Skip to main content

Julemarked i Münster og Dortmund

Status:
Forespørg på pladser

Tre smukke byer på én rejse.

I de gamle og berømte kulturbyer Dortmund og Münster finder vi to af Tysklands største og flotteste julemarkeder. Hver af byerne byder på over 300 boder, med alt hvad hjertet kan begære. Samtidig kan vi nyde de flot udsmykkede pladser, gågader og imponerende bygningsværker. Vi bor midt mellem de to byer på et godt og typisk tysk landhotel, og på hjemrejsen kan du se frem til at opleve Bremens storslåede centrum, hvor der selvfølgelig også er julemarked.

Turen dag for dag:

1. dag:
Udrejse via Rødby-Puttgarden. Ankomst og indkvartering.

2. – 3. dag:
Udflugt til Dortmund og god tid til at opleve byens julemarked og rige handelsliv.
Udflugt til middelalderbyen Münster med lille byvandring og efterfølgende tid på egen hånd til at opleve byens 5 julemarkeder.

4. dag:
Ophold i Bremen og færge Puttgarden-Rødby.

Hotel:

Hotel Restaurant Clemens August

Søg rejse

Rejseprogram

Hotel Clemens – August
Tyskland er kendt for sine mange gode, familiedrevne landhoteller og på denne rejse kan du se frem til at opleve den familiære stemning og gæstfrihed Hotel Clemens-August i landsbyen Ascheberg. Hotellet ligger perfekt midt mellem Münster og Dortmund. Når vi ikke er på udflugt, kan du glæde dig til at slappe af i hotellets bar og nyde den gode mad i restauranten, der gerne serverer retter fra det lokale køkken.

Dortmund
Mere end noget andet er Dortmund kendt for sine fremragende bryggerier og sin verdensberømte fodboldklub. Men derudover byder den store by på et livligt bymiljø med gågader, ølstuer, varehuse  og specialbutikker i rigt mål. Midt på byens store torv stråler det største juletræ med sine 45 meters højde og ikke mindre end 48.000 lys. Rundt om lokker de mange små julemarkedsboder med både julegaveideer og kulinariske specialiteter, der spænder fra de fremragende tyske grillpølser over skinke, ost og fisk til de søde fristelser med brændte mandler, pandekager, hjemmelavet chokolade og meget, meget mere. Vi tager os god tid til at opleve byen, julestemningen, indkøbsmulighederne og måske også besøge en af de traditionelle og stemningsfulde ølstuer.

Münster
Hvor Dortmunds centrum er moderne, finder vi i Münster et smukt og romantisk middelaldercentrum, hvor kirkespirene rejser sig mod himlen og det gamle gotiske rådhus fortsat udgør byens hjerte. Byen har sågar vundet en pris for at være den bedste by i verden at bo i og man forstår hvorfor, når vi spadserer rundt i de gamle gader og oplever atmosfæren. Mellem de smukke bygninger og stolte kirker finder vi ikke mindre end 5 julemarkeder med mere end 300 boder, som nok engang kan friste os med alt, hvad der hører julen til.

Bremen
På rejsens sidste dag besøger vi Bremen og oplever den store, gamle markedsplads med sine enorme kirker, flotte rådhus og historiske ”Ratskeller”. Her er endnu en chance for at gøre et godt køb på byens julemarked, inden vi fortsætter mod Puttgarden og færgen retur til Rødby.

Påstigningsruter

 

rejsekalender

22/5ÆrøFra 2.995,-
2/6BornholmFra 3.855,-
7/6Schwalenberg Fra 3.795,-
16/6Rhinen - Assmannshausen in RotFra 4.875,-
18/6Stockholm - HelsinkiFra 5.295,-