Skip to main content

Hvalpsund

Status:
Forespørg på pladser

Skøn natur, fascinerende historie og fjordudsigt på Færgekroen

På denne smukke Danmarksrejse bor vi med udsigt til Limfjordens vande i den hyggelig færgeby Hvalpsund. Herfra tager vi på opdagelse og besøger de berømte kalkgruber i Mønsted og den gamle domkirkeby Viborg. Vi rejser verden rundt på få skridt ved Klejtrup sø, går i Olsen Bandens fodspor i Hanstholm og smager på gyldne og stærke dråber på Limfjordens Brænderi. Og det ville ikke være en ægte Klingenberg rejse uden oplevelser både ud og hjem: glæd dig til en hyggelig dag i Kolding, med mulighed for besøg på Koldinghus Slot og kom til helt tops på Himmelbjerget.

Rejsen dag for dag:

1. dag: Ophold i Kolding med mulighed for besøg på Koldinghus. Ankomst og indkvartering på Hvalpsund Færgekro

2. og 3. dag: Udflugter fra Hvalpsund
•  Mønsted Kalkgruber, Viborg Domkirke og Klejtrup sø med Verdenskortet

• Østerild, Hanstholm og Bunkermuseet, Brænderiet Limfjorden og færge retur til Hvalpsund

4. dag: Besøg på Himmelbjerget og frokost ved Vejle

Hotel:

Hvalpsund Færgekro

Søg rejse

Rejseprogram

Hvalpsund og færgekroen
Den lille by er vokset op omkring kroen, der ligger med en flot udsigt over Limfjordens vande. Kroen har været drevet af samme familie siden 1913 og det er i dag femte generation, som sørger for den gode atmosfære i de charmerende og historiske omgivelser. Her kan vi nyde naturen, den friske luft og ikke mindst masser af spændende oplevelser på vores udflugter. Bemærk, at alle Klingenbergs værelser er med udsigt til fjorden.

Mønsted Kalkgruber, Domkirkebyen Viborg og Klejtrup Sø
Ad en flot rute over dæmningen ved Virksund kører vi til verdens største kalkmine i Mønsted. Her tager vi på rundvisning i kalkbjerget, der fører os gennem særprægede minegange til storslåede grotter og søer. Vi ser også det gamle kalkværk, der i dag fortæller historien om både minedrift og flagermus. Efter rundvisningen går vi på opdagelse i Viborg, der er en af Danmarks ældste byer med mere end 100 års spændende og dramatisk historie bag sig. Vi ser Domkirken og det historiske centrum, hvor der også bliver tid på egen hånd. Eftermiddagen giver os mulighed for at komme på jordomrejse på få skridt ved Klejtrup Sø, hvor vi besøger det kendte verdenskort, skabt af dansk-amerikaneren Søren Poulsen over en periode på 25 år.

I Olsen Bandens fodspor, testcenter Østerild og besøg på Brænderi
Vi glæder os også til at tage dig med på en flot tur langs Limfjordens bredder. Via Aggersund kommer vi til Vendsyssel og ved Østerild ser vi Danmarks testcenter for vindmøller, hvor de største og mest moderne møller er opstillet. Herefter besøger vi i Hanstholm Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig, der bl.a. er berømt fra filmen ”Olsen Banden i Jylland”. Vejen tilbage til Hvalpsund fører os over Mors og til Sundsøre, hvor vi ser Brænderiet Limfjorden, der producerer whisky, rom, gin, snaps og likør baseret på lokale råvarer. Efter at have fået en lille hjertestyrkning, tager vi færgen direkte hjem til færgekroen.

Koldinghus Slot og Himmelbjerget
På rejsens første dag kører vi til Kolding, hvor der vil være mulighed for at opleve det fantastisk flot renoverede Koldinghus Slot. På turens sidste dag kører vi ad smukke veje til Silkeborg og tager til tops på Himmelbjerget, hvor vi kan nyde udsigten og det jyske søhøjland.

Påstigningsruter

Kort

rejsekalender

10/12Julemarked i QuedlinburgFra 3.225,-
22/12Jul i BremenFra 4.775,-
22/12Jul i PotsdamFra 4.095,-
23/12Jul i SæbyFra 4.450,-
29/12Nytår i BerlinFra 4.775,-