Skip to main content

Holland

Holland eller Nederlandene, som det rigtigt hedder, er kendt for sit flade land med de mange diger, kanaler og vindmøller. Amsterdam bliver normalt omtalt som Hollands hovedstad, men parlamentet og regeringen holder til i Den Haag. Det er også her, man finder den internationale domstol, der bl.a. er kendt for sine retssager mod krigsforbrydere. Og så er Holland også berømt for sit store shipping marked. Det skyldes hovedsageligt, at man med havnen i Rotterdam har den største havn i Europa.

Og for slikmunde har man de vidunderlige sirupsvafler, "stroopvaffel", pandekager - både som dessert pandekager men også som mad pandekager - og endelig også cremeboller. Faktisk tog hollandske emigranter opskriften på disse boller med sig, da de drog til det forjættede land USA, hvor bollen med tiden udviklede sig til en ameikansk specialitet, nemlig "donut´en".

Holland er også berømt for sine oste. Gouda, Edam og Leerdammer for blot at nævne nogle enkelte. Og det skorter da heller ikke på berømte malere. Rembrandt og van Gogh er bare et par stykker udaf rigtig mange.Men når Klingenberg Busrejser tager til Holland, så er det dels for at beundre en anden af landets store attraktioner: tulipanerne.

 

Søg rejse

Forår i Holland

5 dage Fra 4.499,-

Blomstrende forår mellem diger og kanaler Farverige tulipan marker, hyggelige kanaler omgivet af gamle gavlhuse, rødmalede vindebroer, gode oste og særprægede træsko. Billederne på nethinden er mange, når man taler om Holland, og landet lever op til dem alle. Når foråret kommer, viser Holland sig fra sin smukkeste side: blomsterne springer ud, de store blomsterparker åbner og kanalbådene sejler rundt på de smalle kanaler. Igen i år kan du vælge mellem 5 eller 6 dage, hvor du på 6-dages rejsen f...Læs mere