Skip to main content

Jul i Wismar

Status:
Forespørg på pladser

Bykernen i den charmerende gamle Hansestad Wismar er i sig selv et juleeventyr værdigt. Her er smukke gavlhuse, brostensbelagte gader og en atmosfære, som man kun finder i ægte middelalderbyer. Vi bor i hjertet af byen og fejrer julen på det gode Hotel Stern, der kræser om os med god mad og julehygge.

Rejsen dag for dag:

1. dag
Udrejse via Gedser – Rostock. Ankomst og indkvartering midt på eftermiddagen. Lille gående tur i Wismar og tid til at nyde julemarkedet.

2. dag
Udflugt til Schwerin.

3. dag
Udflugt til Lübeck. Om aftenen julemiddag på hotellet med efterfølgende sang og dans om juletræet.

4. dag
Udflugt til øen Poel.

5 .dag
Sen afrejse fra hotellet. Mulighed for indkøb inden vi sejler fra Puttgarden til Rødby.

Søg rejse

Rejseprogram

Wismar og Stadthotel Stern
Midt i byen og direkte ud til gågaden ligger det hyggelige Stadthotel Stern, som blev totalrenoveret i 2011. Bag den smukt restaurerede historiske facade finder vi lyse, moderne værelser, en hyggelig restaurant og fine wellnessfaciliteter med sauna. Hotellet sætter en ære i at sørge for den gode julestemning og byder selvfølgelig også på lækker julemad og hygge med dans om juletræet. Alle Wismars seværdigheder ligger så at sige lige uden for døren og der er kun 10 minutters gang til byens gamle, historiske havn. Første Juledag byder vi på en lækker frokost i en charmerende restaurant i gåafstand fra vores hotel.

Schwerin
Lidt syd for Wismar ligger Mecklenburg-Vorpommerns hovedstad Schwerin, der er berømt for sit gamle slot, der nærmest er som taget ud af et eventyr. Prydet med tårne og spir og omgivet af vand er slottet selvfølgelig byens vartegn, men her er også hyggelige krogede gader, farvestrålende huse og en imponerende Domkirke. Vi går på opdagelse i det historiske bycentrum og tager os god tid til at opleve byens stemningsfulde julemarked.

Lübeck
En anden af Nordtysklands absolutte perler er Lübeck, der med sine himmelstræbende kirker, smukke rådhus og historiske bymiljø altid er et besøg værd. Her varmer vi op til juleaften med et lille spadseretur i de gamle gader, hvor juleboderne er fyldt med fristelser. Og mon ikke lidt ægte lübeckermarcipan fra Niederegger også kan gøre julen ekstra sød?

Østersøkysten og øen Poel
Første juledag tager vi på en lille landskabstur, hvor vi kører langs østersøkysten og begiver os ud på øen Poel. Her ser vi bl.a. øens vartegn, fyrtårnet Timmendorf, og besøger mindesmærket for det sænkede skib Cap Arcona.

Ud- og hjemrejse
Vi sejler med Scandlines fra Gedser til Rostock og er fremme i Wismar allerede  midt på eftermiddagen, så vi har tid til at udforske byen og nyde julemarkedet. På rejsens sidste dag tager vi os god tid til at nyde morgenmaden inden vi sætter kursen mod Puttgarden, hvor der bliver mulighed for at handle inden vi sejler mod Rødby.

Påstigningsruter

rejsekalender

5/10Rhinen - Gyldne OktoberFra 4.595,-
14/10Ree Park og LEGO HouseFra 3.370,-
6/11Kandiskoncert og MortensaftenFra 2.995,-
7/11Ølfest i SchwalenbergFra 2.995,-
21/11Julemarkeder NordjyllandFra 3.250,-