Status:
Forespørg på pladser

Igennem mange år har Klingenberg Busrejser kørt til det skønne Spreewald om sommeren, men i år udvider vi til også at tilbyde vores gæster, at holde jul i dette naturskønne område.

Vi bor på Spreewald Parkhotel Van der Valk, en hotelkæde der blev grundlagt i Holland i 1935 af ægteparret Martinus og Riet Van der Valk. De begyndte med at sælge kaffe og limonade, hvorefter de udvidede sortimentet med pandekager, og snart havde de også et hotel. Da Martinus døde i 1969, havde man 16 hoteller, eet til hvert af børnene. Med tiden er det vokset til 80 hoteller, for der er nu også kommet børnebørn og måske oldebørn til, så der er i sandhed tale om et familieforetagene.

Blandt udflugterne er der en tur til Burg. Her ligger den gamle Spreewald bane, der fra 1898-1904 hørte til de mest berømte smalsporsbaner i Tyskland. Siden 1995 har det været bygget om til gæstgiveri og museum. Her findes restaurerede togvogne og dræsiner. Der er indrettet en indkøbsgade, hvor man kan se, hvilke varer der solgtes på den tid. Vi spiser frokost i restauranten, som også er noget udover det sædvanlige.

Selvfølgelig skal vi også ud og sejle på Spree i en af de berømte flodpramme,Kahns. I December er det en helt speciel oplevelse, men husk at medbringe varmt tøj. Så har du mod på nogle lidt anderledes juleoplevelser, så er dette måske rejsen for dig.

Læs programmet HER