og lokalguider
Klingenberg har egen rejseleder med på hele rejsen. Du møder rejselederen i lufthavnen ved afrejsen. I Kiruna har vi lokal engelsktalende guide på byrundturen, i jernminen og på nordlyssafarien.   

Vejr og påklædning
Vinteren i Lapland byder på masser af sne. Medbring varmt tøj, hue og handsker samt gode sko og støvler. På ICEHOTEL udlånes der gratis vinterudstyr til vandreture i snelandskabet.

Fly ud og hjem:
Der flyves med SAS på udrejsen med afgang fra Kastrup kl. 09.05 og ankomst til Kiruna kl, 13:15. På hjemrejsen flyves med Norwegian fra Kiruna 12:55 og ankomst til Kastrup 17:10. Flytiderne kan ændres af flyselskabet og Klingenberg vil selvfølgelig informere om dette, såfremt det skulle ske. Inden afrejsen vil du modtage brev/email med endelige informationer om flytider samt mødested og -tid i Københavns lufthavn.