Skip to main content

Julemarked Den Gamle By

Status:
Forespørg på pladser

Julemarked i Den Gamle By

Julen er traditionernes tid og der er vel ingen andre steder i Danmark, der er så fyldt med traditioner og stemning som Den gamle By i Aarhus. Her bliver vi sat tilbage i tiden og kan opleve livet og juletraditionerne som de var på vores oldeforældres tid og følge udviklingen helt frem til 1970’erne. Vores ophold i Aarhus byder også på rige muligheder for at opleve byens julemarkeder, nyde stemningen på den flot udsmykkede gågade eller måske besøge det fantastiske kunstmuseum AROS. I tillæg til alle oplevelserne i Smilets By, kan du også glæde dig til både at se nærmere på den hyggelige og charmerende domkirkeby Viborg og opleve et ægte fynsk julemarked fyldt med historie.

Rejsen dag for dag (Afgang 21/11):

1. dag: 
Udrejse via Storebælt. Julemarked på Egeskov Slot (entré inkluderet). Indkvartering og aftensmad på Hotel Sabro Kro.

2. dag: 
En hel dag i Aarhus med god tid til oplevelser. Bussen kører et par gange mellem Den gamle By og seværdighederne i centrum, så du får mest muligt ud af dagen og selv kan vælge, hvilke oplevelser du vil bruge dagen på.  Aftensmad på Hotellet.

3. dag:
Besøg i den juleudsmykkede domkirkeby Viborg med tid til at opleve det historiske centrum og nyde livet på gågaderne. Herefter retur til Sjælland via Storebælt.

Rejsen dag for dag (Afgang 11/12):

1. dag:
Udrejse via Storebælt og efterfølgende besøg i den juleudsmykkede domkirkeby Viborg med tid til at opleve det historiske centrum og nyde livet på gågaderne. Indkvartering og aftensmad på Hotel Sabro Kro.

2. dag: 
En hel dag i Aarhus med god tid til oplevelser. Bussen kører et par gange mellem Den gamle By og seværdighederne i centrum, så du får mest muligt ud af dagen og  selv kan vælge, hvilke oplevelser du vil bruge dagen på.  Aftensmad på Hotellet

3. dag:
Ophold i Odense med god tid til at opleve de nye centrum og besøge ”Eventyrligt Julemarked” i H.C. Andersens kvarter. Herfra retur via Storebælt.

Hotel:
Hotel Sabro kro

Søg rejse

Rejseprogram

Hotel Sabro Kro
Vi bor to nætter på det både hyggelige og moderne Hotel Sabro Kro. Hotellets værelser er alle udstyrede med minibar, te- og kaffefaciliteter, moderne badeværelser og en komfortabel lænestol eller sofa. Morgenmaden er en overdådig buffet, der også byder på friskpresset juice, og aftensmaden tager udgangspunkt i lokale råvarer. Med hotellets beliggenhed kommer vi nemt og hurtigt til centrum af Aarhus og der er også kun en kort køretur til Viborg.

Aarhus og Den gamle By
Danmarks næststørste by kalder også sig selv for ”Smilets By” og det er svært ikke at blive indfanget af byens gode stemning. Gågaden er i juletiden flot pyntet og myldrer med liv mens åen langsomt flyder frit gennem byen og den gamle Domkirke vidner om byens stolte fortid. Det store, moderne kunstmuseum AROS har givet byen et helt nyt vartegn med sin regnbuefarvede runde krone og Den gamle By gør danmarkshistorien levende og sanselig. Vi har en hel dag til rådighed i Aarhus og bussen vil i løbet af dagen sørge for at bringe dig til præcis de seværdigheder, som du har lyst til at se nærmere på.

Domkirkebyen Viborg
Vi besøger også den gamle by Viborg, som både er smukt beliggende mellem søer og skove og samtidig byder på enestående Danmarkshistorie og et utroligt charmerende bymiljø. Her bliver der selvfølgelig tid til at se nærmere på den gamle domkirke og indsnuse atmosfæren i de gamle og hyggelige handelsgader.

Julemarked på Egeskov Slot (afrejse 21/11)
Midt på Fyn ligger den gamle herregård Egeskov Slot, som er en af Europas bedst bevarede vandborge. Op til jul danner slottet rammen om det traditionsrige julemarked, hvor mere end 110 markedsboder lokker med alt fra delikatesser til dekorationer og kunsthåndværk. Her er både varer fra kendte varemærker og private kunsthåndværkere, som tilbyder deres helt unikke produkter. Egeskov er selvfølgelig flot pyntet op til lejligheden både ude og inde og mere end én kilometer guirlander leder vejen gennem de forskellige bygninger.

Julemarked i H.C.Andersens Odense (afrejse 11/12)
Har du ikke været i Odense de seneste par år, vil du ikke kunne genkende bymidten igen. Med et fantastisk planlægningsarbejde har man genskabt en bykerne med smalle gader og stræder, brosten og små eventyrlige pladser, der leder helt naturligt hen mod H.C.Andersens gamle kvarter. Hele området danner en perfekt ramme om ”Eventyrligt Julemarked”, som bugner af spiselige specialiteter, design, kunsthåndværk og kulturoplevelser.

Påstigningsruter

Rute 4, 5, 5A og 6

Se ruterne HER