Skip to main content

Istrien

Status:
Forespørg på pladser

Smuk ø-ferie ved Kroatiens azurblå riviera

Omgivet af Adriaterhavet til alle sider ligger det flotte Island Hotel Istra på sin egen ø. Her kan du glæde dig til at nyde livet og udsigten over det azurblå hav mens du slapper af på hotellets flotte terrasse – måske med en kølig drink i hånden. Når oplevelserne kalder, sejler hotellets båd os hurtigt til fastlandet, hvor vi går på opdagelse i gamle romerske og venetianske byer, smager på lokale specialiteter og nyder naturen og klimaet. Og så tager vi selvfølgelig også på sejltur langs kysten og oplever, hvorfor den Kroatiske riviera er et af Europas mest populære rejsemål.

Rejsen dag for dag:

1.dag: Udrejse via Gedser-Rostock og overnatning syd for Leipzig

2.dag: Besøg ved Hitlers enorme Reichsparteigelände og ophold i Nürnberg. Overnatning nær den tysk-østrigske grænse.

3.dag: Smuk tur gennem Østrigs alper. Ankomst og indkvartering for 5 nætter på Island Hotel Istra.

4. til 7. dag: Udflugter under opholdet
–       Sejltur langs kysten til Rovinj, Limfjord og Poreč
–       Trøffelbyen Motovun og kunstnerbyen Grožnjan
–       Den smukke romerby Pula og vinsmagning
–       Den mondæne ferieby Opatija

8.dag: Ophold i den flot beliggende by Bled og overnatning i alpelandsby i Salzburgerland

9.dag: Sejltur på Chiemsee og ophold på den smukke ø Fraueninsel. Overnatning i Festspilbyen Bayreuth.

10.dag: Hjemrejse via Rostock-Gedser

Hotel:

Island Hotel Istra

Søg rejse

Rejseprogram

Øen Sveti Andrija og Island Hotel Istra
Hvis du elsker havet, vil du også elske Island Hotel Istra. Hotellet ligger midt på den lille ø Sveti Andrija og har blot 50 meter og 1 minuts gang til stranden og det klare blå hav. På den elegante udendørs terrasse kan du læne dig tilbage i de komfortable liggestole og nyde solens stråler og efter solnedgang lyses terrassen flot op og indbyder til en kølig aftendrink. Hvis det kunne friste, har hotellet også både udendørs og indendørs swimmingpool, sauna og fitnesscenter, som vi frit kan benytte under opholdet.

Vi har halvpension på hotellet og til aftensmaden kan du selv forsyne dig med lokale vine, øl, vand og juice, som er inkluderet.
Der er forbindelse til fastlandet med hotellets egen båd dagen og aftenen igennem. Turen tager 15 minutter og går direkte til den spændende by Rovinj, med tilnavnet ”Mini-Montmartre”som også bliver udgangspunktet for vores udflugter med bus under opholdet.

Sejltur langs kysten til Rovinj, Limfjord og Poreč
En sejltur er den allerbedste måde at opleve den smukke Adriaterhavskyst på. I roligt tempo nyder vi den fantastiske natur langs kysten ved Vrsar og Limfjord (!) og besøger de gamle og smukke byer Rovinj og Poreč. I Rovinj spadserer vi mellem historiske monumenter og tager til tops i klokketårnet, hvor vi kan nyde en uforglemmelig udsigt over hele byen. Også Poreč byder på gamle, snævre gyder og stræder, som vi går på opdagelse i. Undervejs på turen serveres frokost med den gode lokale vin.

Trøffelbyen Livarde og Buje
En flot tur ind i det bjergrige bagland med besøg i den berømte Trøffelby Livarde. Byen anses for at være Kroatiens ”trøffel-hovedstad” og vi besøger den midt i den årlige trøffelfestival! Her bliver der rig mulighed for at studere trøfler men også for at smage mad tilberedt med trøfler og eventuelt få sig et glas lokal vin. Butikkerne bugner med trøffelspecialiteter af enhver tænkelig art. Prøv f.eks. også den lokale trøffelis! Eftermiddagen byder på oplevelser i ”Istriens Skildvagt”, byen Buje, der ligger 220 m. over havet og hvor der har boet mennesker siden før-romersk tid.  endnu en smuk gammel by, Buje, som med sin maleriske beliggenhed og stemningsfulde gader indbyder til at blive udforsket.

Den smukke romerby Pula og vinsmagning
Kystbyen Pula byder på mere end 3000 års dramatisk historie kombineret med smuk beliggenhed og et levende bymiljø. Vi tager på byrundtur og oplever bl.a. det utroligt velbevarede og enorme amfiteater,  Augustustemplet, triumfbuer og byens katedral. Efter rundturen bliver der god tid på egen hånd til at udforske den gamle by med sin flotte venetianske og østrigske arkitektur. På vejen tilbage besøger vi vinkælderen Matosevic og smager på de gode, lokale vine. 

Den mondæne ferieby Opatija
Kroatiens svar på Nice og Monte Carlo er den mondæne by Opatija, der i 150 år har tiltrukket velhavere og prominente gæster. Her er flotte villaer, eksklusive hoteller, parker og ikke mindst en af landets smukkeste og længste strandpromenader, der er over 10 kilometer lang. Vi oplever byens gæstfrie atmosfære og tager os god tid til at udforske byen, slentre på promanden og måske lade os friste af de mange kulinariske tilbud, som Opatija også er berømt for.

Vi har tilrettelagt hele rejsen med behagelige dagsetaper, så turen til og fra Istrien bliver en rejseoplevelse i sig selv. Se blot, hvad du kan glæde dig til på rejsen ud og hjem:

Nürnberg, Reichsparteigelände og Bayreuth
Efter første overnatning besøger vi Nürnberg og ser det kæmpemæssige Reichsparteigelände, der står som et historisk symbol på Det Tredje Riges storhedsvanvid. Der bliver også tid til at opleve Nürnbergs gamle bykerne inden vi fortsætter til overnatning nær den tysk-østrigske grænse. Den sidste strækning til Istrien er en flot panoramatur gennem Østrig frem til Rovinj, hvor hotellets skib sejler os det sidste stykke ud til vores flotte ferieø.

Bled og Salzburgerland
Du kan også glæde dig til at opleve Bled, der er en af alpernes smukkeste feriebyer. Her spejler bjergene sig i søen mens det gamle middelalderslot stolt rejser sig mod himlen. Vi tager os tid til at opleve de fantastiske omgivelser og spise frokost i byen inden vi fortsætter til Salzburgerland i Østrig, hvor vi overnatter omgivet af alpernes sneklædte tinder.  

Chiemsee og sejltur til Fraueninsel
Søen Chiemsee kaldes også for Bayerns Hav og her tager vi på sejltur til den lille ø Fraueninsel. Her står det smukke, hvide nonnekloster med alpernes tinder i baggrunden mens små fiskerhuse ligger langs søens bredder og lokker med lokale specialiteter til en hyggelig frokost. Herfra kører vi til rejsens sidste overnatning i festspilbyen Bayreuth. Hotellet ligger tæt på centrum, så der er mulighed for at få et lille indtryk af den gamle, historiske bykerne på en lille aftenvandring.

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

10/12Julemarked i QuedlinburgFra 3.225,-
22/12Jul i BremenFra 4.775,-
22/12Jul i PotsdamFra 4.095,-
23/12Jul i SæbyFra 4.450,-
29/12Nytår i BerlinFra 4.775,-