Skip to main content

Jul i Potsdam

Status:
Forespørg på pladser

Imponerende slotte, storslåede kirker, en ualmindeligt charmerende bykerne med farvestrålende huse, et helt kvarter i hollandsk stil og et rigt handelsliv – alt sammen omgivet af søer, floder og skove. Potsdam er eventyr i sig selv, hvor historie og nutid smelter sammen i et levende bymiljø med masser af kulturelle tilbud og seværdigheder overalt. Vi bor på det flotte Arcona Hotel am Havelufer, der er en stilfuld blanding af historisk og moderne arkitektur. Her kræser hotellet om os i julen med god mad og hygge samtidig med, at vi kan glæde os til masser af oplevelser i både Potsdam og Berlin under opholdet.

Rejsen dag for dag:

1. dag
Udrejse Gedser – Rostock. Ankomst til Potsdam midt på eftermiddagen og en lille introduktion til byen inden indkvartering og aftensmad.

2. dag
Udflugt til Berlin med byrundtur og tid på egen hånd.

3. dag
Byrundtur i Potsdams gamle bykerne samt i Sanssouci-slotsparken med bus og til fods. Tre-retters julemiddag og julehygge på hotellet om aftenen.

4. dag
Rundvisning på Cecilienhof og efterfølgende tid på Potsdams julemarked. Festbuffet på hotellet om aftenen.

5. dag
Afrejse fra hotellet. Besøg ved Berlins olympiske stadion og derefter med færgen Rostock – Gedser.

Søg rejse

Rejseprogram

Potsdam og Arcona Hotel am Havelufer

Arcona Hotel am Havelufer er smukt beliggende ud mod Havelfloden, der løber gennem Potsdam. Hotellet byder på moderne værelser og sørger selvfølgelig ekstra godt for os i julen, hvor der diskes op med en lækker tre-retters menu juleaften og en stor festbuffet 1. juledag. Derudover ligger hotellet blot et kvarters gang fra Potsdams gamle byport og den hyggelige gågade, hvor butikker, cafeer og restauranter ligger side om side i farverige, historiske bygninger. 
Du kan også se frem til at opleve byens mange seværdigheder på vores byrundtur, hvor vi både dykker ned i den gamle bydels charmerende gader, flotte pladser og himmelstræbende kirker og tager en tur med bussen igennem byens slotsparker med deres lystslotte, palæer, orangerier og meget, meget mere.

1. juledag tager vi på en lille formiddagstur, hvor vi blandt andet ser slottet Cecilienhof, som dannede ramme om fredsafslutningen efter anden verdenskrig. Vi går en lille tur i parken omkring slottet mens rejselederen fortæller om den dramatiske historie. Også broen, hvor spioner blev udvekslet under den kolde krig, tager vi en tur henover. Om eftermiddagen har vi god tid til at nyde Potsdams julemarked med delikatesser, kunsthåndværk og varm glühwein.

Berlin
Potsdam er nærmeste nabo til Berlin og her tager vi selvfølgelig også på en spændende byrundtur, der fører os forbi byens største og mest kendte seværdigheder. Blandt meget andet kommer vi undervejs forbi Rigsdagsbygningen, kører ad den berømte gade Kurfürstendamm og tager på en lille spadseretur gennem Brandenburger Tor. Derefter bliver der tid til at gå på opdagelse på egen hånd og måske lade sig friste af et af byens mange hyggelige julemarkeder. 

Ud- og hjemrejse
Vi sejler fra Gedser til Rostock og når dermed frem til Potsdam allerede midt på eftermiddagen, så vi har tid til at stifte et første bekendtskab med Potsdam inden indkvartering og aftensmad. På hjemrejsedagen tager vi os god tid til morgenmaden inden vi kører omkring det berømte Olympiastadion og fortsætter mod færgen i Rostock.

Påstigningsruter

rejsekalender

22/5ÆrøFra 2.995,-
2/6BornholmFra 3.855,-
7/6Schwalenberg Fra 3.795,-
16/6Rhinen - Assmannshausen in RotFra 4.875,-
18/6Stockholm - HelsinkiFra 5.295,-