Skip to main content

Julemarked Egeskov Slot

Status:
Forespørg på pladser

Det frugtbare og smukke fynske landskab er hjemsted for nogle af Danmarks største og ældste herregårde. Her har adelsfamilier gennem århundreder dyrket jordene med sans for de gode råvarer og gjort Fyn til Danmarks spisekammer. I dag åbner mange af familierne deres store slægtsgårde for besøgende og arrangerer traditionsrige og hyggelige julemarkeder, hvor der selvfølgelig er rig mulighed for at smage på de mange lækkerier og specialiteter og samtidig opleve kunsthåndværk af høj kvalitet.  

Hotel Christiansminde i Svendborg
Vi bor på det 4-stjernede Hotel Christiansminde, der ligger i smuk natur direkte ud til vandet og Svendborgsund. Hotellet er kendt for sit gode nordiske køkken, der så vidt som muligt bruger lokale råvarer.  VI bliver budt velkommen af hotellets værtinde og kan om aftenen tage plads i hotellets panoramarestaurant, hvor vi får serveret en to-rettes julemiddag og efterfølgende kaffe eller te. Om morgenen byder hotellet på den store morgenbuffet mens vi kan nyde udsigten og det smukke landskab omkring hotellet.

Herregården Lundegård
På rejsens første dag besøger vi først den gamle herregård Lundegård ved Broby. I de smukke gamle staldbygninger finder vi her et helt specielt julemarked, hvor der er fokus på gode råvarer, godt håndværk og kvalitet. Der er markedet forbeholdt gård- og lokalproducenter og vi kan gå på opdagelse i de smukt udsmykkede stalde og lade os friste af alt fra skind, uld, tøj og tasker, glas og keramik til most, marmelade, chokolade og specialøl. Her er ganske enkelt noget for enhver smag.

Under opholdet er det selvfølgelig muligt at spise frokost på et af markedets tre spisesteder, der selvfølgelig er baseret på de gode råvarer.

Egeskov Slot
Vi besøger selvfølgelig også det berømte julemarked ved Egeskov Slot, der er en af Fyns største seværdigheder. Her kan vi gå på opdagelse i slottes flotte samling af veteranbiler og flyvemaskiner, der sammen med det smukke, gamle slot udgør en næsten magisk kulisse for julemarkedets mere end hundrede boder. Her er alt fra kunsthåndværk og brugskunst til delikatesser og juledekorationer. Mangler du inspiration til julen og gaveindkøbene, kan du her finde både kendte mærkevare og helt unikke produkter fra private kunsthåndværkere.

Julestemningen er gennemført både indendørs og udendørs med smuk udsmykning og mere end én kilometer guirlander. Flere gange i løbet af dagen optræder kor med julesange og der er selvfølgelig mulighed for at lade hvilen falde på sig og blot nyde den gode stemning sammen med et glas gløgg og æbleskiver.

Bemærk: Selve slottet er lukket for vinteren.

Svendborg og Thurø
På rejsens sidste dag får vi en rundtur i Svendborg og på den hyggelige lille ø Thurø. Her har vi en lokalguide med i bussen og hører undervejs om byens spændende historie og tætte tilknytning til søfarten. Det var bl.a. har, at verdens største containerrederi Mærsk blev grundlagt i 1904. Historiens vingesus mærkes fortsat i byen; her ligger gamle træskonnerter ved det maritime center og hele den ældre bykerne er bevaret med sine smalle gader, torvepladser og hyggelige gårdmiljøer, der stadig i dag danner rammen  om et levende handelsliv med spændende specialbutikker, cafeer og restauranter. Efter rundturen med lokalguiden bliver der tid til selv at gå på opdagelse og eventuelt nyde en frokost på et af de mange hyggelige spisesteder.

Program:

1.dag: Via Storebæltsbroen til Herregården Lundegård med besøg på julemarkedet (entre inkl.). Om eftermiddagen besøges julemarkedet ved Egeskov Slot (entre inkl.). Indkvartering og efterfølgende aftensmad i panoramarestauranten afsluttende med kaffe og te.

2.dag: Morgenbuffet på hotellet. Rundtur i bussen og med lokalguide i Svendborg og på Thurø. Tid på egen hånd i Svendborg og derefter retur mod Sjælland.

Søg rejse

Påstigningsruter

rejsekalender

3/8RosenfestivalFra 1.995,-
6/8Gent-Brügge-AntwerpenFra 4.975,-
7/8SamsøFra 3.145,-
12/8Thüringen, SuhlFra 3.645,-
15/8BornholmFra 3.795,-