Status:
Forespørg på pladser

Klingenberg Busrejser kører på denne tur til julemarked i Kiel og Lübeck. I gågaden og på de små torve i Kiel er der opstillet boder, som alle sælger varer, der emmer af jul: glühwein, pølser, kunsthåndværk og alt muligt andet.

Vi bor på Hotel Steigenberger Conti Hansa, der er tæt beliggende på byens gågade, så man kan sagtens gå til- og fra julemarkedet og byens indkøbscentre. Hotellet har ialt 164 værelser. Der er fri internet, fitness rum, hvor der også er sauna og dampbad. Hotellet har også en bar.

Desværre har der indsneget sig en lille fejl i vores faktaboks: Det er ikke muligt at tilkøbe aftensmad på hotellet, så denne skal nydes ude i byen.

Har man lyst til at se noget lidt andet end julemarkedet, så kan man besøge Kiel Slot, der ligger få minutters gang fra hotellet. Slottet var oprindeligt enkesæde for fyrsteslægten Gottorp. I 1944 brændte slottet ned under et bombeangreb. Først i 1965 var det genopbygget, og siden har det fungeret som koncertsal, bibliotek og eksklusiv restaurant.

På rejsens sidste dag kører vi til Lübeck, hvor der også er julemarked i hele gågaden. I gågaden finder man også den imponerende forretning, Niederegger. Her fås alt hvad hjertet kan begære indenfor marzipan. Alle farver og former. Det er stort set kun fantasien der sætter grænser for forretningens opfindsomhed. Går man op på 1. sal, så ligger forretningens konditori, hvor man bl.a. kan købe den berømte "Lübecker Nusstorte" (Lübecks Nøddekage). Nederst har man en mørdej og derpå følger flere lag af kiks vekslende med lag af marzipan blandet med flødeskum. Øverst ligger et tungt lag af marcipan.

Læs programmet HER